Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2019

«Τροχονόμος» επιχειρηματικών συμφερόντων…

Γιώργος Χελάκης

ΓΙΩΡΓΟΣ ΧΕΛΑΚΗΣ

Για να αντιμετωπίσεις την άνομη δράση των επιχειρηματικών συμφερόντων οφείλεις να σταθείς απέναντί τους.
Όταν στέκεσαι απέναντί του προσεταιριζόμενος άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα τότε απλώς κάνεις αντικατάσταση.

Κάνεις αλλαγή όπως λέμε και στο ποδόσφαιρο. Ο κ. Σταύρος Κοντονής υπήρξε διαπρύσιος κήρυκας της αποκατάστασης της ισονομίας, της εξυγίανσης και της διαφάνειας στον ελληνικό αθλητισμό και ειδικότερα στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο.
Και να οι διακοπές του πρωταθλήματος, να οι σκληρές δηλώσεις, να οι απανωτές νομοθετικές ρυθμίσεις. Ας δούμε τι έχουμε περίπου τέσσερα χρόνια μετά.
Πράγματι ο κ. Γκιρτζίκης που είχε ζωγραφιστεί ως άνθρωπος του Ολυμπιακού στην διοίκηση της ΕΠΟ έχει εξοστρακιστεί από το ποδόσφαιρο.
Αντικαταστάθηκε, μετά από εκλογές στην Ομοσπονδία, από τον Βαγγέλη Γραμμένο. Τον “δικό μας άνθρωπο” κατά τη δήλωση του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη.
Μετά από σκληρό «προεκλογικό αγώνα» κατά τον οποίο σύμφωνα με καταγγελίες ξοδεύτηκαν περίπου έξι εκατομμύρια ευρώ η συμμαχία των κυρίων Σαββίδη-Μελισσανίδη πήρε τις εκλογές στην αμαρτωλή ΕΠΟ.
Η διαφορά τώρα είναι πως η Ομοσπονδία… αμαρτάνει κάτω από την καθοδήγηση άλλων επιχειρηματικών συμφερόντων.
Το ελληνικό ποδόσφαιρο βρίσκεται συνολικά υπό μνημονιακή εποπτεία.
Το εποπτεύουν η FIFA και η UEFA. Επειδή η κατάσταση με τη διαιτησία πήγαινε από το κακό στο χειρότερο αποφασίστηκε να έρχονται ξένοι διαιτητές να διαιτητεύσουν τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος.
Στο μεταξύ τα κρούσματα βίας στους αγωνιστικούς χώρους διαδέχονται το ένα το άλλο κάνοντας την κατάσταση αποπνικτική στο ελληνικό ποδόσφαιρο και διασύροντάς το διεθνώς.
Οπαδοί σφάζονται στην πεζογέφυρα του Βόλου κατά τη διάρκεια του τελικού κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ.
Ο Ιβάν Σαββίδης μπουκάρει στο γήπεδο της Τούμπας με το περίστροφο περασμένο στη μέση.
Λέγεται ότι λίγο καιρό νωρίτερα είχε μπουκάρει στο Μέγαρο Μαξίμου φωνάζοντας ότι δεν μπορεί να έχει ξοδέψει εκατόν πενήντα εκατομμύρια ευρώ και να μην έχει ακόμα πάρει πρωτάθλημα.
Διαιτητές (Μπίκας) βλέπουν τα σπίτια τους να γίνονται παρανάλωμα του πυρός και ξυλοφορτώνονται εν μέση οδό (Τζήλος).
Το ντέρμπι Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού στο ποδόσφαιρο διακόπτεται, διότι οπαδοί μπαίνουν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και χειροδικούν.
Τώρα πλέον όλοι στρέφονται εναντίον όλων με δηλητηριώδεις ανακοινώσεις που παρακινούν τον φανατισμό και την οπαδική τύφλωση.
Αμήχανος ο υφυπουργός Αθλητισμού κ. Βασιλειάδης βλέπει να καταρρέει ένα ακόμα αφήγημα της κυβέρνησης περί εξυγίανσης και κάθαρσης στον επαγγελματικό Αθλητισμό.
Το μόνο που “κατάφερε” η κυβέρνηση είναι να αντικαταστήσει έναν χαλίφη με έναν άλλο.
Τα επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν στον επαγγελματικό αθλητισμό είναι αχαλίνωτα και αδηφάγα.
Στην καλύτερη περίπτωση για τον ίδιο, ο κ. Βασιλειάδης δεν είναι παρά ένας ακόμα τροχονόμος των επώνυμων επιχειρηματικών συμφερόντων όταν δεν προσεταιρίζεται ορισμένα από αυτά…
https://www.pagenews.gr/2019/03/19/apopsi/troxonomos-epixeirimatikon-symferonton/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου