Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 1 Ιουνίου 2019

Ο φίρερ της ΧΑ: Καλεί σε πολεμικό εγερτήριο

Thumb_issue_770
Στις 17 Σεπτέμβρη του 2015, τρεις μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές, ο φίρερ της ΧΑ, για να συσπειρώσει το σκληρό πυρήνα που συγκροτούσε τα τάγματα εφόδου της νεοναζιστικής συμμορίας, σε συνέντευξη που είχε δώσει στον Χατζηνικολάου, ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για τη στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα. Στο κλείσιμο της συνέντευξης και χωρίς να ερωτηθεί.

Στόχος του φίρερ ήταν να διασκεδάσει τις σε βάρος του αλγεινές εντυπώσεις που είχαν δημιουργηθεί στο σκληρό πυρήνα των νεοναζιστών από όσα είχε πει στην απολογία του στην ανάκριση, την 1η Οκτώβρη του 2013. Θυμίζουμε το σχετικό διάλογο με την ανακρίτρια:

Ερώτηση: Μετά την θεαματική άνοδο των ποσοστών του κόμματος της Χρυσής Αυγής στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2012 (…) παρατηρήθηκαν ορισμένα φαινόμενα άγνωστα μέχρι τότε στην καθημερινή ζωή. Πιο συγκεκριμένα (…) συστηματικώς εμφανίζονται με ομοιόμορφη εμφάνιση «στρατιωτικού τύπου», συνήθως μαύρο μπλουζάκι t-shirt με το λογότυπο Χρυσή Αυγή, μαύρο, μπλε ή κόκκινο τζόκεΰ με το σύμβολο του κόμματος, στρατιωτικό παντελόνι παραλλαγής χρώματος συνήθως μαύρου γκρίζου λευκού και στρατιωτικές αρβύλες. Τα πρόσωπα αυτά συχνά κινούνται ομαδικά και σε κάποια περίπτωση κινήθηκαν ως στρατιωτικό άγημα με βηματισμό. (…) Πώς σχολιάζετε τα περιστατικά αυτά και ποια είναι η επίσημη θέση του κόμματος της Χρυσής Αυγής;

Απάντηση: Κατηγορηματικά έχω δηλώσει στις τηλεοπτικές εμφανίσεις που είχα τη δυνατότητα να έχω ότι α) η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός για να διαθέτει στολή και καταδικάζω αυτού του είδους τη συμπεριφορά και αμφίεση και τον συγκεκριμένο βηματισμό β) για τις λοιπές πράξεις που μου ανφέρετε επίσης δηλώνω ότι δεν τις υιοθετώ και δημόσια τις έχω καταγγείλει στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ στον κ. Τράγκα καθώς και στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΚΟΝΤΡΑ και ΕΧΤΡΑ» (η έμφαση δική μας).

Μια μέρα μετά το εκλογικό Βατερλό των νεοναζιστών της ΧΑ, στις 27 Μάη, ο φίρερ θυμήθηκε πάλι τον υπό διάλυση σκληρό πυρήνα και έβαλε κάποιον παρατρεχάμενο να γράψει στο σάιτ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net άρθρο με τίτλο: «Τίποτα δεν τελείωσε. Ο αγώνας συνεχίζεται» (https://ethnikismos.net/2019/05/27/τιποτα-δεν-τελειωσε-ο-αγωνασ-συνεχιζε/).Το συγκεκριμένο άρθρο ανέβηκε και στην επίσημη ιστοσελίδα των νεοναζιστών (http://www.xryshaygh.com/enimerosi/view/tipota-den-teleiwse-o-agwnas-sunechizetai#ixzz5pCZuxPUU), όμως ανέβηκε μισό και με διαφορετική φωτογραφία. Για να διαβάσει κάποιος τη συνέχεια, παραπέμπεται με σύνδεσμο (link) στο Εθνικισμός.net.

To παιχνίδι της διγλωσσίας γίνεται κυρίως με τη χρήση διαφορετικών φωτογραφιών. Στην επίσημη ιστοσελίδα χρησιμοποιείται φωτογραφία διαφορετική από αυτή που χρησιμοποιείται στο Εθνικισμός.net, που υποτίθεται ότι είναι η πηγή άντλησης του άρθρου. Πράγμα ασυνήθιστο, φυσικά, καθώς όταν γίνεται αναδημοσίευση ενός άρθρου, χρησιμοποιείται και η φωτογραφία που το συνοδεύει. Στην επίσημη ιστοσελίδα της ΧΑ έχει μπει μια φωτογραφία που δείχνει τον φίρερ Μιχαλολιάκο και τη Ζαρούλια να συμμετέχουν ήρεμοι σε μια πορεία (ή συγκέντρωση της ΧΑ). Αντίθετα, στο Εθνικισμός.net έχει μπει μια φωτογραφία με τον φίρερ στη γνωστή κατάσταση υστερίας (μίμηση του Χίτλερ, όταν απευθύνεται στους χρυσαυγίτες σε ομιλία του), η οποία συνοδεύεται από κείμενο, τυπωμένο πάνω στη φωτογραφία, για να μη μείνει καμιά αμφιβολία ότι μιλάει ο ίδιος «ο Αρχηγός».

Το κείμενο αναφέρεται στη «μαύρη μπλούζα» και απευθύνεται στον σκληρό πυρήνα των νεοναζιστών, στους οποίους ο φίρερ λέει τα εξής:  «Οταν σου χαϊδεύουν την πλάτη όλοι και σου λένε «μπράβο», / είναι εύκολο να φορέσεις την μαύρη μπλούζα… / Οταν σε συκοφαντεί όμως το σύμπαν / η μαύρη μπλούζα γίνεται πολεμική στολή για τον εθνικιστικό αγώνα. / Τώρα είναι η ώρα να την φορέσουμε / με περισσότερη περηφάνεια / ΚΑΙ ΠΙΟ ΙΣΙΟ ΚΟΡΜΙ! / Οσοι αντέξουμε τώρα, αλλιώς ΠΟΤΕ…!!».

Πρόκειται για την ίδια μαύρη μπλούζα του χρυσαυγίτη ταγματεφοδίτη, που στην απολογία του ο φίρερ καταδίκαζε μετά βδελυγμίας, προσπαθώντας να σώσει το τομάρι του. Το άρθρο στο ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ.net καταλήγει ευχαριστώντας «όσους αγωνίστηκαν στη μάχη των εκλογών» και σημειώνοντας: «Η στήριξή τους, είναι η ηθική και πολιτική δικαίωση, του Αρχηγού μας. Ο αγώνας συνεχίζεται και έχουμε ιερή υποχρέωση να μείνουμε αφοσιωμένοι μέχρι την τελική Νίκη».

Ο φίρερ απευθύνεται στο σκληρό πυρήνα των νεοναζιστών της ΧΑ και τους καλεί να μείνουν αφοσιωμένοι σ’ αυτόν μέχρι το τέλος. Ιδιάιτερα μέχρι τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιούλη του 2019. Για να μπορέσουν να ξεπεράσουν το 3% και να ξαναμπούν στο αστικό κοινοβούλιο. Μετά το 4,88% των ευρωεκλογών και με τη ΝΔ να καλπάζει διεκδικώντας την αυτοδυναμία, ο φίρερ αντιλαμβάνεται ότι το 3% είναι για το νεοναζιστικό μόρφωμα ψηλό εμπόδιο που πρέπει να ξεπεράσει τον εαυτό του για να το υπερπηδήσει.

Ομως, με αυτό το πολεμικό προσκλητήριο στο στενό πυρήνα της ΧΑ, ο φίρερ Μιχαλολιάκος υπονομεύει τη γραμμή που έχει χαράξει στους συνηγόρους υπεράσπισής του στη δίκη της ΧΑ και ενισχύει στο ακέραιο το κατηγορητήριο εναντίον του και εναντίον όλης της ΧΑ.

Μετά το εκλογικό Βατερλό, ο Μιχαλολιάκος αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο. Αυτό το Βατερλό το θεωρούσε αναπόφευκτο, και γι’ αυτό είχε αρχίσει να βρίζει τον ελληνικό λαό στις προεκλογικές του εξορμήσεις. Για παράδειγμα, μιλώντας στις 9 Δεκέμβρη του 2018 στο Κιλκίς, έλεγε: «Αλλά θλίβομαι για το κατάντημα του λαού μας, που δεν αφορά όλους εσάς που είστε μέσα σ’ αυτή την αίθουσα, που είστε ο ανθός του ελληνικού έθνους που αντιστέκεται».

Ο φίρερ, εκτός εαυτού, εξυμνούσε τους απογόνους των ταγματασφαλιτών και αποκάλυπτε την απόγνωσή του και λόγω του επερχόμενου εκλογικού Βατερλό και λόγω της επικείμενης καταδίκης του ίδιου και των βουλευτών του ως μελών εγκληματικής οργάνωσης.

Εμείς θεωρούσαμε δεδομένο το εκλογικό Βατερλό των νεοναζιστών της ΧΑ για δύο λόγους:

Πρώτο, γιατί μετά από τη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα είχαν χάσει το συγκριτικό τους πλεονέκτημα να κάνουν εγκληματικές ενέργειες, όχι μόνο εναντίον των μεταναστών, με τη στήριξη των μηχανισμών καταστολής και των κυβερνήσεων όλων των χρωμάτων.

Δεύτερο, γιατί είναι δεδομένη η καταδίκη τους ως εγκληματική οργάνωση και όλα τα στελέχη των χρυσαυγιτών, πλην των βουλευτών, έχουν εγκαταλειφθεί από τον φίρερ στην τύχη τους. Θυμίζουμε τι είπε στην απολογία του και τι είπαν οι μάρτυρες υπεράσπισής του (http://www.eksegersi.gr/Επικαιρότητα/33142. Προσπαθεί-να-σώσει-το-τομάρι-του-ο-φιρερίσκος-των).

Αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να φυλλορροεί ο σκληρός πυρήνας της ΧΑ και να απομακρύνονται όχι μόνο οι ψηφοφόροι που ελκύονταν από την εγκληματική δράση, αλλά και οι οπαδοί των ταγματασφαλιτών. Αυτό το γνώριζε και το περίμενε ο Μιχαλολιάκος και γι’ αυτό, αρκετούς μήνες πριν από τις εκλογές, άρχισε να τα βάζει με τον Βελόπουλο, ενώ γνώριζε ότι το εκλογικό Βατερλό θα το υποστεί κυρίως από τη ΝΔ. Ηταν επόμενο τη συρρίκνωση στις εκλογές για το Ευρωκοινοβούλιο να τη χρεώσει στον Βελόπουλο, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι η συρρίκνωσή του οφείλεται στην επίθεση που άσκησε η ΝΔ με τον εθνικιστικό της λόγο. Οι ψηφοφόροι της ΧΑ -εθνικιστές και απόγονοι των ταγματασφαλιτών- ήταν επόμενο να στραφούν στη ΝΔ, από τη στιγμή που αυτή παίρνει σειρά για να αναλάβει τη διαχείριση της αστικής εξουσίας. Από τη ΝΔ προσδοκούν κάτι, ενώ από τους νεοναζιστές της ΧΑ δεν προσδοκούν τίποτα.

Στις ευρωεκλογές δεν μπορούσε να φανεί ότι η συρρίκνωση της ΧΑ οφείλεται στην επίθεση που έκανε η ΝΔ. Φάνηκε καθαρά στις περιφερειακές εκλογές, στις οποίες δεν έλαβε μέρος ο Βελόπουλος. Η ΧΑ και το 2014 και τώρα κατέβασε συνδυασμούς στις 12 από τις 13 περιφέρειες (δεν κατέβασε μόνο στην περιφέρειας Βορείου Αιγαίου). Στις εκλογές του Μάη του 2014 έλαβε μέρος το 61,56% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων και η ΧΑ πήρε 457.893 ψήφους. Στις εκλογές της 26ης Μάη του 2019 έλαβε μέρος το 58,42% των εγγεγραμμένων και με ενσωματωμένο το 99,95% των ψηφισάντων η ΧΑ πήρε 197.309 ψήφους! Εχασε 260.584 ψήφους.

Το 2014, όσοι ψήφισαν τη ΧΑ στις περιφερειακές εκλογές ήταν κατά 79.020 λιγότεροι απ’ αυτούς που την ψήφισαν στις ευρωεκλογές. Στις περιφερειακές του 2019 ήταν λιγότεροι κατά 78.045. Δηλαδή, η διαφορά κινήθηκε στα ίδια επίπεδα.

Με δεδομένο ότι οι περιφερειακές εκλογές είναι πιο κοντά στις εθνικές εκλογές, οι 197.309 ψήφοι των περιφερειακών εκλογών δε θα φτάσουν για να πιάσει η ΧΑ το 3% και να ξαναμπεί στο αστικό κοινοβούλιο, καθώς θα έχει να αντιμετωπίσει το σφυροκόπημα από τη ΝΔ με στόχο την αυτοδυναμία. Αυτό είναι που τρομάζει τον φιρερίσκο.
Σάββατο 01 Ιουνίου 2019


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου