Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Προσπάθεια φίμωσής τους καταγγέλλουν οι απεργοί της Coca Cola


Αθέμιτες πρακτικές από πλευράς της πολυεθνικής εταιρίας «που αρχίζουν από το  δικαστικό εκφοβισμό και καταλήγει στην προσπάθεια πλήρους ελέγχου και φίμωσης της φωνής μας», καταγγέλουν οι απεργοί της Coca Cola.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε απεργία εδώ και 541 μέρες και διαμηνύουν πως «συνεχίζουμε μέχρι την επαναλειτουργία του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης και την επιστροφή όλων μας στην δουλειά».
Ολόκληρη η ανακοίνωση τους:
«Εμείς οι απεργοί της Coca Cola 3 E βρισκόμαστε εδώ και πολλούς μήνες σε κινητοποιήσεις με αποκλειστικό αίτημά μας την ακύρωση όλων των απολύσεων και  την επαναλειτουργία του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη.
Όλο αυτό το διάστημα γίναμε αποδέκτες του πιο σκληρού προσώπου της πολυεθνικής εταιρείας και των πρακτικών της, που αρχίζουν από το  δικαστικό εκφοβισμό μας με τις καταθέσεις αγωγών από την πλευρά της Coca Cola 3Ε με τις οποίες ζητάει τεράστια ποσά ως… αποζημίωση και   καταλήγει στην προσπάθεια πλήρους ελέγχου και φίμωσης της φωνής   μας στα μέσα μαζικής ενημέρωσης!
Επειδή γνωρίζουμε από πρώτο χέρι αυτές και άλλες  ύπουλες πρακτικές της πολυεθνικής Coca Cola μπορούμε να αντιληφθούμε πολύ καλά ότι και άλλες πολυεθνικές του ίδιου βεληνεκούς ακολουθούν την ίδια πολιτική, δηλαδή στήνουν απεργοσπαστικούς μηχανισμούς, εκβιάζουν, απειλούν, προσπαθούν να φιμώσουν τη φωνή των εργαζομένων κ.α.
Με αυτό το σκεπτικό βρισκόμαστε δίπλα στους διωκόμενους δικαστικά μετά από προσφυγή της «Ελληνικός Χρυσός» (συμφερόντων της πολυεθνικής Eldorado και του γνωστού εργολάβου-εκδότη Μπόμπολα) αγωνιστές-κατοίκους της περιοχής των Σκουριών και καταγγέλλουμε τις πρακτικές ποινικοποίησης των εργατικών και κοινωνικών αγώνων από την πλευρά των πολυεθνικών, για να κάμψουν κάθε αντίσταση και να περάσουν   τα άνομα σχέδιά τους.
Καταγγέλλουμε την αποσιώπηση των ειδήσεων που αφορούν τους λαϊκούς και κοινωνικούς αγώνες και τη συστηματική παραπληροφόρηση, από τα ελεγχόμενα από τους ντόπιους και ξένους μεγαλοεργοδότες μέσα μαζικής ενημέρωσης.
Οι αγώνες μας ενάντια στην αυθαιρεσία των πολυεθνικών είναι και αγώνες για τη δημοκρατία στην πατρίδα μας».

http://tvxs.gr/news/ellada/prospatheia-fimosis-toys-kataggelloyn-oi-apergoi-tis-coca-cola

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου