Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ από ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ – ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΩΝ (video)



Επίδειξη βαρβαρότητας της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός» στη Χαλκιδική.


Στη Μ. Παναγία στη Χαλκιδική εδώ και ένα χρόνο, κάτοικοι της περιοχής που τάσσονται ενάντια στη μεταλλουργία χρυσού, φυλάσσουν την περιοχή ώστε να μην καταστραφεί το δάσος στο όρος Κάκαβος, που βρίσκεται πάνω από το χωριό, και ο τόπος τους από την εταιρία «Ελληνικός Χρυσός». Η εν λόγω εταιρεία όπως η «Χρυσωρυχεία Θράκης ΑΕ» ανήκουν στην ίδια εταιρεία, που δεν είναι άλλη από την καναδική Eldorado Gold.

Το μεσημέρι της Τρίτης, 20.03.2012, περίπου 40 κάτοικοι της περιοχής (το ήμισυ γυναίκες) που φύλασσαν το χώρο αυτό, δέχτηκαν οργανωμένη και άνανδρη επίθεση από 500 εργαζόμενους της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι αυτοί αποσπάστηκαν κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους, από άλλα μεταλλεία της εταιρίας στη Χαλκιδική, και μεταφέρθηκαν με λεωφορεία της εταιρίας στη Μ. Παναγία. Μαζί τους ήταν και παράγοντες από το Δήμο Αριστοτέλη. Οι εργαζόμενοι επιτιθέμενοι με δολοφονική μανία, χρησιμοποιώντας ξύλα και καταστρέφοντας το φυλάκιο που είχαν φτιάξει οι κάτοικοι, τραυμάτισαν πολλούς αγωνιστές, ένας από τους οποίους βρίσκεται σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης.

Καταγγέλλουμε το μελετημένο σχέδιο εκφοβισμού και επίδειξης δύναμης που χρησιμοποιεί η εταιρεία οπλίζοντας το χέρι των εργαζομένων ενάντια στους κατοίκους που αντιτίθενται στα μεταλλεία χρυσού.

Καταγγέλλουμε τη στάση της αστυνομίας, η οποία αντί να προσπαθήσει να αποτρέψει τα επεισόδια άφησε τους μισθοφόρους της εταιρείας να επιτεθούν, εμποδίζοντας στη συνέχεια τους κατοίκους της περιοχής που προσέρχονταν για συμπαράσταση στο χώρο κλείνοντας την κυκλοφορία οχημάτων προς το βουνό.

Το μυαλό, η καρδιά και η βούλησή μας είναι κοντά στους συναγωνιστές μας της Χαλκιδικής. Ο αγώνας μας είναι κοινός. Ο εχθρός είναι κοινός και με τα βίαια επεισόδια που προκάλεσε έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο.

Και επειδή ο πόλεμος που κήρυξαν οι χρυσοθήρες στην περιοχή μας με λάφυρο το χρυσό θα διαρκέσει πολλά ακόμα χρόνια, δηλώνουμε ότι είμαστε και θα είμαστε πιστά προσηλωμένοι στο δίκαιο αγώνα μας. Θα υπερασπιστούμε το τόπο μας ενάντια στα συμφέροντα της κάθε εταιρείας που προσπαθεί επίμονα, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, να βάλει μπουρλότο στη βιωσιμότητα της περιοχής.


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΒΡΟΥ – ΡΟΔΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΧΡΥΣΩΡΥΧΕΙΩΝ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου