Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 2 Απριλίου 2020

(Απίστευτα μικροί άνθρωποι, απίστευτα απολίτικοι νάνοι)! Προκλητικός βουλευτής Ν.Δ: Γλέζος στη λάθος ιστορική πλευρά. Κήρυκας του “ΟΧΙ”

λάθος
Προκλητικότατος ο βουλευτής της Ν.Δ της Α’ Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος, προέβη σε μια εμπαθή επίθεση κατά του Μ. Γλέζου, μόλις λίγες ώρες αφού η σωρός του ήρωα της Εθνικής Αντίστασης είχε ταφεί.

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο Στρ. Σιμόπουλος είπε τα εξής απερίσκεπτα και παντελώς συκοφαντικά για έναν άνθρωπο και αγωνιστή που τίμησε όσο λίγοι την Ελλάδα και τον ελληνικό λαό..”..αλλά πως να το κάνουμε; Σε όλη του τη ζωή ο Μανώλης Γλέζος ήταν στη λάθος πλευρά της Ιστορίας, με μάχες για δεκαετίες εναντίον της κοινοβουλευτικής μας δημοκρατίας. Να σημειώσω ακόμα ότι πριν λίγα μόνο χρόνια, το καλοκαίρι του ’15 ήταν στο δημοψήφισμα διαπρύσιος κήρυκας του “ΟΧΙ” και τον Σεπτέμβρη της ίδιας χρονιάς ήταν επικεφαλής τους ψηφοδελτίου επικρατείας της Λαϊκής Ενότητας που θεωρούσε τον ΣΥΡΙΖΑ δεξιό κόμμα…Αν οι αγώνες του μετά τον πόλεμο είχαν ευοδωθεί, θα είμασταν για πολλά χρόνια Σοβιετία“.
Περιττό να σχολιάσουμε ότι είναι η Ν.Δ και το πολιτικό κατεστημένο αυτής της χώρας που έχει καταρρακώσει ακόμα και αυτήν την κοινοβουλευτικού τύπου δημοκρατία και ότι είναι οι ίδιες αυτές δυνάμεις που πραξικοπηματικά έκαναν κουρελόχαρτο τη λαϊκή θέληση, όπως εκφράστηκε στο δημοψήφισμα της 7ης Ιουλίου του 2015 και μετέτρεψαν το λαϊκό “ΟΧΙ” σε “ΝΑΙ“.
Πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν ότι δυστυχώς δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι οι σκέψεις που διατύπωσε ο Στράτος Σιμόπουλος, είναι στην ουσία οι σκέψεις που κυριαρχούν στη  Νέα Δημοκρατία, άλλο αν για λόγους τακτικής και πολιτικής σκοπιμότητας δεν τις δημοσιοποιούν και κρατάνε τα προσχήματα.

Άρης Δημητρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου