Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο Ισίδωρος Κούβελος




ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ
ον εισαγγελέα Εφετών παραπέμπεται ο επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος, σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, για ανακριβή δήλωση "πόθεν έσχες". Από τον έλεγχο που έκανε η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, προέκυψε και δεύτερο πολιτικό πρόσωπο που δεν είχε υποβάλλει τη σχετική δήλωση και παραπέμπεται επίσης στον εισαγγελλέα.
Στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο Ισίδωρος Κούβελος
Ο κ.Κούβελος παραπέμπεται στον εισαγγελέα καθώς δεν συμπεριέλαβε στην σχετική δήλωση του 2011, τον λογαριασμό του Λονδίνου, όπου κατατέθηκε το 1 εκατομμύριο δολάρια που προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών του στις ΗΠΑ.

Επίσης στον εισαγγελέα παραπέμπεται ο πρώην ευρωβουλευτής της ΝΔ, κ.Γιώργος Δημητρακόπουλος, ο οποίος πριν από ένα χρόνο προσχώρησε στη Δημοκρατική Συμμαχία της κυρίας Μπακογιάννη.
Η Επιτροπή Οικονομικού Ελέγχου της Βουλής για τον έλεγχο των "πόθεν έσχες" βουλευτών και των συγγενικών τους προσώπων, κατά την ταυτοποίηση που έκανε, στα πορίσματα των ορκωτών ελεγκτών με τα «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών που είναι στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών με εμβάσματα στο εξωτερικό πάνω από 100.000 ευρώ, διαπίστωσε ότι ο κ. Δημητρακόπουλος δεν είχε υποβάλει δήλωση περιουσιακής του κατάστασης, παρότι του είχε ζητηθεί.
Οπως δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Βαγγέλης Αργύρης, από τα 24, συνολικά, πολιτικά πρόσωπα που είναι στη λίστα του υπουργείου Οικονομικών και για τα οποία ζητήθηκαν περαιτέρω διευκρινήσεις και παραστατικά προκειμένου να δικαιολογήσουν τις κινήσεις λογαριασμών τους, ταυτοποιήθηκαν ήδη τα 12 για τα οποία δεν προκύπτει κανένα ζήτημα. Από αυτά, τα πέντε είναι εν ενεργεία βουλευτές, ενώ τα επτά αφορούν συγγενικά πρόσωπα πολιτικών.
Σε εκκρεμότητα είναι οι ταυτοποιήσεις άλλων 10 πολιτικών και όπως εκτίμησε ο κ. Αργύρης ο έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος της εβδομάδας.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63626482

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου