Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή, 10 Ιουνίου 2018

(Τι να πρωτοπείς); ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: «Ναι» στη στήριξη της υποψηφιότητας Μπουτάρη -Ποιοι διαφώνησαν

Την απόφαση να ευθυγραμμιστεί με την υποστήριξη προς τον Γιάννη Μπουτάρη, όπως την εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, έλαβε η Νομαρχιακή Επιτροπής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από πολύωρη συνεδρίαση η οποία έγινε την Πέμπτη το βράδυ. Στη διάρκειά της εκφράστηκαν αρκετές αντιρρήσεις, περισσότερο ως προς τον αιφνιδιασμό του πρωθυπουργού και λιγότερο για το πρόσωπο του κ. Μπουτάρη, ωστόσο στο τέλος, εκείνο που αποφασίστηκε είναι «προχωράμε όπως έχουμε» με την επισήμανση ότι «σύμφωνα και με το καταστατικό τον τελικό λόγο για τον δήμο Θεσσαλονίκης έχει η Κεντρική Επιτροπή».
Τρεις τάσεις

Κατά τη συνεδρίαση της Ν.Ε. διαμορφώθηκαν τρεις τάσεις. Η πρώτη, των «προεδρικών» που ήταν και οι περισσότεροι, τάχθηκαν υπέρ της θέσης την οποία εξέφρασε ο κ. Τσίπρας για «στήριξη στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης προκειμένου να ηγηθεί του δημοκρατικού μετώπου στην πόλη, απέναντι στον συντηρητισμό και στον φασισμό». Μία δεύτερη ομάδα στελεχών οι οποίοι πρόσκεινται στους «53» συμφώνησε τελικά κι αυτή με την πλειοψηφία, με την επισήμανση όμως, ότι «θα έπρεπε προηγουμένως να ερωτηθεί η οργάνωση». Υπήρξαν και κάποια λίγα στελέχη, επίσης προσκείμενα στους «53» τα οποία έθεσαν ευθέως ζήτημα Μπουτάρη, λέγοντας ότι διαφωνούν με την επιλογή του προσώπου. Ανέφεραν μια σειρά επιχειρήματα τα οποία έχουν να κάνουν με πολιτικές επιλογές και αδυναμίες της δημοτικής αρχής, όπως τα τραπεζοκαθίσματα, η εν γένει διαχείριση του δημόσιου χώρου, η καθαριότητα κ.ο.κ.
Δεν στηρίζει
Έντονη διαφωνία εξέφρασε η κοινοτική σύμβουλος στο Ε’ Δημοτικό Διαμέρισμα, Εύα Νόβα η οποία δήλωσε ότι διαφωνεί με την επιλογή του κ. Μπουτάρη, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να στρατευτεί σε αυτή την προσπάθεια. Κριτική από πολλά στελέχη δέχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της «Ανοιχτής Πόλης» Γιώργος Αβαρλής ο οποίος δημοσιοποίησε εξ αρχής την πλήρη αντίθεσή του με τη θέση την οποία έλαβε ο κ. Τσίπρας. Κάποιοι του άσκησαν κριτική ότι βιάστηκε να μιλήσει, πριν καν συνεδριάσουν τα όργανα, ενώ υπήρξαν και στελέχη τα οποία είπαν πως η διαφωνία του κ. Αβαρλή εκφράστηκε με πολύ σκληρό τρόπο.
Έμμεσο «ναι» από Καλφακάκου
Η επικεφαλής της «Ανοιχτής Πόλης» Ρία Καλφακάκου τάχθηκε εμμέσως πλην σαφώς υπέρ της πρότασης του πρωθυπουργού. Είπε πως η δημοτική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνεχίσει να κρατά την ίδια κριτική στάση απέναντι στη διοίκηση του κ. Μπουτάρη. Επισήμανε, όμως, συγχρόνως ότι είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός δημοκρατικού μετώπου στην πόλη και ζήτησε στην ενδεχόμενη τελική σύμπραξη με την «Πρωτοβουλία», αυτό να γίνει με όρους ισοτιμίας.
Συνεδριάζει η «Ανοιχτή Πόλη»
Αρκετή γκρίνια υπάρχει πάντως, στις τάξεις της δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη, υπενθυμίζεται, πως ένα στέλεχος της «Ανοιχτής Πόλης» ο Πέτρος Απότσος, έχει παραιτηθεί από μέλος του Συντονιστικού, ενώ υπάρχουν και αρκετές ακόμη επιστολές στελεχών τα οποία εκφράζουν τη διαφωνία τους, είτε για το γεγονός ότι ο κ. Τσίπρας αγνόησε τελείως το κόμμα και την παράταξη, είτε ακόμη και για το πρόσωπο του κ. Μπουτάρη. Υπάρχουν, επίσης, στελέχη τα οποία επιμένουν πως η παράταξη θα πρέπει να κατέλθει και πάλι αυτόνομη στις εκλογές, με δικό της υποψήφιο.
Το θέμα πρόκειται να συζητηθεί στη συνεδρίαση του Συντονιστικού της «Ανοιχτής Πόλης» η οποία θα γίνει την προσεχή Πέμπτη.
Πηγή: Voria.gr -Ρεπορτάζ: Νίκος Ηλιάδης
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/syriza-thessalonikis-ne-sti-stirixi-tis-ypopsifiotitas-boutari-pii-diafonisan/

1 σχόλιο:

 1. Ενημέρωση: Από το Τμήμα Α' Πρωκτολογίας Της "Ανοιγμένης Πόλης"!  ΣΥΝΤΟΜΑ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΣΑΣ: Η "ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΟΥΧΛΑ" Ο "ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΒΡΩΜΙΚΗ ΒΡΩΜΙΑ" ΚΑΙ ΤΟ "Αι Σιχτίρ Μου"!


  Ειλικρινά κουράζωμαι από το πολύ το πήγανε έλα σας τόσο για την Πολιτική Κινούμενη Μούχλα όσο και για ΤΑ άλλα Εμετικά Ξεράσματα!

  1ον. Στην "Κακιά" Γερμανία "Αυτή" η Πολιτική Μούχλα της Ομορφης Θεσσαλονίκης θα τον "ΕΙΧΑΝ" ΠΑΡΕΤΗΣΗ ΜΕ ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΡΟΤΟΥ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΜΙΚΡΟΦΟΝΑ ΤΗΣ "ΔΗΛΩΣΗΣ" ΑΥΤΗΣ για Τόσο Την Γενοκτονία Των Ελληνων/Ποντίων στην Τουρκία από Τους Νεότουρκους/Κεμάλ!

  2ον. Το Άλλο Εμετικό ξέρασμα που δηλώνει "φταίγαν και καλά πάθαν" στην "Κακιά" Γερμανία θα τον Είχαν πετάξη κλωτσιδών και με Συνοπτικές Δημοκρατικές ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ και Αυτόν και το κόμμα του από την Βουλή!!! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΒΟΛΗ!!!

  3ον. Το ότι Τόσο ο ΠτΔ όσο και ο "Πρώτη Φορά Βρώμικη Βρωμιά" τόσο η Αρχιεπισκοπή όσο και ΕΝ.ΔΥ. (μήπως ο Ελληνικός Στρατός το 22 δεν είταν ... Έλληνες;;;) τόσο η Ααααξξξξξιωματική "Αντιπολίτευση" της Συμπολίτευσης όσο και άλλα Ντράβαλα θα Τους ΕΙΧΑΝ ΣΤΕΙΛΗ (ΠΑΝΤΑ) ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ (ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ... ΑΔΕΙΑ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ) ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΟΛΟΥΣ ΣΥΝ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ!!!

  ..... αλλά όταν ΔΕΝ ΑΝΟΙΞΕ ΜΥΤΗ (ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ-ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ) ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΣΜΥΡΝΗ.... ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΒΕΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΑ ΣΟΥ ΤΗΣ ΚΑΚΙΑΣ ΩΡΑΣ.... Τί να περιμένουμε από Την Λακεδία;;;

  ..... προσέξτε ΜΟΝΟΝ ΜΗΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΟΣΤΙΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ!! ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΣΑΣ ΝΑ ΚΛΑΝΑ ΣΑΣ!!!
  (Νομίζεται θα Σας υπερασπίσουν Μπάτσοι ή Στρατός;; Φωνάξτε καλύτερα την Frontex! Μυρίζω Ξένων Αίμα μμμμμμμμμμ!!!)

  ΒΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ Του '22 (Λαό/Στρατό)/ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.... ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!!! ...."... θα κάνουμε αναφορές διαμέσου δικαστικής οδού... μπλά μπλά μπλά...!!!"

  ΑΝΤΕ ΣΤΟΝ ΔΙΑΟΛΟ ΌΛΟΙ ΣΑΣ!!!

  ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΠΑΜΕ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ;;; ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΜΑΣ;;; ΓΙΑΤΙ ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ;;;; Εεεε ΤΟΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝ.ΔΥ. ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!!!

  ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ!!

  Αι Σιχτίρ Σας!!!

  ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΑΙΜΑ!!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή