Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Συνεχίζεται η αλληλεγγύη για την αποφυλάκιση των Τούρκων αγωνιστών της ΑΤΙΚ

Όπως όλα δείχνουν, οι κρατούμενοι αγωνιστές της ΑΤΙΚ (Συνομοσπονδία Τούρκων Εργατών στην Ευρώπη) σε Γαλλία -μεταξύ τους και ο Deniz Pektas, που εκδόθηκε από τη χώρα μας- και Ελβετία οδεύουν το επόμενο διάστημα στη Γερμανία, όπου θα δικαστούν μαζί με τους υπολοίπους κρατουμένους στις γερμανικές φυλακές με κατηγορίες, που στηρίζονται στον ευρωτρομονόμο. Το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό δεν είναι ακόμη γνωστό. Τα δεδομένα, ωστόσο, μαρτυρούν, ότι δεν θ' αργήσει.


Θυμίζουμε ότι στη χώρα μας είχαν αρχικά συλληφθεί τέσσερεις αγωνιστές, εκ των οποίων οι τρεις απελευθερώθηκαν με δικαστικές αποφάσεις μετά από κύμα υποστήριξης, που εκδηλώθηκε, ζητώντας την απελευθέρωσή τους, τη χορήγηση πολιτικού ασύλου, τη μη έκδοση και την κατάργηση του ευρωεντάλματος.
Όλο αυτό το διάστημα δεν έπαψαν τόσο οι κινητοποιήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όσο και η δραστηριοποίηση σε πολλαπλούς τομείς πλήθους οργανώσεων, που θέτουν στο επίκεντρο τη δολοφονική πολιτική του αντιδραστικού καθεστώτος της Τουρκίας και την πολιτική της φασιστικοποίησης, που γιγαντώνεται στο πλαίσιο της ΕΕ. 
Το γεγονός, ότι οι καγκελαρίες της ΕΕ παρέχουν πολιτική, στρατιωτική και οικονομική στήριξη στο καθεστώς της Άγκυρας είναι αποκαλυπτικό για το είδος της δημοκρατίας, που επιφυλάσσουν στους κατοίκους των χωρών τους. Η τρομοκρατία του τουρκικού φασιστικού κράτους και της κυβέρνησης Ερντογάν εκδηλώνεται απροκάλυπτη με την πανθομολογούμενη στήριξη του ISIS και την ταυτόχρονη γενοκτονία του κουρδικού στοιχείου. Αλλά και η ΕΕ σκληραίνει τη στάση της απέναντι σε κάθε διεκδίκηση των εργαζομένων, πολύ περισσότερο των μεταναστών, με το κλίμα ισλαμοφοβίας να απογειώνεται, αξιοποιώντας τις τελευταίες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ευρωπαϊκό έδαφος.
Την ίδια στιγμή, η Γερμανία αναδεικνύεται στον υπ' αριθμόν ένα διώκτη των Τούρκων αγωνιστών και όχι μόνο της ΑΤΙΚ, που συνεχίζουν τον πολιτικό αγώνα στην Ευρώπη ενάντια στο αιματοβαμμένο καθεστώς της χώρας τους. Οι διώξεις αυτές έχουν ως στόχο την απομόνωση και το προβοκάρισμα των αγωνιστών αυτών στο προλεταριάτο και στους ευρωπαϊκούς λαούς παράλληλα με την de facto απαγόρευση της δράσης τους.
Η ΑΤΙΚ, οργάνωση με παρουσία στο δημοκρατικό κίνημα και με δεσμούς δεκαετιών με τους εργάτες και τους λαούς σε μια σειρά ευρωπαϊκές χώρες και ιδιαίτερα στη Γερμανία, προωθώντας έμπρακτα την ταξική αλληλεγγύη των εργατών και υπερασπιζόμενη τα δικαιώματα των μεταναστών και των γυναικών, έχει μπει στο μάτι του Γερμανικού κράτους, που προχώρησε σε συλλήψεις και απαίτησε την έκδοση σ' αυτό αγωνιστών από άλλες ευρωπαϊκές χώρες. 
Σ' αυτήν ακριβώς την πολιτική συγκυρία και εν όψει της δίκης, η ΑΤΙΚ εντείνει τις πρωτοβουλίες της για την άσκηση πίεσης και τη μαζικοποίηση της αλληλεγγύης στους αγωνιστές, που εξακολουθούν να κρατούνται, διοργανώνοντας διεθνή συνάντηση στη Γερμανία τον επόμενο μήνα. Ενώνουμε τη φωνή μας απαιτώντας την απελευθέρωσή τους.

Προλεταριακή Σημαία


http://antigeitonies.blogspot.gr/2016/02/blog-post_96.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου