Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 3 Μαΐου




Σε στάση εργασίας (από τις 12:00 έως τη λήξη του ωραρίου) προχωράει την Πέμπτη 3 Μαΐου η ΑΔΕΔΥ και προγραμματίζει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

«Η Κυβέρνηση, με κοινή διυπουργική απόφαση, συγκρότησε 17μελή επιτροπή «για την επεξεργασία και υποβολή πρότασης μεταρρύθμισης του καθεστώτος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας» στην οποία δεν μετέχει ούτε ένας εκπρόσωπος των εργαζομένων (ούτε της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., ούτε καμιάς Ομοσπονδίας) σε αντίθεση με ό,τι γινόταν στο παρελθόν, όπου σε αντίστοιχες επιτροπές υπήρχε θεσμική συμμετοχή των εργαζομένων. Μετά την κινητοποίηση της 3ης του Απρίλη κάλεσε την Α.Δ.Ε.Δ.Υ. να καταθέσει τις απόψεις της στην επιτροπή, χωρίς και πάλι να συμπεριλάβει θεσμικά κανένα εκπρόσωπό μας στην Ομάδα εργασίας» αναφέρει η ΑΔΕΔΥ.
Και προσθέτει: «Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση, υλοποιώντας τις σχετικές μνημονιακές δεσμεύσεις, έχει ως στόχο την περικοπή του επιδόματος και τον περιορισμό των εργαζομένων που το δικαιούνται. Εξάλλου η επίκληση του άρθρου 18 του Ν.4354/15 – νόμος για το μισθολόγιο – αυτό καταδεικνύει».
Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί:
Αύξηση και μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, από κανέναν εργαζόμενο που το λαμβάνει σήμερα.
Επέκταση χορήγησης του επιδόματος και σε όλους όσοι εργάζονται στις ίδιες συνθήκες – χώρους, κλάδους, ειδικότητες- και το δικαιούνται, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι, συμβασιούχοι, έργου, κοινωφελούς εργασίας).
Συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στη 17μελή Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε για τη μελέτη του θέματος.
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/stasi-ergasias-tis-adedy-tin-pebti-3-ma%CE%90ou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου