Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

'Τη χτύπησαν με λοστό στο κεφάλι': Έτσι έδρασαν οι χρυσαυγίτες στη Φαβέλα

Στον ιατροδικαστή μετέβη σήμερα το πρωί η Ελευθερία Τομπατζόγλου που χτυπήθηκε στην φασιστική επίθεση το βράδυ της Κυριακής στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο "Φαβέλα", στον Πειραιά. Για παράγγελμα λήξης στο τέλος της επίθεσης που δείχνει οργάνωση και ακολουθεί τον τρόπο επιθέσεων της Χρυσής Αυγής κάνει λόγο η συνήγορος πολιτικής αγωγής της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου.

Η Ελευθερία Τομπατζόγλου, που χτυπήθηκε στη διάρκεια της επίθεσης, βρέθηκε το πρωί στον ιατροδικαστή, αφού πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε μετά την επίθεση.

Η εκ των συνηγόρων της οικογένειας Φύσσα, Χρύσα Παπαδοπούλου,  μιλώντας στο News 24/7 κάνει λόγο για ξεκάθαρα οργανωμένη επίθεση, κάτι που φαίνεται όπως λέει και από το σύνθημα λήξης που δόθηκε, ακολουθώντας τον τρόπο επιθέσεων της Χρυσής Αυγής. «Στο τέλος υπήρχε σύνθημα λήξης της επίθεσης. Δόθηκε τέλος χρόνου. Τότε αποχώρησαν όλοι μαζί συντεταγμένα φωνάζοντας «αίμα τιμή Χρυσή Αυγή». 
Η επίθεση στον χώρο ήταν απρόκλητη και δολοφονική, ενώ ακολουθεί τον τρόπο των επιθέσεων της Χρυσής Αυγής. Κράτησε λιγότερο από δύο λεπτά ενώ στρεφόταν και εναντίον του κοινωνικού χώρου Φαβέλα που τον Σεπτέμβρη συμμετείχε ενεργά στις εκδηλώσεις που είχαν γίνει στη μνήμη του Παύλου Φύσσα με συζητήσεις. Στις εκδηλώσεις αυτές συμμετείχε και η Ελευθερία Τομπατζόγλου».

Μπήκαν και έβρισαν χυδαία. Είπαν "δεν χωράτε στον Πειραιά"

Μιλώντας για την επίθεση, η κ. Παπαδοπούλου, λέει «Μπήκαν και έβρισαν χυδαία. Είπαν “δεν χωράτε στον Πειραιά” που υποδηλώνει και κάτι για το από πού προέρχονται οι δράστες». Στη συνέχεια, όπως περιγράφει, ξεκίνησε μια επίθεση με αντικείμενα, τραπέζια και καρέκλες. Ταυτόχρονα άναψαν δύο πυρσούς που πέταξαν σε όσους ήταν μέσα στη Φαβέλα εκείνη την ώρα. «Από τους τραυματίες, ο ένας έχει εγκαύματα στο πρόσωπο από πυρσό. Τον άλλον πυρσό τον πέταξαν προς το μέρος της Ελευθερίας της Τομπατζόγλου και τη χτύπησαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού με λοστό».

Η γνωμάτευση των γιατρών του Αττικού νοσοκομείου λέει πως υπάρχει βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση και διάφορες άλλες εκδορές.Ήδη, η Ελευθερία Τομπατζόγλου κατέθεσε μήνυση, ενώ όπως λέει η κ. Παπαδοπούλου, η συνάδελφός της είναι σε θέση να θυμάται τα χαρακτηριστικά του ενός προσώπου που μπήκε πρώτο μέσα.
Αυτή, είναι η δεύτερη φορά που δικηγόρος ο οποίος συμμετέχει στη δίκη γίνεται στόχος. Την πρώτη φορά ήταν έξω από το Εφετείο όταν είχε χτυπηθεί η δικηγόρος Ευγενία Κουνιάκη. «Ήταν ξανά οργανωμένη επίθεση πολλών ατόμων με χτύπημα στο κεφάλι. Η Χρυσή Αυγή δεν μπορεί να κρατηθεί μακριά από τέτοιες πράξεις. Δεν γίνεται να υπάρξει χωρίς τις πράξεις βίας. Για να μπορέσει να συσπειρώσει το κοινό της πρέπει να καταφεύγει σε αυτές».
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/martyria-gia-epithesh-xa-sth-favela-th-xtuphsan-me-losto-sto-kefali.5095919.htmlΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου