Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Φάκελος Μιζέρια: Η Ελλάδα του Τσίπρα μαζί με τη Βενεζουέλα και τη νότιο Αφρική

Φάκελος Μιζέρια: Η Ελλάδα του Τσίπρα μαζί με τη Βενεζουέλα και τη νότιο Αφρική

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ BLOOMBERG – ΧΕΡΙ-ΧΕΡΙ Η ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΕΣ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΚΑΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ «ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΩΝ»

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ φαίνεται πως κατάφερε να ενστερνιστεί απόλυτα το παράδειγμα των χωρών της Λατινικής Αμερικής και να μετατρέψει την Ελλάδα σε κράτος – ζήτουλα μέσα σε μόλις χρόνο «αριστερής» διακυβέρνησης και ακολουθώντας πιστά, ίσως και πιο πειθήνια, το παράδειγμα των μνημονιακών προκατόχων της, ιδίως κατά τη συγκυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.
Η Ελλάδα, λοιπόν, αυτό το μικρό κομμάτι γης στον παγκόσμιο χάρτη, που χιλιετηρίδες πριν έδινε τα φώτα της σε αυτό που οδήγησε στην εξέλιξη του σύγχρονου κόσμου, βρίσκεται πλέον, εν έτει 2016, στην τέταρτη χειρότερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης ως προς την οικονομική και κοινωνική ανέχεια που αντιμετωπίζει, με βάση τα αποκαλυπτικά στοιχεία έρευνας του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg για το δείκτη μιζέριας σε 63 οικονομίες του πλανήτη που δόθηκε στη δημοσιότητα.
AdTech Ad
Σύμφωνα με το Bloomberg, ως μιζέρια ορίζεται το άθροισμα του ποσοστού ανεργίας μιας χώρας και του πληθωρισμού της, στοιχεία που εάν υπολογιστούν μακροπρόθεσμα, όσο πιο μεγάλο είναι το αποτέλεσμα, τόση περισσότερη είναι και η μιζέρια που αντιμετωπίζει το εκάστοτε κράτος.
Στην πρώτη θέση κατατάσσεται η Βενεζουέλα του προέδρου Νικολάς Μαδούρο, με τον δείκτη μιζέριας να χτυπάει «ταβάνι» στις 159,7 μονάδες, καθώς ο πληθωρισμός της βρίσκεται στα ύψη (98,3% κατά μέσο όρο), αν και η ανεργία της βρίσκεται κοντά στο 7%.
Υποτετραπλάσιος, σε σύγκριση με τη Βενεζουέλα, είναι ο δείκτης της Αργεντινής, η οποία φιγουράρει στη δεύτερη θέση του «πίνακα της ντροπής» με 39,9 μονάδες. Η χώρα του Μαουρίσιο Μάκρι βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά δημοσιονομικά προβλήματα, καλπάζοντα υπερπληθωρισμό και υψηλή ανεργία. Στην τρίτη θέση με 32 μονάδες βρίσκεται η Νότιος Αφρική του Τζέικομπ Ζούμα και ακολουθούν η Ελλάδα στην τέταρτη θέση με 27 μονάδες και η Ουκρανία του Πέτρο Ποροσένκο με 26,3 μονάδες.
Αντιθέτως, η χώρα με τη λιγότερη μιζέρια θεωρείται η Ταϊλάνδη (2,2 μονάδες), και ακολουθούν Σιγκαπούρη (2,6 μονάδες), Ελβετία (3,2 μονάδες), Ιαπωνία (4 μονάδες) και Ταϊβάν (4,8 μονάδες).
ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟΝ ΠΙΝΑΚΑ ΤΟΥ BLOOMBERG ΜΕ ΤΙΣ ΠΙΟ ΜΙΖΕΡΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ
 pinakas1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κυβέρνηση: Αυτές είναι οι χώρες που θέλουν να μας πετάξουν από τη Ζώνη Σένγκεν

Κυβέρνηση: Αυτές είναι οι χώρες που θέλουν να μας πετάξουν από τη Ζώνη Σένγκεν

Το «παλμαρέ» της ντροπής
Αυτή η κατάταξη καταδεικνύει με τρόπο που δεν χωρά την παραμικρή αμφισβήτηση πως το «πείραμα» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έχει αποτύχει παταγωδώς και κατ’ επέκταση το «Μνημόνιο 3», που αρχικά ξόρκιζαν και εν συνεχεία το ενστερνίστηκαν με περίσσιο θράσος, φορτώνοντάς το στις πλάτες ενός ολόκληρου λαού, δεν έφερε τίποτε περισσότερο από μιζέρια και δυστυχία.
Αυτή είναι η Ελλάδα που ονειρευόσαστε κ. Τσίπρα; Καμαρώστε, λοιπόν, περήφανα τους καρπούς της αποτυχίας σας! Θα σας το λέμε διαρκώς: Χρησιμοποιήσατε τη λέξη «Ελπίδα» ως σύνθημα και την καταντήσατε μια άθλια βρωμισμένη κουρελού!
Πειραματιστήκατε επί ένα επτάμηνο (Ιανουάριος – Ιούλιος 2015) με του πού μπορείτε να φτάσετε τα όρια αυτής της χώρας και το πλήρωσε ένας ολόκληρος κόσμος που σας πίστεψε και σας ψήφισε. Γιατί πίστεψε ότι σεις δεν θα τον γελούσατε. Αντ’ αυτού, τον παραδώσατε, μέσω ενός κίβδηλου δημοψηφίσματος, βορά στα σαγόνια των «οικονομικών δολοφόνων».
Ακόμη και οι πλέον ένθερμοι υποστηρικτές σας έλεγαν: «Εντάξει, είπε πολλά ο Τσίπρας στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Αλλά έστω τρία-τέσσερα πράγματα μπορεί να τα πράξει». Όμως, τελικά δεν κάνατε ούτε κι αυτά, τα στοιχειώδη.
Ακόμη και στην προ ολίγων εβδομάδων κομματική φιέστα σας, για τον ένα χρόνο της διακυβέρνησή σας, δεν είχατε το στοιχειώδες φιλότιμο να ζητήσετε από τον λαό μια μεγάλη συγγνώμη.
Ο μεγάλος μας ποιητής και λογοτέχνης Γιώργος Σεφέρης το είχε πει κάποτε: «Είναι πιο εύκολο να περάσει καμήλα από την τρύπα βελόνας, παρά Έλληνας πολιτικός να καταλάβει την Ελλάδα».
Τον δικαιώνετε απόλυτα, κύριε πρωθυπουργέ...


Read more: http://www.newsbomb.gr/oikonomia/news/story/667573/fakelos-mizeria-h-ellada-toy-tsipra-mazi-me-ti-venezoyela-kai-ti-notio-afriki#ixzz3zTQ0st00


1 σχόλιο: