Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΑΛΥΓΙΣΤΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΗ ΗΓΕΤΗ…

«Θα με κρίνουν η Ιστορία και ο λαός. Είμαι ο πρωθυπουργός που έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, εκείνοι την έβαλαν τη χώρα στα μνημόνια. Εγώ κατάφερα εκεί που αυτοί απέτυχαν». (Αλέξης Τσίπρας, 26-6 Οpen)
Εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε.
Όχι μόνον δεν έχουμε αισθήματα μνησικακίας, αλλά αντιθέτως τρέφουμε μεγάλο σεβασμό στον Αλύγιστο Ηγέτη, που λύγισε μετά από 17 ώρες «διαπραγματεύσεων» το 2015. Αλλά αντίθετα κατά βάθος τον θαυμάζουμε. Πού τη βρίσκει ο Ακούραστος τόση ενέργεια να τρέχει από εδώ και από εκεί για την κυβέρνηση του, πώς σκαρφίζεται όλες αυτές τις σάχλες για να προσελκύσει καμιά ψήφο;

Ο Αλέξης ο Ακάματος θυμίζει όλο και περισσότερο τον ενοχλητικό αριστεριστή των φοιτητικών μας χρόνων, που συνέχιζε, περασμένες δύο τα ξημερώματα στο μπαράκι, να επιχειρηματολογεί σ’ ένα αφόρητα νυσταγμένο ή και αποκοιμισμένο ακροατήριο πόσο σημαντικό για το «κίνημα» είναι να ανέβει 100 ψήφους και σε ποσοστό 0.01% το γκρουπούσκουλο που εκπροσωπούσε… και όλοι πάντα ξεχνούσαμε πως λέγεται.
Ο Αλέξης ο Ανίκητος ήθελε και «ντιμπέι», αλλά μόνο με τον Κυριάκο, «για να τον σκίσει», αλλά όχι με τους άλλους και το ήθελε Δευτέρα, αλλά Δευτέρα δεν μπορούσε και για να μην χαλάσει την ομιλία του συντρόφου Κουτσούμπα είπε όχι τη Δευτέρα, αλλά αν θέλετε θα ερχόταν απ’ ευθείας από το αεροδρόμιο και αν δεν προλάβαινε με αλεξίπτωτο.
Ο Αλέξης ο Αξεπέραστος πάνω στην απελπισία του είναι έτοιμος αν χρειαστεί, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών να μετατρέψει τις παραλίες σε εκλογικά κέντρα και τις αλλαξιέρες και τις τουαλέτες σε εκλογικά παραβάν, ενώ δασκαλεμένοι συριζαίοι θα παίζουν ρακέτες και θα πετούν το μπαλάκι προς τις παρέες επίτηδες με σκοπό την (πολιτική) γνωριμία.
Θα παίξει και «ματσάκι» με τον Αντετοκούνμπο, θα φιλήσει και το χέρι του Καραμανλή, θα πάει στο μνημόσυνο του Αντρέα Παπανδρέου, θα πει καλά λόγια και για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, θα τυλιχτεί με την ελληνική σημαία και θα πάει κολυμπώντας ως το Καστελόριζο.
Και το πιο τρομερό απ’ όλα, θα κάνει την μεγαλύτερη «θυσία», θα την κάνει, ω ναι, ακόμα και αυτήν. Θα δώσει συνέντευξη στον Σκάι και μάλιστα μέρα Τρίτη και Φαρμακερή: «Αποφάσισα τη Τρίτη το βράδυ να πάω στη τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Να ακουστούν και εκεί τα επιχειρήματά μας. Αν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να δοξαστεί κρυπτόμενος, εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να φτάσει η αλήθεια σε όλο τον λαό. Χωρίς κανένα φόβο, σε οποιοδήποτε περιβάλλον».
Είναι ξεφτίλας; Ελάτε τώρα, πιπέρι στην κακιά γλώσσα που εκστομίζει αυτούς τους ανάρμοστους χαρακτηρισμούς, που δεν προάγουν ούτε στο ελάχιστο τον πολιτικό μας πολιτισμό… Και γιατί ρε είναι ξεφτίλας, επειδή μια εβδομάδα πριν τις εκλογές σπάει το «εμπάργκο» στον συγκεκριμένο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό (σημειωτέον ότι πέταξε έξω από τα ψηφοδέλτια τον Σεβαστάκη, γιατί είχε τολμήσει να «σπάσει το εμπάργκο» στον Σκάι); Ο Τσίπρας ξεφτίλας; Εκείνος που απονοηματοδότησε ακόμα και την ξεφτίλα; Δηλαδή θέλετε να «δοξάζεται» μόνον ο Κυριάκος; Εδώ εμφανίστηκε ο «άφαντος» ο Κώστας ο Καραμανλής λίγες ημέρες και αυτός πριν τις εκλογές για να στηρίξει λέει την ιστορική παράταξη του θειούλη του του Εθνάρχη.
Και γραβάτα ρε, θα βάλει. Αλλά δεν προλαβαίνει. Προλαβαίνει;;;
Λ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου