Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

(Καπιταλιστική Συριζαίικη βαρβαρότητα)! Στερούν από άστεγους το πενιχρό μεροκάματο!




Με τους άστεγους που πουλάνε το περιοδικό “Σχεδία”, στην προσπάθεια να εξασφαλίσουν ένα έστω και πενιχρό μεροκάματο, τα έβαλε η κυβέρνηση Τσίπρα. Συγκεκριμένα, με απόφασή της οι άστεγοι πωλητές του “περιοδικού δρόμου” θα υποχρεώνονται, πλέον, να καταβάλουν εισφορά για τον ΕΦΚΑ.

Μέχρι τώρα κάθε αντίτυπο του περιοδικού, που πουλιέται σε σταθμούς μετρό, αφετηρίες λεωφορείων και σε άλλα σημεία απ’ όπου περνάει κόσμος, στοίχιζε 3 ευρώ, από τα οποία το 1,5 το έπαιρνε ο άστεγος πωλητής. Τώρα, όντας υποχρεωμένος να πληρώνει την ελάχιστη εισφορά στον ΕΦΚΑ, δηλαδή 167,95 ευρώ τον μήνα, η τιμή του περιοδικού ανεβαίνει στα 4ευρώ, από τα οποία ο πωλητής θα παίρνει τα 2,7 και μ’ αυτά θα πρέπει καθημερινά να βάζει στην άκρη περισσότερα από 6 ευρώ, προκειμένου να πληρωθεί η εισφορά.
Άμεση συνέπεια της ανάλγητης ρύθμισης είναι η εντυπωσιακή μείωση των πωλητών, καθώς η κυβέρνηση βρήκε τρόπο να χτυπήσει την εισφοροδιαφυγή, πλήττοντας άστεγους ανθρώπους.
http://www.iskra.gr/%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%BF%CF%8D%CE%BD-%CE%B1%CF%80%CF%8C-%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CE%B3%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%BF-%CF%80%CE%B5%CE%BD%CE%B9%CF%87%CF%81%CF%8C-%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BA/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου