Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2014

Άρτζι μπούρτζι και λουλάς…

 
του Αρη Σκιαδόπουλου

Σ αυτή τη χώρα που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα ακόμα κι η τραγωδία έχει οσμή  φαιδρότητας.

Στα κλειστά γραφεία σημερινών κοτζαμπάσηδων γίνονται σχεδιασμοί επί χάρτου και ποικίλης προέλευσης,  μαλιστάνθρωποι, με κάποια πιστοποιητικά μεταπτυχιακών σπουδών,  συμφωνούν με τούς σχεδιασμούς των αφεντικών κι αναλαμβάνουν την υλοποίηση τους. Στόχος: Η χειραγώγηση τής χώρας, κάτω από οποιασδήποτε μορφής διακυβέρνηση.

Κι αυτοί οι κοτζαμπάσηδες αποτελούν συνήθως το μακρύ χέρι των ισχυρών Πρεσβειών με πρώτη και καλύτερη την Αμερικανική. Πάγια τακτική της τελευταίας είναι η «συμμόρφωση» οποιουδήποτε κόμματος ξεπεράσει το οριακό ποσοστό και δείχνει τάση μελλοντικής διακυβέρνησης τής χώρας. Το μόνιμο μοτίβο είναι «δεν με νοιάζει τι σκέφτεστε, αρκεί να μην διαταράξετε δεδομένες συμμαχίες»…

Και απ´ αυτή τη σύσταση δεν θα γλυτώσει, ως φαίνεται, μήτε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Ας δούμε τώρα ποιοι είναι τα αφεντικά,  που εγγυώνται τη…Δημοκρατία και την Τάξη σ αυτό το κομιτάτο που λέγεται Ελλάδα.

Μέτοχοι του Μέγκα είναι οι κ,κ, Βαρδινογιάννης, εφοπλιστής,  Μπόμπολας, εκδότης, εργολάβος, Αλαφούζος,  εφοπλιστής και Ψυχάρης, αφεντικό του ΔΟΛ.

Τα ΝΕΑ και το ΒΗΜΑ ελέγχονται από τον κ. Ψυχάρη, το ΕΘΝΟΣ,  η ΗΜΕΡΗΣΙΑ και βάλε από τον κ. Μπόμπολα, η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ από τον κ. Αλαφούζο, το Σταρ από τον κ. Βαρδινογιάννη, ο ΑΝΤ 1 από τον εφοπλιστή κ. Κυριακού, ο ΣΚΑΙ από τον υιό Αλαφούζο. Όλα τα κανάλια χρόνια τώρα λειτουργούν με..προσωρινή άδεια.

Εδώ συνέβη κάτι μοναδικό στην Ιστορία των απανταχού Μπανανιών.  Το 1989 ο Μητσοτάκης ως Πρωθυπουργός όρισε ό,τι: Για νάσαι ιδιοκτήτης καναλιού απαραίτητη προϋπόθεση είναι να είσαι και..εκδότης. Έτσι η εξουσία συγκεντρώθηκε στα χέρια πέντε…εκδοτών που ασκούν τον απόλυτο έλεγχο στα ΜΜΕ. Εδώ,πρέπει να παρατηρήσουμε ότι στις ΗΠΑ,  αν κατέχεις έστω και μία μετοχή σε ένα μέσον,  δεν σού επιτρέπεται η συμμετοχή και σε δεύτερο.

Με τον τρόπο αυτόν μια μικρή ομάδα κατάφερε να χειραγωγήσει την ενημέρωση της Κοινής Γνώμης,  ρίχνοντας μάλιστα το βάρος της στην τηλεόραση που υπήρχε και η μεγάλη κονόμα. Έτσι,  αδιαφόρησε για το άλλο σκέλος τής επιχείρησης,  πού είναι η εφημερίδα,  με  αποτέλεσμα την καταβαράθρωση του Τύπου.

Ο δεύτερος μεγάλος τομέας επιρροής είναι το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ,  που ελέγχονται επίσης από…συντρόφους των πιο πάνω. Εφοπλιστές και βιομηχάνους κατά κύριο λόγο.

Τελευταία,  όλοι γινόμαστε μάρτυρες μιας…εσωτερικής αναμέτρησης αυτών των παραγόντων,  όπου ο ένας κατηγορεί τον άλλον για φοροφυγά, εκβιαστή, λαθρέμπορο και ο,τι πιο όμορφο κι επωφελές για τον τόπο μπορεί κανείς να φανταστεί. Αποκορύφωμα αυτής της αναμέτρησης είναι συνήθως απειλές και ξυλοδαρμοί από μπράβους όσων δεν υπηρετούν τα συμφέροντα αυτών των αφεντικών. Πρόσφατη περίπτωση ο ξυλοδαρμός τού διαιτητή Ζωγράφου.

Αυτό το ιδιότυπο κοτζαμπασιλίκι ανατροφοδοτεί πολιτικά πρόσωπα και κόμματα πλην βέβαια τού ΚΚΕ. Και ανάλογα με τη θέση που κατέχει το κάθε Κόμμα κόβεται και η επιταγή. Επειδή όμως μπορεί να γίνει και καμιά στραβή,  ετοιμάζουν κάποιον φυτευτό. Έτσι μας προέκυψε,  από το πουθενά,  ένας Θεοδωράκης. Θα μπορούσε στη θέση του να ήταν ο Πρετεντέρης. Θα μπορούσε νάναι οποιοσδήποτε υπάλληλός τους. Έτυχε νάναι ο Σταύρος που αποδομεί την πολιτική μ ´ένα…σακίδιο στην πλάτη. Είναι το νέο πρόσωπο που εγγυάται την απόλυτη ευταξία..Δεν πρόκειται ν΄ ανοίξει μύτη.

Όλα,  μέσα από ένα κλίμα συνεργασίας,  θα εξελιχθούν ομαλά για το κοτζαμπασιλίκι. Θα τιμήσουμε τις σχέσεις μας με την Ευρωπαϊκή Ένωση,  τις Συμμαχίες μας με ΗΠΑ και ΝΑΤΟ και θ ανταποκριθούμε πιστά στα κελεύσματα του ΔΝΤ. Όποιος Σταύρος πριν από μερικές δεκαετίες έλεγε ότι κάνει κόμμα θα τον έπαιρναν με τα…νεράντζια!! Σήμερα όμως συγκεντρώνει και ποσοστά γιατί είναι καθαρά ένα τηλεοπτικό προϊόν,  όπως είναι ας πούμε μια ταραμοσαλάτα του Νίκα, ή ο κατεψυγμένος αρακάς του Μπαρμπαστάθη.  Άρτζι μπούρτζι και λουλάς,  σε μια χώρα τσίρκο και μεις θεάμον κοινό,  χωρίς σπίτι, δίχως φάρμακο, με ένα παιδί διδάκτορα να σερβίρει νεσκαφέ με γάλα και παγάκια!!


http://gregordergrieche.blogspot.gr/2014/11/blog-post_832.html#more



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου