Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

(Ο άνθρωπος ξέφυγε)! Ο Τραμπ καλεί την Εθνοφρουρά στη Νέα Υόρκη ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ - ΤΟΝ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΖΕΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΤΙΦΑΝΙ ΡΙΧΝΟΝΤΑΣ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΤWITTER

Ο Τραμπ καλεί την Εθνοφρουρά στη Νέα Υόρκη

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ με νέα του μηνύματα στο Twitter κάλεσε και πάλι τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης να χρησιμοποιήσει την εθνοφρουρά, κάνοντας μάλιστα λόγο για αποβράσματα και χαμένους που διαλύουν την πόλη.
«Νέα Υόρκη, χρησιμοποίησε την εθνοφρουρά. Τα αποβράσματα και οι χαμένοι σε διαλύουν. Χρειάζεται άμεση δράση! Μην κάνετε τα ίδια φρικτά και θανάσιμα λάθη που έγιναν με τα γηροκομεία», σημειώνει σε μήνυμα του στο Twitter.
Σε διαφορετικό μήνυμα επικαλείται την "σιωπηλή πλειοψηφία", ενώ επανέρχεται στη συνέχεια, σημειώνοντας ότι η απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη της Νέας Υόρκης θα πρέπει να ξεκινά πιο νωρίς. "Καλέστε την εθνοφρουρά", επαναλαμβάνει.


NYC, CALL UP THE NATIONAL GUARD. The lowlifes and losers are ripping you apart. Act fast! Don’t make the same horrible and deadly mistake you made with the Nursing Homes!!!
87,6 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
«Η Νέα Υόρκη χάθηκε στους πλιατσικολόγους, τα κακοποιά στοιχεία, τη Ριζοσπαστική Αριστερά, και όλες τις άλλες μορφές Ρεμαλιών και Αποβρασμάτων. Οι Κυβερνήτες αρνούνται να αποδεχθούν την προσφορά μου μιας Εθνοφρουράς που θα υπερισχύσει. Η πόλη της Νέας Υόρκης έχει γίνει κομμάτια», έγραψε επίσης ο Τραμπ σε μήνυμά του στο Twitter, αναφερόμενος στον Δημοκρατικό κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο.
Yesterday was a bad day for the Cuomo Brothers. New York was lost to the looters, thugs, Radical Left, and all others forms of Lowlife & Scum. The Governor refuses to accept my offer of a dominating National Guard. NYC was ripped to pieces. Likewise, Fredo’s ratings are down 50%!
93,9 χιλ. άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Το «μαύρο» στο tweet της κόρης του Τραμπ, Τίφανι
Αντίθετα η κόρη του Τράμπ, Τίφανι συμμετείχε στο «μπλακ άουτ» που διοργανώνεται παγκοσμίως σήμερα στο Instagram «ανεβάζοντας» μια μαύρη φωτογραφία την οποία συνόδευσε με ένα απόφθεγμα της συγγραφέως Έλεν Κέλερ και τα hastags “#blackoutTuesday” και “#justiceforgeorgefloyd.”
«’’Μόνοι μπορούμε να πετύχουμε τόσο λίγα. Μαζί μπορούμε να πετύχουμε τόσα πολλά’’-Χέλεν Κέλερ #blackoutTuesday #justiceforgeorgefloyd», έγραψε η Τίφανι.



H Τίφανι Τραμπ με την ετεροθαλή αδερφή της Ιβάνκα Τραμπ
H Τίφανι Τραμπ με την ετεροθαλή αδερφή της Ιβάνκα Τραμπ
Κουόμο: Ο Τραμπ αποφεύγει να μιλήσει για τον θάνατο Φλόιντ
Στο μεταξύ ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο δήλωσε την Τρίτη ότι η αστυνομία της Νέας Υόρκης απέτυχε να προστατεύσει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες από τις λεηλασίες και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες, τη Δευτέρα, ενώ κατηγόρησε τον Τραμπ ότι επικεντρώνεται στις λεηλασίες προκειμένου να μη μιλήσει για τον θάνατο του Φλόιντ.  
«Η αστυνομία της Νέας Υόρκης και ο δήμαρχος δεν έκαναν τη δουλειά τους τη χθεσινή νύχτα», είπε ο Κουόμο κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί για τον νέο κορωνοϊό, αναφερόμενος στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Υόρκης και τον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάζιο.
«Πιστεύω ότι ο δήμαρχος υποτιμά το μέγεθος του προβλήματος».
O κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο
O κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο
Σύμφωνα με τον Κουόμο, η αστυνομία της Νέας Υόρκης θα έπρεπε να κινητοποιήσει μεγαλύτερο αριθμό από τους 38.000 αστυνομικούς της, για να αντιμετωπίσει τα περιστατικά λεηλασιών και βανδαλισμών.
Επιπλέον, ο Άντριου Κουόμο επέκρινε τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ για την απάντησή του στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας σε ολόκληρη τη χώρα υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποίησε τη θέση του και τη δυνατότητα δημόσιου λόγου που έχει για να επικεντρωθεί κυρίως σε όσους κάνουν λεηλασίες, προκειμένου να «μην χρειαστεί να μιλήσει για τη δολοφονία» του Τζορτζ Φλόιντ.
Μειωμένη βία είδε ο αρχηγός της Εθνοφρουράς
Από την πλευρά του, μειωμένα είδε τα επίπεδα βίας κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων διαμαρτυρίας τη νύχτα της Δευτέρας ο επικεφαλής της Εθνοφρουράς.
«Σε όλη τη χώρα η χθεσινή νύχτα ήταν μια καλύτερη νύχτα. Είδαμε μια μείωση της βίας. Αλλά μιλώντας γενικότερα, είδαμε να διατηρούνται ή ακόμη και να αυξάνονται οι διαμαρτυρίες», είπε στους δημοσιογράφους ο στρατηγός Τζόζεφ Λένγκιελ.
Σύμφωνα με τον αρχηγό της Εθνοφρουράς, κανένα μέλος του σώματος αυτού δεν τραυματίστηκε χθες.
Ο Λένγκιελ είπε ότι 18.000 μέλη της Εθνοφρουράς βοηθούν τις τοπικές δυνάμεις επιβολής της τάξης σε 29 Πολιτείες, αριθμός που θα αυξηθεί. Πρόσθεσε επίσης ότι 1.500 Εθνοφρουροί από άλλες Πολιτείες θα σταλούν στην πρωτεύουσα Ουάσινγκτον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου