Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Γ. Σούρλας: Η παιδική φτώχεια μαστίζει την Ελλάδα

Γ. Σούρλας: Η παιδική φτώχεια μαστίζει την Ελλάδα

Ο Γ. Σούρλας πρώην Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του παιδιού, δήλωσε: «Ακόμη μια Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού βρίσκει την Ελλάδα με το μεγαλύτερο ποσοστό παιδικής φτώχειας στην Ευρωζώνη. Σύμφωνα με την Eurostat το ποσοστό φτώχειας στην Ελλάδα διαμορφώνεται στο 36,7% για παιδιά ηλικίας κάτω των 17 ετών.


Παρά τις διαβεβαιώσεις του Υπουργείου Οικονομικών ότι θα ληφθούν μέτρα για την καταπολέμηση του φαινομένου η κατάσταση βαίνει συνεχώς επιδεινούμενη.


Είναι προφανές ότι όταν δεν υπάρχουν τα αναγκαία προς το ζην σε μια ευαίσθητη ηλικία όπως η παιδική καθίσταται δυσχερής, αν όχι αδύνατη, η προάσπιση και προαγωγή των θεμελιωδών δικαιωμάτων του παιδιού.

Περισσότερο δραματική είναι η κατάσταση ως προς τις συνθήκες διαβίωσης των 3.500 ασυνόδευτων ανηλίκων, που φιλοξενούνται στη χώρα μας σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, χωρίς στέγη ή τροφή στην πλειονότητά τους, ευάλωτα σε κάθε είδους εκμετάλλευση.

Για τα φαινόμενα αυτά που δεν αφορούν μόνο την Ελλάδα, αλλά στο σύνολό της την Ευρωπαϊκή Ένωση, πρέπει επιτέλους να γίνει κατανοητό ότι δεν διαγράφονται ευοίωνες προοπτικές ούτε σε εθνικό, ούτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο όταν δεν προστατεύεται η παιδική ηλικία».


http://www.zougla.gr/politiki/article/g-sourlas-i-pediki-ftoxia-mastizi-tin-elada

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου