Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 16 Απριλίου 2018

Απύθμενο θράσος Συριζαίικου στελέχους




Την λαϊκή ρήση «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι», μας θύμισε η αντίδραση ενός πρωτοκλασάτου Συριζαίικου στελέχους, σήμερα μετά την αίσια κατάληξη που είχε ο αγώνας του απεργού πείνας και δίψας Βασίλη Δημάκη.

Και αναφερόμαστε στο μέλος της Π. Γ. του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Κνήτου. Αφού η κυβέρνησή της βρέθηκε ένα βήμα πριν να βάψει τα χέρια της με αίμα, βγαίνει η τύπισσα με ανάρτησή της στο facebook και μας λέει ότι πρέπει να είμαστε ευγνώμονες και να ευχαριστούμε την κυβέρνηση γιατί οδήγησε έναν άνθρωπο ναρισκάρει την ίδια του την ζωή για να υλοποιηθεί ένα αίτημα του απόλυτα δίκαιο.

Το θράσος φυσικά ποτέ δεν έλειψε από τους εξουσιαστές. Αυτή όμως ξεπέρασε κάθε όριο. Κι αν έχει κάποια σημασία αυτή η ανάρτηση είναι γιατί το συγκεκριμένο στέλεχος ανήκει στην λεγόμενη ««Πρωτοβουλία Μελών 53+», μια ομάδας του κυβερνητικού κόμματος με θεωρούμενο άτυπο επικεφαλής τον πάμπλουτο, εξουσιαστή, όργανο ντόπιων και ξένων "αρπακτικών - κορακιών"  Ευκλείδη Τσακαλώτο. 

Και η Κατερίνα Κνήτου στηρίζει με κάθε τρόπο την βάρβαρη ταξική κυβερνητική πολιτική και υπερασπίζεται δημόσια τον μέντορά της.
 Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: «Πλειστηριασμοί δεν χρειάζονται μόνο για να έχουμε καλές τράπεζες αλλά και για αναπτυξιακούς και κοινωνικούς λόγους» δηλώνει ο υπουργός οικονομικών. «Η πραγματοποίηση ηλεκτρονικών πλειστηριασμών είναι υποχρέωση άμεσης συμμόρφωσης της κυβέρνησης με μνημονιακές δεσμεύσεις ενόψει της τρίτης αξιολόγησης», έρχεται να συμπληρώσει η Κνήτου.

Και αυτό το κυβερνητικό θρασίμι έχει την αναίδεια να θέλει να «ευχαριστήσουμε» την κυβέρνησή της γιατί δεν εγκλημάτησε για μια ακόμα φορά έχοντας στην προκειμένη περίπτωση θύμα ένα κρατούμενο που αγωνιζόταν για κάτι που θα έπρεπε να είναι αυτονόητο.


http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/04/blog-post_48.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου