Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 28 Ιουνίου 2020

(Σωστός! Αλλά... και... ο ΣΥΡΙΖΑ όλους τους χωράει)! Ανακοίνωση του Δημήτρη Τσοβόλα για την απόφαση των ΗΠΑ να πάει σε συμβιβασμό με τη NOVARTIS.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Δημήτρης Τσοβόλας, ως συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου, αλλά και ως Έλληνας πολίτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση σε σχέση με την
συμφωνία των ΗΠΑ με την NOVARTIS HELLAS: Η ΝΔ και τα παπαγαλάκια της έσπευσαν να παραποιήσουν το περιεχόμενο αυτής της συμφωνίας, που αποδίδει τεράστιες ευθύνες στις Κυβερνήσεις των ετών περίπου 2012 και περίπου 2015. Αντί να νοιώσουν ντροπή κα να σιωπήσουν, αφού οι ΗΠΑ εισπράττουν περίπου 350 εκατομμύρια δολάρια για δωροδοκίες και δωροληψίες που διαπράχθηκαν από την NOVARTIS HELLAS στην χώρα μας, αυτοί χαρακτηρίζουν την όλη υπόθεση ως σκευωρία και συγκαλύπτουν το σκάνδαλο NOVARTIS, αποφεύγοντας να διεκδικήσει η χώρα μας αυτά που δικαιούται.

Συγκεκριμένα στη συμφωνία αυτή αναγνωρίζει η NOVARTIS ότι μαζί με την NOVARTIS HELLAS και άλλους γνωστούς και αγνώστους οι οποίοι συνειδητά και εσκεμμένα συνενώθηκαν, συνωμότησαν, συνασπίστηκαν και συμφώνησαν μαζί και μεταξύ τους να διαπράξουν αδίκημα κατά των ΗΠΑ ως εξής: Ευρισκόμενοι στο έδαφος των ΗΠΑ, μέσω των εργαζομένων και των πρακτόρων της, διέπραξαν διεφθαρμένες πράξεις σε συνέχεια μιας προσφοράς, πληρωμής, υπόσχεσης για πληρωμή και εξουσιοδότησης για την παροχή ο,τιδήποτε αξίας σε αλλοδαπό αξιωματούχο και σε οποιοδήποτε πρόσωπο, γνωρίζοντας ότι όλα ή ένα μέρος αυτών των χρημάτων και πραγμάτων αξίας θα ήταν, όπως και είχαν προσφερθεί, δοθεί και υποσχεθεί σε αλλοδαπό αξιωματούχο με σκοπό -μεταξύ άλλων-
Ι. να επηρεάσουν πράξεις και αποφάσεις του άνω αλλοδαπού αξιωματούχου υπό την επίσημη ιδιότητά του…
ΙΙ. να εξασφαλίσουν οποιοδήποτε παράνομο πλεονέκτημα και
ΙII. να παρακινήσουν τον ως άνω ξένο αξιωματούχο να χρησιμοποιήσει την επιρροή του εντός μιας ξένης Κυβέρνησης (δηλαδή της Ελληνικής Κυβέρνησης), ως εκ τούτου να τροποποιήσουν και να επηρεάσουν ενέργειες και αποφάσεις της ως άνω κυβέρνησης και οργανισμών και οργάνων της, προκειμένου να βοηθήσουν τη NOVARTIS HELLAS στην απόκτηση και τη διατήρηση επιχειρηματικής δραστηριότητας για αυτή και με αυτή, ή να κατευθύνουν επιχειρηματική δραστηριότητα προς την NOVARTIS HELLAS.
Αλήθεια στο ανωτέρω περιεχόμενο δεν βρίσκει η ΝΔ και τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ ανάμιξη Κυβερνητικών παραγόντων; Τι θα περίμεναν να γράψουν ονόματα αξιωματούχων και Κυβερνητικών παραγόντων, πράγμα που είναι θέμα της εσωτερικής ελληνικής δικαστικής διερεύνησης; Και λίγη αλήθεια προς την ελληνικό λαό δεν βλάπτει. Ο κ. Παπαγγελόπουλος δικαιώνεται μέσα από αυτή τη συμφωνία ΗΠΑ – NOVARTIS. Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ είναι βαριά εκτεθειμένοι για την προσπάθειά τους να συγκαλύψουν το σκάνδαλο NOVARTIS HELLAS με αποπροσανατολισμό των δικαστικών ερευνών και με απαράδεκτη προσπάθεια τρομοκράτησης των εισαγγελικών και δικαστικών λειτουργών επί δύο συνεχή έτη. Επιτέλους θα πρέπει η Ελλάδα να αφήσει την Δικαιοσύνη να κάνει την δουλειά της και να διεκδικήσει από την NOVARTIS HELLAS, χωρίς άλλη καθυστέρηση, αυτά που δικαιούται και είναι αποδεδειγμένα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου