Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Σώπα βρε ομαντεόν που υπάρχουν προβοκάτορες!






Αναδημοσιεύει ο Παύλος από το μπλογκ του Ομαντεόν(http://omadeon.wordpress.com/2012/09/28/provocateur-in-athens-demo/)
Στη διαδήλωση της 26ης Σεπτεμβρίου 2012 στην Αθήνα (ημέρα Γενικής Απεργίας) καμμιά δεκαριά νεαροί με μαύρα και κουκούλες πέταξαν δύο μπουκάλες νερού στο… πλήθος (που είμασταν) και πολλοί διαδηλωτές τους γιουχάρανε. Η πρώτη μπουκάλα ίσως και να είχε στόχο κάποιον διαδηλωτή που (πιθανώς) ήδη έκραζε τους νεαρούς, επειδή φορούσαν κουκούλες.
Οι  νεαροί  στεκόντουσαν στο αριστερό πεζοδρόμιο, επιδεικτικά… πολεμοχαρείς δίπλα από τη διαδήλωση, όπου είχε φτάσει το μπλοκ της ΟΛΜΕ εκείνη τη στιγμή (και για λίγα λεπτά ακινητοποιήθηκε). Τη δεύτερη μπουκάλα όμως, την είδα έκπληκτος να πετάγεται αστραπιαία προς την κατεύθυνση μιας ταμπέλας που έγραφε “έξω οι νεοναζί” (μόλις εμφανίστηκε) και αστόχησε. Το γιουχάϊσμα από το πλήθος εντάθηκε. Στο video που τράβηξα (και ακολουθεί) ακούγεται μια κυρία να σχολιάζει λέγοντας ότι δεν μπορεί να πέταξε τη μπουκάλα γνήσιοςαναρχικόςμόλις εμφανίστηκε εκείνη η συγκεκριμμένη αντι-ναζιστική ταμπέλαάρα…  εκείνος που πέταξε την μπουκάλα πρέπει να ήταν νεοναζί ο ίδιος (όπως συμφώνησαν και άλλοι παρόντες).
Σιδηρούς Σταυρός σε γερμανικό πηλίκιο 19ου αιώνα
Σιδηρούς Σταυρός σε γερμανικό πηλίκιο 19ου αιώνα
Σιδηρούς Σταυρός
Σιδηρούς Σταυρός
Τελος πάντων… μετά από περισσότερα γιουχαϊσματα, ορισμένοι νεαροί δέχτηκαν να βγάλουν τις κουκούλες,απαιτώντας όμως να μη τους τραβάμε φωτό και βίντεο. Αναγκάστηκα να δεχτώ, όπως και άλλοι. Εκπληκτος όμως, τότε… είδα να περνάει καμαρωτός-καμαρωτός, κι ένας νεαρός που είχε έναν… Σιδηρού Σταυρό (γερμανικό στρατιωτικό παράσημο και έμβλημα) στο μαύρο μπλουζάκι του, ακριβώς κάτω από το λαιμό! Κανένας γνήσιος αναρχικός δεν θα είχε τέτοιο σύμβολο στο μπλουζάκι του. Ε, ίσως και του είχε “ξεφύγει” αυτό το έμβλημα, γιατί… η υπόλοιπη (μετ)αμφίεσή του ήταν “αναρχική”. Εκείνη τη στιγμή μετάνοιωσα, που δέχτηκα να μη τραβάω βίντεο (αφού άλλωστε θα κάλυπτα τα πρόσωπα έτσι κι αλλοιώς) αλλά ήταν αργά. Από όλο το σκηνικό, ανέβασα το video πιο κάτω, όπου δυστυχώς δεν κατάφερα να τραβήξω το μπλουζάκι, αλλά πολλοί άλλοι το είδαν (και αν είστε… εσείς που διαβάζετε, ψάξτε και τα δικά σας video ή φωτογραφίες, μήπως καταγράφτηκε εκεί το ίδιο άτομο). To video που ακολουθεί έχει και αγγλική αφήγηση από εικονικούς ηθοποιούς, ώστε να είναι κατανοητό και από ξένους φίλους μας. Δεν μεταφράστηκαν όμως  τα λόγια άλλων διαδηλωτών (που μερικά μόλις και ακούγονται μέσα στο θόρυβο αλλά αξίζουν προσοχή):


http://sxoliastesxwrissynora.wordpress.com/2012/09/28/%CF%83%CF%8E%CF%80%CE%B1-%CE%B2%CF%81%CE%B5-%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B5%CF%8C%CE%BD-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CF%85%CF%80%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%80%CF%81%CE%BF%CE%B2%CE%BF%CE%BA/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου