Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 13 Ιουλίου 2019

Ομόφωνα ένοχος ο χρυσαυγίτης Πετράκης για το βιασμό της 14χρονης με 8 έτη κάθειρξη, επιστρέφει στη φυλακή



Αναδημοσιεύουμε την είδηση για την καταδίκη του Πετράκη (υπόδικου στη δίκη της Χρυσής Αυγής για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και καταδικασμένου πρωτόδικα για την επίθεση στους Πακιστανούς μετανάστες εργάτες στην Ιεράπετρα το 2013), όσον αφορά τον βιασμό 14χρονης κοπέλας την περίοδο που ήταν γυμναστής της.
(Κείμενο: Αγγελίνος Νικόλας, Νέα Κρήτη, 12/7/2019)

Ποινή κάθειρξης 8 ετών επιβλήθηκε τελικά στον 58χρονο γυμναστή από το Λασίθι, ο οποίος εμπλέκεται στην υπόθεση βιασμού μιας 14χρονης αθλήτριας, πριν από περίπου 18 χρόνια.
Νωρίτερα ο Εισαγγελέας της Έδρας είχε προτείνει να επιβληθεί στον κατηγορούμενο κάθειρξη 9 ετών.
Επισημαίνεται ότι το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης δεν του αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό.
Ας σημειωθεί ότι ο 58χρονος κρίθηκε ένοχος μόνο για το βιασμό που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2011. Για την έτερη περίπτωση βιασμού που φέρεται να έγινε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, η ποινική δίωξη σε βάρους του κηρύχθηκε απαράδεκτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο άκουσμα της καταδικαστικής απόφασης, επικράτησαν στιγμές έντασης στο ακροατήριο με τη μητέρα του καταδικασθέντος να καταρρέει.
Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 58χρονος φέρεται να επιτέθηκε φραστικά στον συνήγορο της 32χρονης -σήμερα- παθούσας.
Τονίζεται ότι η απόφαση εκφωνήθηκε παρουσία αστυνομικής δύναμης στο ακροατήριο, προκειμένου να αποφευχθούν πιθανές εντάσεις λόγω της ταυτόχρονης παρουσίας από τη μια οικείων της παθούσας αλλά και αλληλέγγυου κόσμου κι απ’ την άλλη των συγγενών του 58χρονου.
Μετά την απόφαση του δικαστηρίου, ο καταδικασθείς -και σε δεύτερο βαθμό πλέον- επιστρέφει, μετά από περίπου 3 χρόνια, στη φυλακή.
Υπενθυμίζεται ότι στην εκδίκαση της υπόθεσης σε πρώτο βαθμό, τον Ιούνιο του 2015, το πρώην μέλος της χρυσής αυγής, είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 12 ετών.
Περίπου ένα χρόνο μετά, ωστόσο, είχε αποφυλακιστεί υπό όρους, λόγω προβλημάτων υγείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου