Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Κατηγορούμενος ο Κ. Πελετίδης για "διαφυγόντα κέρδη αρπακτικών".

Γράφει ο mitsos175

Η προεκλογική περίοδος είναι σίγουρα η πιο διασκεδαστική εποχή. Το τι σαχλαμάρες ακούμε από τους υποψήφιους απατεώνες, δε λέγεται. Κι όπως κάθε προεκλογική περίοδο, η λάσπη μπαίνει στον ανεμιστήρα, που δουλεύει στο φουλ.
Η λασπομαχία για κάποιους είναι σημάδι παρακμής. Δεν θα διαφωνήσω, αλλά μερικές φορές έχει πλάκα να βλέπεις γουρούνια να κυλιούνται στη λάσπη, είναι στο φυσικό τους περιβάλλον.



Βέβαια θα ήμουν άδικος, αν δεν έλεγα, πως υπάρχουν ικανοί υποψήφιοι, συνεπείς έντιμοι, κλπ. Σε πολλές περιπτώσεις η λάσπη των αντιπάλων εκτοξεύεται εναντίον τους. Είναι φυσικό, είναι οι πιο επικίνδυνοι για όσους θέλουν την εξουσία, για να φάνε τον αγλέουρα, οι ίδιοι, οι συγγενείς και οι φίλοι τους.

Μια προσπάθεια εκφοβισμού και συκοφάντησης επιχειρείται εδώ και καιρό από τους σάπιους, τους διεφθαρμένους κατά ενός δημάρχου. Όχι οποιουδήποτε δημάρχου, ενός κομμουνιστή. Διότι ο πραγματικός κομμουνιστής, δεν συμβιβάζεται. Δεν κάνει ότι οι άλλοι, που τρώνε εις βάρος του κόσμου και να ταΐζουν τους δικούς τους. Ο κομμουνιστής θα κάνει πράγματα που συμφέρουν τον κόσμο της εργατιάς.

Ε, αυτό είναι παράνομο! Που πας βρε Πελετίδη και μετατρέπεις ένα σκουπιδότοπο στη Νότια πλευρά της Πάτρας σε όαση πρασίνου περιπάτου, αθλητισμού και πολιτισμού; Και μάλιστα χωρίς κόστος κάνεις ένα πάρκο - όνειρο για μικρούς και μεγάλους; Στην πυρά!

Τον πάνε λοιπόν στο δικαστήριο. "Κατ’ εξακολούθηση έγκλημα της μεταβολής του χώρου"!!! Πολύ σωστά τα λέει το αστικό κράτος. Τις κατσαρίδες δεν τις σκεφτόμαστε; Τους αρουραίους;
Αν σκέφτονται τους ανθρώπους; Όχι βέβαια! Γιατί να το κάνουν; Νεοφιλελευθερισμός και ανθρωπιά είναι τσακωμένοι, αιώνιοι αντίπαλοι.

Βέβαια ο κόσμος διαμαρτύρεται για την άδικη και προεκλογική δίωξη. "Όλοι και όλες την Δευτέρα 1η Απρίλη, 9 π.μ. έξω από τα Δικαστήρια. Το Νότιο Πάρκο ανήκει στον πατραϊκό λαό". (Ολόκληρο το κάλεσμα συμπαράστασης στην ιστοσελίδα 902).

Και βέβαια όλοι γνωρίζουν (και φυσικά οι κατήγοροι) πως ο δήμαρχος δεν έκανε κάτι κακό. Αλλά αυτό είναι το "έγκλημα" σύμφωνα με τους καπιταλιστές!
Θέλουν εξαθλίωση, θέλουν φτώχειαμιζέρια, για τα λαϊκά στρώματα γιατί αυτοί κερδίζουν απ' αυτή την κατάσταση.  Ένας άλλος δήμαρχος, ή θα άφηνε τα σκουπίδια να πληθύνουν, με αποτέλεσμα να γίνει ο χώρος σιγά - σιγά χωματερή, ή θα ανέθετε σε ιδιώτες να τα μαζέψουν.
Ο λόγος λοιπόν που τον πάνε στο δικαστήριο είναι για διαφυγόντα κέρδη των λίγων αρπακτικών εις βάρος του λαού της Πάτρας. Ένας άλλος λόγος είναι πως αν πετύχουν καταδίκη (αυτό θα τολμήσουν, αν ο κόσμος αδιαφορήσει), ο δήμαρχος θα βγει από μέση, έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για νέο πλιάτσικο. Να τα λένε λοιπόν, όπως έχουν τα πράγματα.

Όμως ο κόσμος θα πει την τελευταία λέξη. Οι Πατρινοί θα ξαναβγάλουν δήμαρχο τον Πελετίδη, ίσως αυτή τη φορά από την πρώτη Κυριακή. Οι υπόλοιποι υποψήφιοι βεβαίως έχουν λυσσάξει. Επειδή δεν μπορούν να τον χτυπήσουν απ' ευθείας, χτυπάνε ύπουλα.
Όμως τέτοιες ενέργειες γρήγορα γυρίζουν εναντίον αυτού που τις κάνει. Στο λάκκο που σκάβουν, θα πέσουν οι ίδιοι.
Ραντεβού την πρώτη του μηνός.



http://tsak-giorgis.blogspot.com/2019/03/blog-post_549.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου