Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΣΕΚΕΡΗΣ ΚΑΙ Η SIEMENS



Ο «ΑΓΝΩΣΤΟΣ» κ. ΣΕΚΕΡΗΣ
Δ εσμούς με την οικογένεια του πρώην πρωθυπουργού κ. Κ. Μητσοτάκη είχαν για πολλά χρόνια ο πατέρας και ο ένας θείος του κ. Ευ. Σέκερη, του μπατζανάκη του προέδρου της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαρά ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης για το σκάνδαλο της Siemens.

Ο πατέρας του κ. Σέκερη υπήρξε επί πολλά χρόνια εκδότης της εφημερίδας «Μεσημβρινή» την περίοδο της παντοκρατορίας του κ. Μητσοτάκη, ενώ ο θείος του ήταν επικεφαλής του διπλωματικού γραφείου του κ. Κ. Μητσοτάκη την περίοδο της πρωθυπουργίας του. 

Ο κ. Σέκερης είναι παντρεμένος με την κυρία Ιλεάνα Κρητικού , μικρότερη αδελφή της κυρίας Γεωργίας Κρητικού, συζύγου του προέδρου της ΝΔ, και αποτελεί κεντρικό στέλεχος της Siemens στην οποία εργάζεται από το 1985. Από τα πρώτα του βήματα στον επαγγελματικό στίβο διατηρούσε στενές σχέσεις με τη γερμανική εταιρεία, αφού μετά τις σπουδές του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο του Μάιντζ απέκτησε πτυχίο Βιομηχανικής Διοίκησης από τη Siemens και το Εμπορικό και Βιομηχανικό επιμελητήριο της Νυρεμβέργης.

Στα κύρια πεδία της δραστηριότητάς του ήταν επί πολλά έτη και οι επαφές με τον ΟΤΕ, τον οποίο διοίκησε ως γενικός διευθυντής ο πατέρας του την περίοδο 1975-1981. Από το 1997 και για σειρά ετών κατείχε τη θέση του εμπορικού διευθυντή Βιομηχανικού και Εμπορικού τομέα στη Siemens Ηellas.
Σήμερα κατέχει νευραλγική θέση στον τομέα διαφάνειας της εταιρίας με ευθύνη στα θέματα που σχετίζονται με το σκάνδαλο ΟΤΕ 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου