Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Κάηκε δεμένος στο ΚΑΤ― ναι, σήμερα. Δεμένος.


Κάηκε ζωντανός ασθενής στο ΚΑΤ επειδή τον είχαν δεμένο.
Γιατί δεμένο;
«Τον τελευταίο καιρό επειδή παρουσίαζε στερητικά συμπτώματα και κρίσεις, οι νοσηλευτές αναγκάζονταν να τον δένουν. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται από τις Αρχές είναι ο 53χρονος να εγκλωβίστηκε δεμένος στο κρεβάτι του».
Σε ποιο αιώνα;
Σήμερα το πρωί.
Ναι, έδεναν εγχειρισμένο άνθρωπο επειδή υπέφερε από στερητικό σύνδρομο. Μέσα σε νοσοκομείο. Όπου δυό lonargal θα τον είχαν ανακουφίσει.
Ειδησεογραφικές ιστοσελίδες αναπαράγουν αυτό το κείμενο (όπως θα το δείτε πιο κάτω) σαν ο εθισμός του ασθενή να επαρκεί ως δικαιολογία για το δέσιμο.


Αν δεν καταλαβαίνετε να σας εξηγήσω: 
Εκτός μιας ψυχολογικής αναστάτωσης που μοιάζει με σφοδρό άγχος, σαν αρχή κρίσης πανικού, το στερητικό σύνδρομο προκαλεί ένα «πόνο δίχως κέντρο»* μια δυσφορία σε όλο το σώμα που κάνει απολύτως αδύνατο να μείνεις ακίνητος στην ίδια θέση. Στριφογυρνάς λοιπόν σαν αρνί στη σούβλα και «βελάζεις»*. Ταυτόχρονα νυστάζεις μα δε γίνεται να κοιμηθείς ενώ τρέχουν μάτια και μύτες ένα διαφανές υγρό σα δάκρυ.
Αυτό διαρκεί μόνο τρια 24ωρα + λίγες ώρες (6 συνήθως) μετά την τελευταία χορήγησης πρέζας. Ύστερα μπορεί ψυχολογικά να είμαστε κουρέλια μα το σωματικό έχει περάσει εντελώς. Άρα πολύ με μπερδεύει το ιατρικό ―ο θεός να το κάνει― ανακοινωθέν που αναφέρει ότι το θύμα «τον τελευταίο καιρό.. παρουσίαζε στερητικά συμπτώματα».
Επίσης, αυτά ακριβώς τα συμπτώματα είναι που καθιστούν γελοίο το δημοσιογραφικό cliché περί εγκλημάτων για τη «δόση» εφόσον έγκλημα δε μπορείς να κάνεις αφού σ' αυτό το στάδιο παραπατάς και παραπαίεις, απολύτως ασταθής καθώς χέρια, πόδια και φωνή τρέμουν. 


Το καταλάβαμε;


Αν δεν καταλαβαίνετε να σας υπενθυμίσω και το άλλο: 
Διεθνείς συνθήκες εξασφαλίζουν την υποχρέωση να παρέχεται φαρμακευτική αγωγή σε ασθενή που κρατείται φυλακισμένος. Οι γιατροί οφείλουν να βοηθούν δίχως να κρίνουν. Ακόμα και σε περιπτώσεις που ο ασθενής προκάλεσε την ασθένειά του ―με βλαβερές τροφές το διαβήτη, με ποτό την κίρρωση ή με απόπειρες αυτοτραυματισμών κι αυτοκτονίας, το αν «φταίει» ο άρρωστος για την αρρώστια του δεν είναι δυνατόν να επηρεάζει την ποιότητα της ιατρικής περίθαλψης. 


Πάμε πίσω στην είδηση λοιπόν:
53χρονος άνδρας με ορθοπεδικό χειρουργήθηκε στο ΚΑΤ και δεν είχε μαζί του πρέζα ή υποκατάστατο. Στο ΚΑΤ, το μεγάλο νοσοκομείο της πρωτεύουσας, εξοπλισμένο με κάθε είδος γιατρούς και φάρμακα.
Το σωστό θα ήταν να του δώσουν είτε μεθαδόνη / βουπρενορφίνη είτε, ιδανικά, διαμορφίνη/μορφίνη. Όμως κάλλιστα θα γινόταν το μαρτύριο ανεκτό με κωδεΐνη. Lonargal/Lonarid δηλαδή ή ό,τι άλλο οπιούχο/οπιοειδές από σιρόπι για το βήχα έως αναισθητικό.


Και τι έκαναν;
Τον έδεσαν. 
Γιατί;
Διότι αντίθετα από διεθνείς νόμους και συνθήκες, στον τόπο μας ο χρήστης ναρκωτικών δεν έχει δικαιώματα, δε λογαριάζεται για άνθρωπος ούτε για πλάσμα ζωντανό με ευαισθησία πόνου και αξιοπρέπεια.


Πώς άναψε η φωτιά δεν ξέρουμε ακόμα. Παρά τις λίγες λεπτομέρειες κάτι για «τσιγάρο επισκέπτη του» διάβασα, λες και κάποιοι ήδη οργανώνουν πού θα ρίξουν ευθύνες. Για τη φωτιά, εννοείται, όχι για το νεκρό.
Αλλά τσιγάρο, εμπρησμός ή βραχυκύκλωμα, ό,τι και να 'ταν, νοσοκόμους δεν έχει το Ψυχιατρικό τμήμα; Συναγερμό; Κι ούτε προφανώς έχει ανιχνευτή καπνού.
Δεσίματα ασθενών όμως έχει.


Αντιγράφω την είδηση, συγκλονισμένη και θυμωμένη. Επειδή, δεν έπεσα από τα σύννεφα, επειδή τέτοια περιστατικά αδικίας είναι τόσο πολλά που πιέζω τον εαυτό μου να μη γράφω συχνά για το θέμα και το συνηθίσετε. 


Μόλις πριν λίγες μέρες, θεραπευόμενος του ΟΚΑΝΑ έβαλε θηλιά στο λαιμό του να κρεμαστεί στη μονάδα στο νοσοκοκείο επειδή ο γιατρός ως απάντηση στις υποτροπές τού μείωσε τιμωρητικά τα υποκατάστατα και, όταν αντέδρασε, τον απείλησε με αποβολή λόγω της κακής του συμπεριφοράς. Με ποιο δικαίωμα, ποια ιατρική θεωρία, ο γιατρός μετατρέπεται σε αυστηρό δάσκαλο κι ο ασθενής σε μαθητή, δεν ξέρω, όπως δεν ξέρω τι είδους Ιατρική, όταν ο ασθενής υποτροπιάσει, τον τιμωρεί στερώντας του το φάρμακο.
Σκεφθείτε το ανάλογο:
Ο ιός της γρίπης που με βασάνισε, επιστρέφει. Υποτροπιάζω παρά την αντιβίωση. Και ο γιατρός τι κάνει; Με επιπλήττει που υπέκυψα στον ιό κι αποφασίζει να μη μου ξαναδώσει φάρμακο, τέρμα η αντιβίωση, έτσι για να μάθω. Και αν θυμώσω; Αν διαμαρτυρηθώ; Τότε ο γιατρός σημειώνει κάτι σε ένα χαρτάκι και με αποβάλλει από όλα τα νοσοκομεία της χώρας. Πάρε τη γρίπη σου, σα να μου λέει, και βγες στη Μαύρη Αγορά για αντιβίωση.
Το φαντάζεστε; Βλέπετε τον παραλογισμό της προκατάληψης;


Φοβάμαι, όπως είπα, πως σας τα γράφω τόσο συχνά που θα τα συνηθίσετε. Όμως δεν έχω άλλη επιλογή, πρέπει να το πω και να γίνει κατανοητό:
Ο άνθρωπος αυτός κάηκε ζωντανός επειδή δεν του έδωσαν ένα χάπι.
Σας καλώ να το θυμάστε.
Σας καλώ, τώρα που γνωρίζετε, να πάψετε να στηρίζετε ιδεοληψίες περί «καθαρών» και «βρώμικων» και να στηρίξετε την ανθρωπιστική πραγματιστική προσέγγιση γιατί
κι οι δικές μας ζωές έχουν αξία.

#Persons_Who_Use_Drugs_Count
______________________________________________________
*«πόνο δίχως κέντρο» από το Junk Mail του Will Self
*Το «αρνί» για άϋπνες νύχτες και η έκφραση «βέλαξα» παλιότερες, της  προ ΟΚΑΝΑ εποχής.


ethnos / 
Ο 53χρονος που εντοπίστηκε νεκρός στο δωμάτιο του 4ου ορόφου της Βρυώνειου πτέρυγας του νοσοκομείου ΚΑΤ ήταν χρήστης ναρκωτικών ουσιών και νοσηλευόταν για ορθοπεδικό περιστατικό.
Τον τελευταίο καιρό επειδή παρουσίαζε στερητικά συμπτώματα και κρίσεις, οι νοσηλευτές αναγκάζονταν να τον δένουν. Ένα από τα σενάρια που εξετάζονται από τις Αρχές είναι ο 53χρονος να εγκλωβίστηκε δεμένος στο κρεβάτι του έπειτα από τη φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και να κατέληξε.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ημέρες τον 53χρονο επισκεπτόταν ένας φίλος του, ο οποίος κάπνιζε και οι αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο η φωτιά να ξεκίνησε από ένα τσιγάρο.
Η φωτιά εκδηλώθηκε το πρωί του Σαββάτου. Στο νοσοκομείο έφτασαν τρία οχήματα και οι πυροσβέστες όταν έφτασαν στο σημείο διαπίστωσαν ότι είχε πάρει φωτιά ένα στρώμα κρεβατιού στον 4ο όροφο και υπήρχε ένας άνδρας νεκρός.
Ακολουθεί η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:
Σήμερα Σάββατο 2/3/2019, πρωινή ώρα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο ΓΝΑ ΚΑΤ σε δίκλινο θάλαμο του 4ου ορόφου στην πτέρυγα Βρυώνειο Δ΄, η οποία κατασβέστηκε άμεσα από το προσωπικό του ορόφου του Νοσοκομείου. Στον εν λόγω θάλαμο νοσηλευόνταν ο ασθενής Α.Φ., ηλικίας 53 ετών, μη περιπατητικός, με περιτροχαντήριο κάταγμα ισχίου χειρουργηθέν και κάταγμα βραχιονίου υπό συντηρητική αγωγή, ο οποίος και απεβίωσε.
Τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία η οποία θα προβεί σε προανακριτική διαδικασία. Παράλληλα ο Διοικητής του Νοσοκομείου διέταξε Ενορκη Διοικητική Εξέταση.






Με αφορμή άλλο θάνατο ασθενούς που είχε βρεθεί δεμένος και καμένος στην Τρίπολη το 2013, το θέμα τς 'καθήλωσης' είχε συζητηθεί.
__________________________________________
Ageloglou Stratos Αν δε μπορούν ν αντιμετωπίσουν αυτοί στερητικά, φανταστείτε κρατητήρια και φυλακές.



Persons_Who_Use_Drugs_Count 
Persons who use drugs count! share the message.

__________________________________________

ΠΡΟΣΘΕΤΩ 
Δευτέρα 4 Μαρτίου 2019

Τον καπνό είδαν να βγαίνει από την κλειστή πόρτα οι νοσηλευτές που έσβησαν τη φωτιά πριν φτάσουν οι πυροσβέστες. Σάββατο 10.00 π.μ.
Κυριακή μεσημέρι άρχισε η συγκάλυψη. Τα κανάλια μεταδίδουν την είδηση δίχως αναφορά σε τοξικοεξάρτηση ή δέσιμο (καθήλωση).
Το ΣΤΑΡ, που έστειλε και ρεπόρτερ κι έχει video που δείχνει το καμένο στρώμα, πρόσθεσε ότι ο άνθρωπος στο δίκλινο του 4ου ορόφου  ήταν άστεγος και αφαίρεσε δέσιμο και στερητικό σύνδρομο. https://www.star.gr/eidiseis/ellada/453201/kat-binteo-mesa-apo-ton-thalamo-opoy-kahke-o-asthenhs .
Δευτέρα 8.30π.μ. στην πρωινή εκπομπή του OPEN (Ιορδάνης Χασαπόπουλος - Γιάννης Σαραντάκος)  έχουν και  ρεπορτάζ. Όχι για τον άνθρωπο. Μιλά η Πρόεδρος του ΕΣΝΕ που, πολύ έξυπνα, αντί να αρνείται όσα επιφανειακά καταλογίζουν οι παρουσιαστές, κάνει damage control υπερθεματίζοντας περί ελλείψεων των κρατικών νοσοκομείων τις οποίες κάνει γεφυράκι πονηρό για να περάσει στο μόνο σημείο που ενδιαφέρει όσους την ψήφισαν: την υποχρηματοδότηση. Κι έτσι ακούμε για «κονδύλια» αντί να μάθουμε για το πώς  έδεσαν κι έκαψαν ένα εγχειρισμένο  άνθρωπο.



Read more: http://daphnechronopoulou.blogspot.com/2019/03/blog-post_39.html#ixzz5hBWxYkwN


https://daphnechronopoulou.blogspot.com/2019/03/blog-post_39.html#axzz5hBWkYQPA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου