Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Πεντέλη: Συγκρότηση κοινωνικού και πολιτικού μετώπου ενάντια σε κάθε προσπάθεια κατάργησης – κλεισίματος – συγχώνευσης Νοσοκομείων



 Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

Σήμερα 23.10.2012 τα Σωματεία των Νοσοκομείων «Α. Φλέμιγκ», «Σισμανόγλειο», «Παίδων Πεντέλης», εργαζόμενοι του «1ου Νοσοκο-μείου ΙΚΑ» και του «Παιδοψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής» μετά από κοινή σύσκεψη με τις δημοτικές παρατάξεις του Δήμου Πεντελικού και αφού εξέτασαν διεξοδικά το θέμα της απειλής που δέχονται τα Νοσοκομεία εξ αιτίας των μνημονιακών πολιτικών και τις επιπτώσεις στο επίπεδο της υγειονομικής περίθαλψης των κατοίκων της περιοχής, κατέληξαν στα κάτωθι :

1. Θεωρούμε ύψιστη κοινωνική αναγκαιότητα την προάσπιση του καθολικού δικαιώματος του λαού στην δωρεάν περίθαλψη, ιδιαίτερα τώρα, που διανύουμε περίοδο έκρηξης της φτώχειας και το έχει περισσότερο από ποτέ ανάγκη κάθε πολίτης. 
2. Είναι επιτακτική ανάγκη συγκρότησης ενός κοινωνικού και πολιτικού μετώπου που θα κινητοποιεί και θα ενεργοποιεί τους εργαζόμενους και τη τοπική κοινωνία μέσα από τα Σωματεία, το Δήμο, τους φορείς, τους Συλλόγους και τα κοινωνικά κινήματα της περιοχής στη κατεύθυνση και ενάντια σε κάθε προσπάθεια κατάργησης – κλεισίματος – συγχώνευσης Νοσοκομείων και Δομών, με στόχο να μην απωλεσθεί καμία κλίνη, να μην χαθεί καμία οργανική θέση εργαζόμενου στην υγεία, να μην συρρικνωθεί και υποβαθμιστεί κανένα Νοσοκομείο της ευρύτερης περιοχής.
3. Για τον σκοπό αυτό απαιτείται ΑΜΕΣΑ η δημιουργία Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα για την Υγεία των κατοίκων της περιοχής στην οποία θα συμμετάσχουν Εκπρόσωποι από τα Σωματεία, το Δήμο, τους φορείς, τους Συλλόγους και τα κοινωνικά κινήματα, με στόχο τον κοινό σκοπό που είναι η προστασία της υγείας των κατοίκων της περιοχής μας. Πρώτη κίνηση αποτελεί η συγκέντρωση την Τρίτη 30 Οκτώβρη και ώρα 10π.μ, στην πύλη του 1ου Νοσοκομείου ΙΚΑ (πρώην Παπαδημητρίου) στα Μελίσσια, ενάντια στο κλείσιμο της εφημέρευσης του Νοσοκομείου.

ΤΑ Δ.Σ. ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Μελίσσια                                                                           23. 10. 2012
Γ. Ν. ΜΕΛΙΣΣΙΩΝ 
«ΑΜΑΛΙΑ ΦΛΕΜΙΓΚ» 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Γ. Π. Ν. ΑΤΤΙΚΗΣ 
«ΣΙΣΜΑΝΟΓΛΕΙΟ»




http://antigeitonies.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5075.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου