Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Γιατί βγήκε ενισχυμένος ο Λαφαζάνης από την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ;

Μπορεί οι επιλογές του Αλέξη Τσίπρα να επικράτησαν στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο αν κοιτάξει κανείς προσεκτικά τους αριθμούς θα δει πως πρόκειται για οριακή νίκη με πολλαπλά μηνύματα.

Η αρχή έγινε με την τροπολογία του Παναγιώτη Λαφαζάνη με τις ενστάσεις για
τη συμφωνία με το Eurogroup.


Παρά το ότι ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για εθνική ανάγκη 68 μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν υπέρ της τροπολογίας της Αριστερής Πλατφόρμας, 95 ψήφισαν κατά, 5 ψήφισαν λευκό, ενώ κάποιοι έδωσαν στις 33 απουσίες τον χαρακτηρισμό «κρυφής ψήφου» υπέρ της Αριστερής Πλατφόρμας.

Ακολούθησε η ψηφοφορία για την ανάδειξη του γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, όπου ο Τάσος Κορωνάκης, προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, έλαβε 102 ψήφους, αλλά αν αθροίσει κανείς τις 64 ψήφους που πήρε ο  προτεινόμενος της Αριστερής Πλατφόρμας, Τάσος Καλύβης και τα 32 λευκά ψηφοδέλτια, αποδεικνύεται ότι το πρωθυπουργικό «στρατόπεδο» ελέγχει κάτι παραπάνω από το 50% στην Κεντρική Επιτροπή.

Την «ανάσα» του Παναγιώτη Λαφαζάνη ένοιωσε η προεδρική πτέρυγα και στις εκλογές για την πολιτική γραμματεία, καθώς εξέλεξε μεν 6 μέλη, αλλά η Αριστερή Πλατφόρμα 4 και η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας ένα μέλος.

Πηγή:  paraskhnio.gr

http://hassapis-peter.blogspot.gr/2015/03/blog-post_87.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου