Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣφωτ. Οδοφρ. 

Μια οφειλόμενη απάντηση και όχι μόνο, με αφορμή το γεγονός στο ΚΑΠΗ του Περισσού και  τις καταγγελίες στη συνέχεια.

Μέσα στην κατάσταση της γενικευμένης κρίσης που βιώνει όλος ο λαός  σήμερα, εργαζόμενοι , συνταξιούχοι , νέοι, πυκνώνουν όλο και περισσότερο φαινόμενα και γεγονότα όπως αυτό στο ΚΑΠΗ του Περισσού.
Μέλος του ΚΑΠΗ να επιτίθεται φραστικά και ρατσιστικά  σε εργαζόμενη (η συνάδελφος  κατάγεται από την Πολωνία ) και να την καταγγέλλει επιπλέον στον δήμαρχο. Η ανθρωποφαγία, οι τεχνητές αντιθέσεις, οι ρατσιστικές επιθέσεις γίνονται πλέον μέρος της καθημερινότητας και επεκτείνονται για ασήμαντες αφορμές σε όλους τους χώρους.
Βασικοί εμπνευστές και καθοδηγητές τους, η πολιτική και ιδεολογική προσπάθεια των αστικών κομμάτων του μνημονίου ΠΑΣΟΚ – Ν.Δ. – ΛΑΟΣ αλλά και των νεοναζί της χρυσής αυγής  και των αφεντικών τους στα μεγάλα ΜΜΕ.
Θέλουν  να στρέψουν την οργή του κόσμου απέναντι στο διπλανό του, να μας βάλουν να τρωγόμαστε μεταξύ μας για  να μένουν στο απυρόβλητο αυτοί. Να αποκρύψουν τις πραγματικές αιτίες της άσχημης κατάστασης που ζούμε  και να αναπαράγουν τα ίδια και τα ιδία που τόσο καιρό μας λένε, για να μας θολώνουν το μυαλό και να συνεχίσουν αμείωτα την βάρβαρη επίθεση απέναντι σε μισθούς, δικαιώματα ξεπούλημα της δημόσια περιουσίας κ.α.. «Οι τεμπέληδες δημοσίου υπάλληλοι , το αντιπαραγωγικό δημόσιο , οι μετανάστες που μας παίρνουν τις δουλείες», και τόσα άλλα, είναι μέρος του οπλοστασίου τους στο καταστροφικό τους έργο απέναντι στην κοινωνία.
Εμείς οι εργαζόμενοι απαντάμε πως για το «κακό το ριζικό μας» δεν φταίει ο διπλανός μας, αλλά το σάπιο σύστημα τους, η κρίση του που μας την φορτώνουν για να συντηρήσουν τα αμύθητα κέρδη τους και την αγρία εκμετάλλευση, καταστρέφοντας εκατομμύρια ανθρώπους. Φταίει το άθλιο πολιτικό και διεφθαρμένο σύστημα εξουσίας, η εξαθλίωση που επιβάλουν σε όλο τον λαό με τα μνημόνια  της  ΤΡΟΙΚΑ της Ε.Ε. του Δ.Ν.Τ. Αυτός  είναι ο εχθρός και αντίπαλος μας  και σε αυτόν όλοι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, άνεργοι , νέοι, έλληνες και ξένοι εργάτες ,  πρέπει να στρέψουμε τα βέλη μας .
Η δημοτική αρχή πρέπει από μεριά της να σταματήσει  να υποκύπτει σε αυτή την πίεση ή και μέρος της να την αναπαράγει, να την υποθάλπει. Να στρατευτεί χωρίς αναστολές μαζί με τον αγωνιζόμενο λαό τους εργαζόμενους στην απόκρουση της πολύπλευρης επίθεσης που δεχόμαστε,  ενάντια στις αντεργατικές -αντιλαϊκές πολιτικές  και τις συνέπειες τους.
            Οι συνδικαλιστικές ταξικές παρατάξεις, τα κόμματα και οργανώσεις της Αριστεράς, πρέπει να προστατεύουν τους εργαζόμενους, να πρωτοστατήσουν στην απόκρουση τέτοιων φαινομένων και επιθέσεων και όχι με την στρέβλωση τους να τα χρησιμοποιούν για μικροκομματικές και μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις. Δυστυχώς σε αυτό κατέφυγαν για ακόμη μια φορά η ΔΑΣ - ΠΑΜΕ στο Σωματείο και η Λαϊκή Συσπείρωση στον δήμο.
Είναι λυπηρό πέρα από πολιτικά ανήθικο, να στοχοποιούν για κομματικά και παραταξιακά  οφέλη  συναδέλφους, χωρίς κανένα  ουσιαστικά λόγο και αιτία. Καμία ΕΔΕ ούτε καν θέμα για  δίωξη πολιτική ή άλλου είδους  υπήρξε.  Στο σωματείο το έφεραν σαν θέμα μετά τις ανακοινώσεις που έβγαλαν την παράσταση στο δημοτικό συμβούλιο και τα υπόλοιπα.
Το φοβερό είναι πως τα μέλη της ΔΑΣ- ΠΑΜΕ στο Δ.Σ. αποχώρησαν από την συνεδρίαση για να μη το συζητήσουν, φαίνεται πως αυτό που επιδίωκαν το είχαν κάνει ήδη. Γιατί τελικά  συκοφαντούν το Σωματείο, τη δράση και την στάση του με ψεύδη; Δεν είναι η πρώτη φορά, έτσι θα  δικαιώσουν την βαθειά λαθεμένη τακτική τους και θα ωφεληθούν;

Τελικά τέτοιες πρακτικές ποιους βοηθούν, απέναντι στην επίθεση που όλοι δεχόμαστε, ανάγοντας τον συναγωνιστή δίπλα σου, τον συνάδελφο σου, στον υπ αριθμόν ένα εχθρό  και αντίπαλο σου κάτω από μια ιδιότυπη κομματικό- κεντρική τύφλωση.
Δεν θα τους ακολουθήσουμε σε αυτό τον δρόμο, ούτε την ΔΑΣ - ΠΑΜΕ ούτε την Λαϊκή Συσπείρωση του ΚΚΕ που έχει αναλάβει εργολαβικά το τελευταίο διάστημα τις επιθέσεις με κάθε μέσο εναντία μας. Κάνουμε έκκληση να εγκαταλείψουν αυτή την καταστροφική τακτική για το κίνημα μόνο και μόνο για να γεμίσει προεκλογικά το κομματικό παγκάρι.
Το Σωματείο μας θα συνεχίσει με όλες τους τις δυνάμεις τον αγώνα, ενωτικά και μαχητικά, όπως μας το υπαγορεύουν τα συνολικά συμφέροντα των εργαζομένων, με οδηγό και μόνο τις αποφάσεις μας και την ταξική μας συνείδηση.
Απαιτούμε από την δημοτική αρχή να στηρίξει τις προσπάθειες και τους αγώνες μας, να σταματήσει την αναπαραγωγή και υπόθαλψη τέτοιων φαινομένων. Να βάλει φραγμό στην πίεση  εφαρμογής των αντιλαϊκών πολίτικων και μέτρων του μνημονίου και όχι να τρέχει να τις εφαρμόσει. Να αναδείξει το συναδελφικό, συναγωνιστικό πνεύμα και την αλληλεγγύη  μεταξύ των εργαζομένων στον Δήμο, να προασπίσει τις δημοκρατικές ελευθέριες και την εύρυθμη λειτουργία των υπηρεσιών.

Νέα Ιωνία 30 Μαΐου 2012

TΟ  ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου