Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Δικηγόροι Αιγίου: Να περάσει από Πειθαρχικό ο Κατρούγκαλος – Μας δυσφημεί

katrougkalos-poreia-koinoniki-asfalisi


«Υπάρχουν άνθρωποι σαν κι εμένα παλιά που έβγαζαν πάνω από 40.000, πάνω από 50.000, πάνω από 60.000 εμείς με τις γραβάτες και με τα μαντηλάκια μας. Εμείς δεν πληρώναμε αρκετά με τους παλιούς κανόνες του ασφαλιστικού. Άνθρωποι σαν και εμένα που δεν είχαμε μάθει να πληρώνουμε πρέπει να μάθουμε να πληρώνουμε. Αν δεν πληρώσουμε εμείς που έχουμε πιο πολλά δεν μπορούμε να ελαφρύνουμε την θέση αυτών με τα πιο λίγα. Αυτό προσπαθούμε να κάνουμε».

Αυτό είπε, ανάμεσα στα άλλα, το πρωί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργος Κατρούγκαλος, στην πρωινή εκπομπή του Ant1 με το Γιώργο Παπαδάκη, και άναψε... πυρκαγιά, με πρώτο το Δικηγορικό Σύλλογο Αιγίου να ζητεί με αναφορά – επιστολή του από το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών να παραπέμψει τον υπουργό στο Πειθαρχικό για δυσφήμιση.

Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΔΣ ΑΙΓΙΟΥ

Κ. Πρόεδρε, ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών.
Σε δηλώσεις του ανέφερε μεταξύ άλλων, ότι « …εμείς με τις γραβάτες και τα μαντηλάκια βγάζαμε 40.000 και 50.000 ευρώ και είχαμε μάθει να μην πληρώναμε…τώρα ήλθε η ώρα να πληρώσουμε…»
Θεωρούμε ότι αυτοί οι ισχυρισμοί είναι άκρως δυσφημιστικοί για το Δικηγορικό Σώμα και σε κάθε περίπτωση συνιστούν πειθαρχικό αδίκημα σύμφωνα με τον Κώδικα Περί Δικηγόρων.
Δεν μπορεί ο κ. Κατρούγκαλος να εμπαίζει το Δικηγορικό Σώμα και να το δυσφημεί, ενώ ο ίδιος είναι δικηγόρος και γνωρίζει το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει όλοι μας !!!
Είναι ανέντιμο να σπιλώνει το Δικηγορικό Σώμα αναφέροντας τα ανωτέρω, προκειμένου να δικαιολογήσει την εμμονή του για να περάσει το νομοσχέδιο που αποτελεί το τέλος μας.
Παρακαλούμε προς αποκατάσταση των όσων αναφέρει.
Να ενεργοποιηθούν τα πειθαρχικά όργανα του Συλλόγου σας, διότι κανείς πλέον δεν μπορεί να παίζει με την ζωή μας και την υπόστασή μας για να δικαιολογήσει την πολιτική του ανυπαρξία.

  • ΕΔΩ το δελτίο Τύπου του υπουργείου Εργασίας, με την απομαγνητοφώνηση όλων όσων είπε ο Γ. Κατρούγκαλος στην πρωινή εκπομπή του Ant1.
http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-koinonia/18980-meta050216-18980

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου