Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

Δημοσίευμα «Παραπολιτικών»: Οι διάλογοι Καμμένου–Παπαγγελόπουλου παρουσία Τσίπρα

inner
inner

{Με χειρονομίες απάντησε στους οπαδούς του Ολυμπιακού ο Πάνος Καμμένος (pics) (https://www.sport-fm.gr/article/me-xeironomies-apadise-stous-opadous-tou-olumpiakou-o-panos-kammenos-pics/3356813)

Προ κειμένου από το Οδόφραγμα.}

Διαλόγους Καμμένου – Παπαγγελόπουλου μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα για τα στελέχη των Παραπολιτικών φέρνει στο φως της δημοσιότητας  σήμερα η εφημερίδα.
Στο δημοσίευμα γίνεται αναφορά στον διάλογο που είχε ο κ. Παπαγγελόπουλος  με τον διευθυντή των «Παραπολιτικών» μετά την ομιλία που είχε πραγματοποίηση ο αναπληρωτής υπουργός στη Βουλή  για την υπόθεση της Novartis. Σύμφωνα με αυτή, κυριαρχούσε η επιθυμία του υπουργού Αμυνας να υπάρξει παρέμβαση Παπαγγελόπουλου προκειμένου να εξοντωθεί η εφημερίδα. Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε ο κ. Παπαγγελόπουλος και στον κ. Τζένο, ο Πάνος Καμμένος, αφού κατηγόρησε ότι «καλύπτει τον Κουρτάκη» , φέρεται να ζήτησε – σύμφωνα με τα όσα διατείνεται ο ίδιος – να επικοινωνήσει με τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών κ. Ηλ. Ζαγοραίο και να του ζητήσει να μας γ…. για να του αποδείξει ότι όντως λειτουργεί υπέρ ημών.

«Μου λέει «απόδειξέ το ότι μου λες αλήθεια, πάρε τώρα τον Ζαγοραίο μπροστά μου και δώσει του εντολή να τους γαμ..σει», είπε ο κ. Παππαγγελόπουλος μεταφέροντας την κουβέντα που είχε με τον Καμμένο . Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα ο λόγος που ο τότε υπουργός Αμυνας ζητούσε την παρέμβαση Παπαγγελόπουλου στον προϊστάμενο της εισαγγελίας είχε να κάνει με με εκκρεμή υπόθεση για τον κ. Ανδρέου. Μάλιστα ο κ. Παπαγγελόπουλος αποκαλύπτει ότι η σχετική συζήτηση έγινε παρόντος του Αλέξη Τσίπρα μέσα στο πρωθυπουργικό γραφείο στη Βουλή.
Η εφημερίδα αποκαλύπτει στοιχεία για την ΕΥΠ  και το δαιδαλώδες «κύκλωμα διαφθοράς» στην ΕΛ.ΑΣ στις οποίες περιλαμβάνεται μια ολόκληρη ενότητα με απομαγνητοφωνήσεις του Γεωργίου Γκρίζη, πρώην επικεφαλής του τμήματος δίωξης Εκβιαστών, το όνομα του οποίου εμφανίζεται στο πληροφοριακό υλικό, αλλά και σε φωτογραφίες από βιντεοσκοπήσεις της ΕΥΠ. .
Ο τέως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος με αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, απαντά ότι τα δημοσιεύματα έχουν ως στόχο να πλήξουν την τιμή και την  υπόληψή του.
Αναλυτικά όλη η δήλωση:
Με αφορμή πρόσφατα επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα που στόχο έχουν να πληγεί η τιμή και η υπόληψή μου αλλά και το κύρος της δικαιοσύνης και μετά από  μακρά περίοδο ηθελημένης σιωπής  αναγκάζομαι να δηλώσω τα ακόλουθα: Η αυτόφωρη διαδικασία επιβάλλεται από το νόμο και σχετικές εγκυκλίους του ΑΠ και εφαρμόζεται για όλους ανεξαιρέτως τους έλληνες πολίτες. Ουδείς υπεράνω του νόμου ούτε βέβαια και ο εισαγγελέας που τον εφαρμόζει. Οι διάλογοι μεταξύ προσώπων για τρίτους δε με αφορούν ουδόλως. Οι δημοσιευόμενοι δε και αληθείς υποτιθέμενοι αποδεικνύουν το ακριβώς αντίθετο του επιδιωκόμενου ,ήτοι την απόλυτη ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης . Επί 22 χρόνια υπηρετώ τη δικαιοσύνη και δια αυτής τον άνθρωπο . Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ ήτοι το σύνολο του νομικού κόσμου  γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο που εκφράζομαι και την εν γένει αγωγή μου. Αγωγή που έλαβα από θαυμάσιους γονείς και δασκάλους των οποίων είμαι αληθινό τέκνο και κανενός άλλου όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν απεγνωσμένα να με παρουσιάσουν. Ας μην εκλαμβάνεται η αξιοπρέπεια ως αδυναμία. Όποιος ξέρει να σιωπά ξέρει και να μιλά.
Πυρά κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα εξαπολύει η ΝΔ με αφορμή το σημερινό δημοσίευμα των Παραπολιτικών.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει:
Όσα αποκαλύπτονται σήμερα από τα «Παραπολιτικά», αποτελούν άλλη μια κραυγαλέα επιβεβαίωση της λειτουργίας του παρακράτους των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δύο υπουργοί, συζητούν μπροστά στον Πρωθυπουργό να δοθούν εντολές σε δικαστικούς, τους οποίους αντιμετωπίζουν ως εκτελεστικά τους όργανα, προκειμένου να προβούν σε διώξεις κατά δημοσιογράφων. Στα σκοτεινά σχέδια εμπλέκουν και αξιωματικούς της ΕΛΑΣ. Το ύφος των συνομιλιών ακριβώς ίδιο με εκείνο του Ν. Παππά.

Ο τότε Πρωθυπουργός, φαίνεται να τα θεωρεί όλα αυτά απολύτως φυσιολογικά. Γι΄αυτό ακόμη και σήμερα ο κ. Τσίπρας συνεχίζει να καλύπτει όλα αυτά τα αδιανόητα για δημοκρατική χώρα. Οι «αρμοί της εξουσίας» στην υπηρεσία του παρακράτους. Τα όσα έρχονται στο φως, δείχνουν σε όλους το ύφος και το ήθος της εξουσίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Γι αυτό η αποκάλυψη του παρακράτους και η αποκατάσταση της θεσμικής λειτουργίας, δεν είναι κομματική υπόθεση. Είναι ζήτημα δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου