Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

Το σύστημα αντιμετωπίζει ταξικά ακόμα και την αρρώστια



Το ότι ο ιός δεν είναι ταξικός και φυσικά δεν κάνει διακρίσεις ποιους επισκέπτεται ανάλογα με την οικονομική τους δυνατότητα, την εθνότητα και τα θρησκευτικά τους πιστεύω, είναι κάτι για το οποίο δεν μπορεί να αμφιβάλλει.
Επίσης όμως είναι αναμφισβήτητο ότι το ελληνικό κράτος έχει τις δικές του "προτεραιότητες" σε ποιους ασθενείς πρέπει να παρασχεθεί άμεση νοσηλεία, και πριν θα αφεθούν να πεθάνουν.



Κοιτάξτε δυο δημοσιεύματα και αν μπορείτε μην εξοργιστείτε.

Το πρώτο υπάρχει στην ιστοσελίδα tvxs

"67χρονος που προβλήθηκε από τον κορωνοϊό διακομίστηκε αρχικά ως κοινό περιστατικό στο Νοσοκομείο της Ζακύνθου και μόλις την Πέμπτη εστάλη δείγμα του για έλεγχο, ίσως αρκετά αργά. Πολύ σοβαρό ζήτημα είναι ότι δεν νοσηλεύτηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, όπως απαιτείται για ασθενή με κοροναϊό. Το Νοσοκομείο έχει έτοιμη μονάδα  ΜΕΘ, η οποία δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης ειδικευμένου ιατρικού προσωπικού.

Ακόμη πιο σοβαρό το γεγονός ότι την Παρασκευή ζητήθηκε διακομιδή του ασθενούς στην Αθήνα προκειμένου να έχει την κατάλληλη φροντίδα σε ΜΕΘ, όμως το ΕΚΑΒ δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στο αίτημα, λόγω άλλων περιστατικών και, τελικά, ο ασθενής εξέπνευσε αρκετές ώρες μετά".

Διαβάστε κι αυτό από την εφημερίδα "ΚΟΝΤΡΑ" που κυκλοφορεί:

Μετά το γόνο του εφοπλιστή, που χωρίς να έχει βαριά συμπτώματα της CoviD-19, διακομίστηκε με στρατιωτικό αεροσκάφος από την Ικαρία στο «Θριάσιο» (αφού προηγουμένως διέσπειρε τον ιό σε άγνωστο αριθμό ανθρώπων, ενώ έπρεπε να βρίσκεται σε καραντίνα), ένα ακόμα παράδειγμα «πολίτη πρώτης κατηγορίας» έρχεται να μας δείξει πόσο ταξικά αντιμετωπίζει το σύστημα ακόμα και την αρρώστια. 

Ενας 52χρονος Ματάς ήταν το πρώτο κρούσμα που παρουσιάστηκε στις τάξεις του… ευγενούς αυτού σώματος. Μετά από μια βδομάδα καραντίνας, στον Ματά έγινε το τεστ και διαγνώστηκε θετικός. Αμέσως μεταφέρθηκε στο «Σωτηρία». Οπως διαβάσαμε, «ο λόγος που κρίθηκε ότι πρέπει να γίνει η εισαγωγή του στο νοσοκομείο ήταν ότι είχε για πολλές ημέρες πυρετό. Σύμφωνα με πληροφορίες, πάντως, ο 52χρονος δεν έχει σήμερα σοβαρά συμπτώματα που να ανησυχούν τους γιατρούς». 

Αλλο Ματάς, άλλο 41χρονη μάνα τριών παιδιών από την Καστοριά…


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2020/04/blog-post_36.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου