Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Σε κρίσιμη κατάσταση ο Ηρακλής Κωστάρης

 

"Οι θεράποντες ιατροί του Ηρακλή Κωστάρη επέτρεψαν την επιστροφή του στις φυλακές Κορυδαλλού (αίτημα, που είχε υποβάλει ο ίδιος από την πρώτη στιγμή της μεταφοράς του στο κελί του Ευαγγελισμού) και ο Ηρακλής Κωστάρης, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του διακόπτει την απεργία πείνας στην 31η ημέρα".
Τα παραπάνω γράφει η Αλέκα Ζορμπαλά, δικηγόρος του κρατούμενου και συμπληρώνει σε μήνυμα της στην προσωπική σελίδα της στο Facebook:
"Το αίτημά του για ΜΕΤΑΦΟΡΑ στις ΦΥΛΑΚΚΕΣ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΤΥΠΟΥ, ώστε κατ΄επέκταση να λαμβάνει τις άδειες, που δικαιούται, έχει ΑΠΟΡΡΙΦΘΕΙ από το αρμόδιο Συμβούλιο.
Θα υπάρξει δήλωση του Ηρακλή Κωστάρη τις επόμενες ημέρες".
Νωρίτερα η ίδια είχε γράψει:
Ηρακλής Κωστάρης, 31η ημέρα απεργίας
"1) το αίτημα του Ηρακλή Κωστάρη για μεταφορά του στις φυλακές ανοιχτού τύπου, και κατ΄επέκταση για την παροχή των αδειών, που δικαιούται ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ από το συμβούλιο.
Μετατίθεται για το άμεσο μέλλον, και συγκεκριμένα εντός δύο μηνών, όπως δικαιούται, η ικανοποίηση του αιτήματός του με υποβολή νέας αίτησης, και εφόσον η υγεία του το επιτρέψει.
2) λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης της υγείας του,(υπέστη υπογλυκαιμικό σοκ), ο Ηρακλής Κωστάρης βρίσκεται από εχθές υπό φαρμακευτική αγωγή αποκλειστικά και μόνο".
Ο ίδιος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση με σοβαρό υπογλυκαιμικό σοκ στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός".
Ο προφυλακισμένος ελάμβανε κανονικά τις τακτικές άδειες και τις εκπαιδευτικές άδειες για να παρακολουθήσει τα μαθήματα στη σχολή που φοιτά εδώ και τρία χρόνια. Οι άδειες διακόπηκαν μετά την απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η "Εφημερίδα των Συντακτών", οι γιατροί έκριναν ως κατεπείγουσα τη χορήγηση ορού στον απεργό πείνας, καθώς, όπως ενημέρωσαν και τους οικείους του, μια μη αναστρέψιμη βλάβη στην υγεία του θα ήταν καθαρά θέμα ωρών.
Το ευχαριστήριο μήνυμα του Ηρακλή Κωστάρη
"Από τις 29.10.14 δίνω έναν προσωπικό αγώνα για να κερδίσω το  αυτονόητο. Να φύγει ο χαρακτηρισμός του "επικίνδυνου" που αυθαίρετα μου αποδόθηκε μετά την εξαφάνιση του Χριστόδουλου Ξηρού και να μου χορηγηθεί εκπαιδευτική και τακτική άδεια, όπως έπαιρνα τα τελευταία τέσσερα χρόνια, χωρίς ποτέ να έχω παραβιάσει του όρους τους. Ευχαριστώ όλους όσοι μου συμπαραστέκονται σε αυτόν το δύσκολο αγώνα.
Ηρακλής Κωστάρης"
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/se_krisimh_katastash_o_hr_kwstarhs.3167435.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου