Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Εκλογικός συναγερμός από τον Αλέξη Τσίπρα


Του Αντώνη Αντζολέτου
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με πληροφορίες, τόνισε πως το Μέγαρο Μαξίμου θα επιδιώξει πάση θυσία να βρει τους 180 πρόθυμους βουλευτές που θα δώσουν ανάσα στην κυβέρνηση. Γι' αυτό το λόγο επεσήμανε πως είναι σημαντικό να μην εξασφαλίσουν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος την προεδρική πλειοψηφία και να πραγματοποιηθούν εκλογές, ίσως και νωρίτερα από τον Μάρτιο.
"Είναι σημαντικό να μην φτάσουν τους 180 και να έχουμε εκλογές. Μπορεί να έχουμε και νωρίτερα. Δυσκολίες θα υπάρχουν και πριν και μετά. Δεν είναι ένας περίπατος. Γνωρίζοντας το ποιον Βενιζέλου, Σαμαρά θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να μην φύγουν από την εξουσία", επεσήμανε σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας.
Αναφερόμενος στο θέμα των ψηφοδελτίων φέρεται να τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει "πλυντήριο στελεχών" ξεκαθαρίζοντας, όμως, πως τα ψηφοδέλτια θα είναι ανοιχτά και στην ώρα τους.
Για το θέμα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε όσα είχε πει στην πολιτική γραμματεία την προηγούμενη εβδομάδα, πως στο Μαξίμου κάνουν ό,τι περνά από το  χέρι τους, ώστε να βάλουν και τον ΣΥΡΙΖΑ στο κάδρο κάτι που, όμως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να πετύχει.
Την ίδια ώρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται στην κυβέρνηση για τον προϋπολογισμό, με την συζήτηση να ξεκινά την Τρίτη στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Τονίζουν πως είναι "απόλυτα συνεπής στην μνημονιακή πολιτική που συρρικνώνει ακόμα περισσότερο τις κοινωνικές δαπάνες, αυξάνει τους φόρους και ακυρώνει κάθε αναπτυξιακή προοπτική.
Παράλληλα, κινούμενη στην ίδια καταστροφική  λογική, προαναγγέλλει νέες ιδιωτικοποιήσεις σε βάρος της δημόσιας περιουσίας και των συμφερόντων του ελληνικού λαού", συμπληρώνουν από την Κουμουνδούρου.
Φωτογραφία: sooc.gr

http://news247.gr/eidiseis/politiki/eklogikos_synagermos_apo_ton_aleksh_tsipra.3158429.html



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου