Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Η.. μεγάλη Ευρωπαική οικογένεια



Ακούσατε....ακούσατε.... σεισμοί, λιμοί και καταποντισμοί προβλέπονται για την έρμη Ελλάδα. Μίλησε ο σοίμπλε και άρχισαν τα όργανα...γιατί καλέ πότε σταμάτησαν; αναρωτιέται η φωνούλα στο κεφάλι...ανησυχώ αλλά δεν το κάνω θέμα, δεν υπάρχει και σχετική ιατρική ειδικότητα, μνημονιολόγος, οπότε που να απευθυνθώ... δεν βαριέσε θα περάσει.

Αυτό που δεν περνάει είναι η παραπληροφόρηση, η καταστροφολογία, η τρομοδημοσιογραφία και η κυβερνοεξάρτηση.
Τι και αν ο κόσμος κατέκλυσε τους δρόμους; Τα ματ και τα χημικά να είναι καλά και όλα διαλύονται.
Το θέμα είναι η παραμονή στο ευρώ και στη σέγκεν..μεγάλο ζήτημα μα την αλήθεια, μα να μας πετάξουν σαν την τρίχα από το προζύμι! Όχι ρε θα μείνουμε, τι διάολο τα αποπαίδια της Ευρώπης είμαστε; Μέσα με τα μπούνια γιατί έτσι γουστάρουμε.Στην τελική ποιοι είναι αυτοί που θα μας στερήσουν τα οφέλη της σέγκεν και του ευρώ!
Αναρωτιέμαι ποια είναι τα οφέλη του κοινού ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος και απαντώ με στεντόρεια φωνή. Η ενίσχυση της οικονομίας των γερμανογάλλων και λοιπών κακοποιών στοιχείων, που βλέπουν τις εξαγωγές τους και συνεπώς το χρήμα τους να αυγατένουν.
Ποιος ωφελείται από την καταστροφή του αγροτικού τομέα;Την ισοπέδωση της μικρομεσαίας οικονομίας, την εξαθλίωση της εργατικής τάξης;  Οι γερμανογάλλοι και λοιποί μεγαλοκαρχαρίες που αναζητούν φτηνά εργατικά χέρια,πολύ φτηνά όμως, πίσω στην εποχή της δουλείας, ένα πιάτο φαγητό και πολύ μας είναι.
Ποιος ωφελείται από την μείωση των συντάξεων, του βασικού μισθού, το γκρέμισμα των κοινωνικών υποδομών; Μην τα ξαναλέμε, η απάντηση είναι γνωστή. 
Την ίδια στιγμή όμως γεννιέται ένα ερώτημα, που μόνο με τη βοήθεια ψυχολόγων μπορεί να απαντηθεί. 
Γιατί ευρώ συνέλληνες και μάλιστα πάση θυσία; Τι ακριβώς μας πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια το τρισκατάρατο; 
Ποιος από μας δεν αναφώνησε έστω μία φορά "δραχμή και πάλι δραχμή" όταν τα ευρωπουλάκια έκαναν φτερά με το που τα βάζαμε στο πορτοφόλι; Πόσοι από μας έχουμε δει το κίτρινο και μοβ χαρτονόμισμα πάνω από 10 φορές όλα αυτά τα χρόνια;
Δεν έχει καμία απολύτως σημασία, από το ελιά και κώτσο βασιλιά περάσαμε στο ευρώ και ξερό ψωμί,ή και καθόλου ψωμί..παχαίνει!
Γίναμε Ευρωπαίοι και δεν έχουμε λόγω ύπαρξης έξω από την ευρωπαϊκή οικογένεια.Εκεί που για να δεχθούν πρόσφυγες πρέπει να τους πάρουν ότι χρυσό έχουν(και σε δόντι δεν τους χαλάει), εκεί που για να τους δεχτούν πρέπει να χωρίσουν την οικογένεια.Τα παιδιά των προσφύγων για δυο χρόνια μακρυά από τους γονείς τους, να βάλουν μυαλό να γίνουν Ευρωπαίοι άνθρωποι και μετά θα τους δεχτούν οι άριοι!!
Αλήθεια που θα βάλουν τα ανήλικα; Παιδωμαζώματα ευρωπαϊκά επιτρέπονται;Μυαλοπλυσίματα του ευρωπαϊκού ιδεώδους είναι αποδεκτά; Μακρυά το πάω ε; Αν έχετε κάτι κοντύτερο το δέχομαι, αλλά στο μυαλό μου έρχεται η ευγενική νεολαία του αδόλφου τους και βαράνε καμπάνες..στο δικό σας;
Τέλος πάντων η ευρωπαϊκή Γερμανία ή  η γερμανική Ευρώπη, όπως θέλετε  πείτε το, αυτό αποφάσισε και αν θέλουν, αν δεν θέλουν ας πάνε να πνιγούν!
Με αυτά ως δεδομένα, επιμένω πατροπαράδοτα, φιλόξενα, φιλότιμα Ελληνικά και σε όποιον αρέσω! Εσείς; 


http://logiakaiskepseis.blogspot.gr/2016/02/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου