Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Αδέρφια, ως πότε θα το ανεχόμαστε αυτό!!!




Του Γιώργου Χαλιμούρδα*
Βλέποντας αυτή την φωτογραφία, γέμισα με αγανάκτηση την οποία δεν θα μπορούσα παρά να τη μοιραστώ μαζί σας, διότι μου φαίνεται αδύνατο να κατανοήσω πως μορφωμένοι άνθρωποι, συμπολίτες μου, πέφτουν θύματα της σύγχρονης γκαιμπελίστικης προπαγάνδας των φασιστικών Μέσων Μαζικής Χειραγώγησης, και επιπλέον πριμοδοτώντας την με το να την παπαγαλίζουν όπου σταθούν και όπου βρεθούν, μη θέλοντας να δουν την πραγματικότητα που τόσο ωμά φαίνεται σε αυτή την φωτογραφία. 

Σήμερα οι εργαζόμενοι που ακόμα δουλεύουν στην πατρίδα μας είναι 3.200.000 και ζούνε τους υπόλοιπους 7.000.000. Όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια η ανεργία εκτοξεύτηκε στο θεό. Με τα νέα μέτρα του τρίτου μνημονίου αναμένονται νομοτελειακά χιλιάδες νέοι άνεργοι, χιλιάδες αγρότες δεν θα συμφέρει να καλλιεργούν πλέον, χιλιάδες μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις θα κλείσουν, ενώ οι εργαζόμενοι θα απολαμβάνουν «προνόμια» όπως φαίνονται σε αυτήν την φωτογραφία. Διαχρονικά οι πολιτικοί κυβερνώντες μας λένε πως αν εφαρμόσουμε τα μνημόνια θα έρθει η ανάπτυξη. Το νέο πουλέν του συστήματος ο ακρονεοφιλελεύθερος Κυριακούλης μας λέει τα ίδια. Αλήθεια αδέρφια πότε θα καταλάβουμε ότι μας λένε ψέματα, οδηγώντας μας στην καταστροφή, στο εξανδραποδισμό και λεηλατούν την πατρίδας μας;


ΑΝΑΠΤΥΞΗ αδέρφια δεν έρχεται όταν απομυζείς την ρευστότητα από την αγορά με την άγρια φοροκαταιγίδα, όταν κανένας δεν επενδύει, όταν κανείς δεν μπορεί να καταναλώσει. 

ΑΝΑΠΤΥΞΗ δεν μπορεί να έρθει όταν σέρνεις το χορό των πολιτικών λιτότητας και αποπληθωρισμού, έναν φαύλο κύκλο διάλυσης της παραγωγικής ικανότητας της Πατρίδας μας.
ΑΝΑΠΤΥΞΗ έχουμε όταν αυξάνεται το Α.Ε.Π.. Για να αυξηθεί το ΑΕΠ πρέπει να υπάρξουν ή αύξηση της κατανάλωσης, πράγμα αδύνατο στο υπάρχον πλαίσιο, ή /και αύξηση των δημοσίων επενδύσεων, όμως αυτό είναι αδύνατο διότι οι δημόσιες επενδύσεις πλέον στην ουσία έχουν μειωθεί τόσο πολύ που δεν υφίστανται και συνεχίζουν να μειώνονται, ή/και τέλος να αυξηθούν οι Άμεσες Ξένες Επενδύσεις οι οποίες όμως, ποτέ των ποτέ δεν προτίμησαν την πατρίδα μας, πόσο μάλλον τώρα σε αυτές τις συνθήκες, και αν τελικά κάποιες έρθουν, να είστε σίγουροι ότι θα έρθουν με όρους κινέζικου μεροκάματου. Όντας μέσα στην Ευρωζώνη και την ΕΕ, για να επιδοτηθεί η ανάπτυξη πρέπει είτε το κράτος να προσφύγει στον δανεισμό στις αγορές, όμως πλέον δεν μπορεί να δανειστεί, είτε με αύξηση των εξαγωγών, πράγμα αδύνατον πλέον γιατί οι ακολουθούμενες πολιτικές καταστρέφουν την παραγωγική ικανότητα της πατρίδας μας.Άρα ανάπτυξη δεν θα έρθει ποτέ όπως μας λένε. Μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα. ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ;

Η ακολουθούμενη πολιτική είναι πολιτική συσσώρευσης ιδιωτικών και δημόσιων χρεών ώστε να χρεωθούμε όλοι στο τέλος. Γιατί η ΑΛΗΘΕΙΑ είναι ότι αυτό που θέλουν είναι να βάλουν στο χέρι τους την ιδιωτική και τη δημόσια περιουσία μας. Και πρόκειται για το COLPO GROSSO του αιώνα, την απάτη του αιώνα, την κλοπή του αιώνα αυτό που συντελείτε στη Πατρίδα μας. Πρέπει να το καταλάβουμε όλοι αυτό.

ΑΝΑΠΤΥΞΗ μπορεί να έρθει μόνο όταν μπορείς να χρηματοδοτήσεις την οικονομία σου και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο 
  • όταν έχεις το δικό σου ΕΘΝΙΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. 
  • όταν έχεις δική σου την Τράπεζα της Ελλάδας
  • όταν δεν υπόκεισαι στις ληστρικές για την Πατρίδα μας ντιρεκτίβες της ΕΕ και Ευρώ 
  • όταν δεν σου ρουφούν το αίμα τα ληστρικά, παράνομα, απεχθή και επαχθή ΔΗΜΟΣΙΑ και ΙΔΙΩΤΙΚΑ χρέη που μας φόρτωσαν προδότες, δωσίλογοι πολιτικοί


Αυτοί οι πολιτικοί που πρεσβεύουν με το έναν ή τον άλλο τρόπο την παραμονή μας στο Ευρώ και στην ΕΕ μας και την συνέχιση της αποπληρωμής του χρέους, μας οδηγούν στον αφανισμό. Και ο Τσίπρας και ο Μητσοτάκης όλα τα κόμματα του σημερινού κοινοβουλίου είναι δέσμιοι αυτής της πολιτικής. Ακόμα και τα θεωρούμενα ως άκρα, προεκλογικά έβαλαν και αυτά το λιθαράκι τους. Ας θυμηθούμε τι λέγανε τα δύο άκρα προεκλογικά: 



ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ; 

*Ο Γιώργος Χαλιμούρδας είναι μέλος του Ε.ΠΑ.Μ. Ακρόπολης, Γεωπόνος Γ.Π.Α., MSc Περιβάλλον και Ανάπτυξη Ε.Μ.Π.
Πηγή:http://teleytaiaexodos.blogspot.gr/2016/02/blog-post_92.html



http://gregordergrieche.blogspot.gr/2016/02/blog-post_0.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου