Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018

Να αντισταθούμε στις στοχοποιήσεις των αγωνιστών – Αλληλεγγύη στον Τουργκούτ Καγιά

Ροσινάντε


Το απόγευμα της Παρασκευής ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την έκδοση του Τουργκούτ Καγιά στo τουρκικό κράτος. Ο Τουργκούτ Καγιά είναι ιστορικός και δημοσιογράφος σε αριστερή εφημερίδα, που τάσσεται σταθερά υπέρ του κουρδικού κινήματος και έχει αναπτύξει αγωνιστική δράση που ξεκινάει από τα φοιτητικά του χρόνια. Το τουρκικό κράτος, στην προσπάθειά του να ποινικοποιήσει κάθε κοινωνικό και συνδικαλιστικό αγώνα στοχοποιεί τα μέλη του κινήματος, τα βαπτίζει τρομοκράτες και η αστική δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της προασπίζοντας τα συμφέροντα της τάξης που υπηρετεί.

Η έκδοση του Τούρκου αγωνιστή αποτελεί άρνηση παραχώρησης πολιτικού ασύλου σε έναν άνθρωπο που διώκεται για τις πολιτικές του πεποιθήσεις και την πολιτική του δράση και στην πραγματικότητα σημαίνει εγκλεισμό και απομόνωση σε φυλακές τύπου F. Έτσι, ο Τουργκούτ Καγιά ξεκίνησε απεργία πείνας με σκοπό να εναντιωθεί στην άδικη φυλάκιση που θα έχει να αντιμετωπίσει από τη στιγμή που θα εκδοθεί στην Τουρκία. Είναι ξεκάθαρη η στάση του ελληνικού κράτους που από τη πλευρά του δηλώνει πως θα υποστηρίξει την συντηρητική θέση ποινικοποιήσης κάθε μορφής αγώνας όταν αυτός στρέφεται ενάντια στην αστική τάξη.
Το εργατικό κίνημα πρέπει να στηρίξει τον αγώνα του Τουργκούτ Καγιά αλλά και κάθε άλλου/ης αγωνιστή/ριας από την Τουρκία που διώκεται λόγω της συνδικαλιστικής του/της δράσης όπως και των πολιτικών πεποιθήσεων που φέρει. Σε κάθε προσπάθεια για την εγκαθίδρυση ενός καθεστώτος εγκλεισμού, που χαρακτηρίζει παράνομους και τρομοκράτες όσους και όσες διεκδικούν τα αυτονόητα, ο κόσμος της εργασίας πρέπει να αντιπαρατίθεται άμεσα, δηλώνοντας πως οι κοινωνικές ελευθερίες, τα πολιτικά δικαιώματα και η συνδικαλιστική δράση δεν ποινικοποιούνται.
Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στέκεται αλληλέγγυα στον Τουργκούτ Καγιά και απέναντι στην απόφαση του ελληνικού δικαστικού συστήματος και στην άδικη φυλάκιση που θα αντιμετωπίσει αν εκδοθεί.
-Αλληλεγγύη στον Τουργκούτ Καγιά.
-Άμεση χορήγηση πολιτικού ασύλου.

http://rocinante.gr/na-antistathoume-stis-stochopiisis-ton-agoniston-allilengii-ston-tourgkout-kagia/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου