
Ώρα 2 και τέταρτο χθές μεσημέρι. Ο φράκτης προστασίας των ά-βουλων στη θέση του όπως πάντα: αρχή Βασ. Σοφίας. Στη θέση τους -όπως πάντα- και οι γνωστοί άγνωστοι, άτομα του "μεροκάματου" του φόβου και της προβοκάτσιας. Τους έχω δεί πολλές φορές, όπως και όλοι μας. Τους πρόσεξα ιδιαίτερα στη διαδήλωση της 26ης Σεπτέμβρη. Συναθροισμένοι τότε πριν την πορεία πίσω στο Μουσείο, έδιναν και έπαιρναν εντολές. Στ' αυτιά μου το γνωστό λεξιλόγιο του υποκόσμου, αδύνατον -λέω- τούτοι νάχουν σχέση με οποιονδήποτε πολιτικό προβληματισμό.
Και εξοπλισμένοι κατάλληλα. Μου μείναν στη μνήμη μερικές φάτσες από τότε.
Και εξοπλισμένοι κατάλληλα. Μου μείναν στη μνήμη μερικές φάτσες από τότε.
Χθές στο φράκτη νάτες πάλι ! Περίπου 30-40 άτομα, εμπροσθοφυλακή παραταγμένη στη στενή δίοδο που άφηνε ο φράκτης, δεξιά της Βασ. Σοφίας, προς τη Βουλή. Απέναντι οι μόνιμοι έμμισθοι του παρακράτους, εκπαιδευμένοι κατάλληλα ματατζήδες. Είχαν ανοίξει τον ευγενή διάλογο, τα γνωστά περί αδελφής, μάνας, κ.α. Οι γνωστές εκφράσεις με την οσμή του υπόκοσμου. Οι ματατζήδες ατάραχοι, στοκαθήκον, κατά τα ειωθότα.
Κρατώ τη φωτογραφική και τραβάω, με κάθε προφύλαξη μου λέει ο Βαγγέλης.
Ο αρχηγός και ο υπαρχηγός πίσω-πίσω. Μπροστά οι ..εργάτες.
Ο ..εργολάβος
...και ο τσιλιαδόρος
Φεύγουμε, πάμε στο μπλόκ να ειδοποιήσουμε: σε δέκα το πολύ λεπτά θα αρχίσει το νταβαντούρι, τους λέμε. Πάμε να τους σταματήσουμε.
-Δεν θα κάνουμε τους μπάτσους απαντούν.
Δηλαδή αν μας επιτεθούν θα κάτσουμε να τίς φάμε ; Διότι σε λίγα λεπτά αυτό έγινε. Άρχισαν τα γνωστά. Η προβοκάτσια εξαπλώθηκε μαζί με την καπνιά των πρώτων χημικών και δακρυγόνων. Κάτω στα ξενοδοχεία οι άμμισθοι -εθελοντές - των 30 έμμισθων, οι γνωστοί μπαχαλάκηδες. Πρόθυμοι να εκτελούν κατά γράμμα τη θέληση του παρακράτους. Εν αγνοία τους, ελπίζω των περισσότερων από αυτούς. Και εν αγνοία όσων ακόμη τους δίνουν άλλοθι επικαλούμενοι τη ..δημοκρατία. Που ασφαλώς, αυτή η δημοκρατία, εμάς, που κάθε φορά μπαίνουμε στη φωτιά, δεν οφείλει να λάβει στα υπ' όψη της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου