Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 11 Απριλίου 2018

Κουτσούμπας: Υπαρκτός ο κίνδυνος γενίκευσης ενός πολέμου

Ομιλία του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα στην πλατεία Συντάγματος

Την ανησυχία και την του ΚΚΚΕ στις "επικίνδυνες", όπως τις χαρακτήρισε εξελίξεις στη Συρία και την Ανατολική Μεσόγειο, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την διάρκεια της ευρωπαϊκής κομμουνιστικής συνάντησης στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, η ένταση των ανταγωνισμών και η κάθοδος στην ανατολική Μεσόγειο πολεμικών πλοίων και αεροσκαφών έχουν ως αποτέλεσμα την όξυνση των αντιθέσεων και τον κίνδυνο "γενίκευσης ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου" στην περιοχή της Ευρώπης, της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, στα πλαίσια της οποίας εντάσσεται και η τουρκική προκλητικότητα.
Όπως λέει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, οι ανησυχίες αυτές οδηγούν το ΚΚΕ να πει στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να βλέπει τις "επικίνδυνες εξελίξεις" με τον προσανατολισμό των ελληνικών κυβερνήσεων στον ευρωατλαντικό άξονα και ιδιαίτερα στον "αμερικανοΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλισμό", όπως λέει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά η δήλωση του Δ. Κουτσούμπα

Βρισκόμαστε σήμερα εδώ στις Βρυξέλλες, σε σημαντικές συναντήσεις με κομμουνιστικά και εργατικά κόμματα, από 27 χώρες όλης της Ευρώπης, για να συζητήσουμε για τις εξελίξεις στις χώρες μας και γενικότερα στην Ευρώπη και στην περιοχή.
Ανησυχούμε ιδιαίτερα και εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις επικίνδυνες εξελίξεις στη Συρία, την Ανατ. Μεσόγειο, με την ένταση των ανταγωνισμών και την κάθοδο εκεί πολλών πολεμικών πλοίων, αεροσκαφών, με αποτέλεσμα να οξυνθούν οι αντιθέσεις και να υπάρχει ο κίνδυνος γενίκευσης ενός ιμπεριαλιστικού πολέμου ευρύτερα στην περιοχή της Ευρώπης, της Ανατ. Μεσογείου και Μέσης Ανατολής. Στα πλαίσια αυτά εκφράζεται και η ένταση της τουρκικής επιθετικότητας και προκλητικότητας στο Αιγαίο, την κυπριακή ΑΟΖ. Απ' αυτή τη σκοπιά οι ανησυχίες μας, μας οδηγούν να πούμε στον ελληνικό λαό ότι πρέπει να βλέπει, ως βασικό συμπέρασμα όλης αυτής της πορείας, τις επικίνδυνες εξελίξεις με τον προσανατολισμό των κυβερνήσεων - και της σημερινής κυβέρνησης - στον ευρωατλαντικό άξονα, ιδιαίτερα την πρόσδεσή της στον αμερικανοΝΑΤΟϊκό ιμπεριαλισμό, τις βάσεις του θανάτου που υπάρχουν στην πατρίδα μας και όλα αυτά που συμβαίνουν με τους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην ευρύτερη περιοχή και βεβαίως καλούμε σε πάλη για την αποδέσμευση απ' αυτές τις λυκοσυμμαχίες.
Οι λαοί μας δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, ο ελληνικός λαός δεν έχει να χωρίσει τίποτα με τους γειτονικούς λαούς και των Βαλκανίων και της Τουρκίας και της Ανατ. Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής. Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να δυναμώσει η πάλη για φιλία, αλληλεγγύη, συνεργασία, ειρήνη και ευημερία, για κατάργηση του συστήματος που οδηγεί μόνο σε φτώχεια, πολέμους και εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.
http://www.news247.gr/politiki/koytsoympas-yparktos-o-kindynos-genikeyshs-enos-polemoy.6600278.html

1 σχόλιο:

  1. Συμφωνό μαζί Σας ... και Εγώ Χριστιανός Είμαι ... Αλλά Ορθόδοξως!

    Εμείς Δεν Έχουμε να Χωρίσουμαι Τίποτα με τους άλλους Βαλκανικούς Λαούς ή τους Τούρκους! Αλλά ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΧΩΡΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΜΕ ΜΑΣ;;;;
    Πάντως Εγώ Δεν Έχω Όρεξη και "Χρόνο" να Τους Ρωτήσω! Όχι μόνο επειδή δεν κατέχω την γλώσσα Τους όχι μόνο που έχουν Αλλη Ιστορία και Πολιτισμό ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΠΑΣΩ ΕΓΩ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΗΝ ... ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ!!! Έχεις προσπαθείση κύριε Γενικέ να εξηγήσεις στους Νεάντερταλ την τεχνολογία της Αεροθούμενης Τουρμπίνας του Αγεροπλάνου;;; Αυτοί Ακόμη τα λέγουν "Σιδερένια Πουλιά"!!!

    Οι Λαοί μας Δεν Έχουν να Χωρίσουν Τίποτα ... Ούτε Την Αμάθεια Την Βλακεία Τους και Το Βασικό Τους Φόβους Τους!!! Όλα Αυτά Τους Ενώνουν! Να ναι Καλά Ο Σατανικός Καπιταλισμός!


    Κύριε Γενικέ!

    Όποιος Φοβάται Τον Πόλεμο Φοβάται και την Επανάσταση Του/Των Λαού/Λαών!
    Διότι και η Επανάσταση ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΣΤΙ!!!


    Τόσο ο Μάρξ/Ενγκελς/Λένιν Καταλάβαν ΑΡΙΣΤΑ ΤΟ "ΠΑΤΗΡ ΟΛΩΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ/ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ/=ΦΥΣΙΚΟΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΑΛΛΗΛΕΠΙΔΡΟΥΣΑ ΕΠΑΓΩΓΗ!!!


    ΥΓ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΡΝΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ... "ΑΓΑΠΕΣ-ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ-ΦΕΓΓΑΡΑΔΑ"!

    ΑπάντησηΔιαγραφή