Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 18 Απριλίου 2020

Ξεφτίλα Αλαβάνου

Πηγή: "ΚΟΝΤΡΑ"

Aυτά παθαίνεις άμα είσαι άσχετος και προσπαθείς να λαϊκίσεις. Ο Αλέκος Αλαβάνος αναρωτήθηκε: «Γιατί να μην τελεστεί η περιφορά του Επιταφίου στους δρόμους των πόλεων, με έναν ιερέα μόνο, έναν ψάλτη, έναν νεωκόρο που θα κρατάει μια ανθοδέσμη με βιολέτες, ώστε να διατηρηθεί πλήρως η κοινωνική απόσταση; Και να μπορούν μικροί και μεγάλοι από τα μπαλκόνια να τραγουδούν με την ψυχή τους το “Αι γενεαί πάσαι, ύμνον τη ταφή Σου…”;».



Και που θα μπει η εικόνα του αποκαθηλωθέντος εσταυρωμένου, ρε Αλέκο; Πάνω στην ανθοδέσμη που θα κρατάει ο νεωκόρος; Ούτε ο ληστής με τις γλαδιόλες να ήταν.

Υπάρχει λύση, αλλά που να τη σκεφτεί ο Κολωνακιώτης; Βάζεις στον επιτάφιο ρόδες και τον σπρώχνει ο νεωκόρος από πίσω, ενώ ο παπάς από μπροστά κάνει τιμόνι. Κι άμα μερακλωθούν, ρίχνουν κι ένα «Αραμπάς περνά, σκόνη γίνεται…». Τόση ξεφτίλα για ένα πρωτοσέλιδο από την ακροδεξιά «Εστία»!

*** Και η λαμπάδα Τσιόδρας, που φτιάχνει βιοτέχνης από το Κερατσίνι, πού θα λανσαριστεί; Και ποιος θα την κρατάει; Ετσι και δώσεις σε αγοράκι λαμπάδα που δεν έχει απάνω τον σούπερμαν και σε κοριτσάκι λαμπάδα που δεν έχει τη μπάρμπι, θα τη ρίξουν κάτω και θα την τσαλαπατάνε. Και δεν είναι να τσαλαπατάμε κοτζάμ Τσιόδρα. Εκτός αν κάποιος τρολάρει ή ο βιοτέχνης είναι… ανατρεπτικό στοιχείο και σκέφτηκε την εξέλιξη που περιγράψαμε παραπάνω.


http://tsak-giorgis.blogspot.com/2020/04/blog-post_399.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου