Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

O κατήφορος της “αριστερής διακυβέρνησης” δεν έχει πάτο..

Δυστυχώς δεν είχε μπροστά του μια λεκάνη για να νίψει τας χείρας του για το ρατσιστικό πογκρόμ της Κυριακής, σαν Πόντιος Πιλάτος.



O κατήφορος της “αριστερής διακυβέρνησης” δεν έχει πάτο και τα κυβερνητικά στελέχη φροντίζουν να ευτελίζονται στους τομείς που θεωρούνταν κάποτε προνομιακό πεδίο για πολιτική υπεραξία από το κόμμα τους: προσφυγικό και ανθρώπινα δικαιώματα.

Σε σημερινή του παρέμβαση στο Real FM, ο Δ. Βίτσας ουσιαστικά έπλεξε το εγκώμιο της
αστυνομίας για τη στάση της στα πρόσφατα γεγονότα της Μυτιλήνης, με το οργανωμένο πογκρόμ φασιστών και “αγανακτισμένων πολιτών” εναντίον των προσφύγων στην πλατεία Σαπφούς.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΤPP, ο υπουργός υποστήριξε πως η κυβέρνηση έκανε καλά τη δουλειά της. Πέρασε στα γρήγορα τις συλλήψεις των 120 προσφύγων (που ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει “απαράδεκτες”), καθώς την επόμενη μέρα αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Μόρια. Ενώ δεν καταλόγισε ευθύνες στις τοπικές αρχές για τους ακροδεξιούς που αλώνιζαν ελεύθεροι κι ατιμώρητοι -χωρίς να συλληφθεί έστω ένας από αυτούς- και περιορίστηκε να καταδικάσει “τις ενέργειες της μικρής ομάδας”…

Δυστυχώς δεν είχε μπροστά του μια λεκάνη για να νίψει τας χείρας του για το ρατσιστικό πογκρόμ της Κυριακής, σαν Πόντιος Πιλάτος. Αυτός είναι ουσιαστικά ο ρόλος που έχει διαλέξει το κυβερνών κόμμα, που όχι μόνο δεν κάνει τίποτα για να ικανοποιήσει τα δίκαια αιτήματα των προσφύγων -που παραμένουν έγκλειστοι σε άθλιες συνθήκες- αλλά αφήνει ατιμώρητο και ουσιαστικά πριμοδοτεί το ρατσισμό και το φασισμό.

Και η αριστερή διακυβέρνηση συνεχίζεται…


Πηγή: http://anemosantistasis.blogspot.com/2018/04/o_27.html#ixzz5Dt6AUupz


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου