Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

ΗΠΑ: Η θεσμοθέτηση της άγριας καταστολής


Η χώρα που θέλει να προβάλεται σαν η ηγέτης της υπεράσπισης της ελευθερίας και του σεβασμού των ανθρώπινων δικαιωμάτων, βαδίζει με σταθερά βήματα στην θεσμοθέτηση ενός ολοένα πιο απολυταρχικού καθεστώτος και προετοιμάζεται για την αγριότερη εσωτερική καταστολή.


Ο «δημοκρατικός» Ομπάμα υπέγραψε ένα νόμο που είχε ψηφιστεί από την ολομέλεια της γερουσίας, και με μόνο τρεις αντίθετες ψήφους στην βουλή των αντιπροσώπων, που απαγορεύει την πραγματοποίηση διαδηλώσεων κοντά σε σημείο που βρίσκεται κάποιο κυβερνητικό κτήριο ή κάποιος που προστατεύεται από τις μυστικές υπηρεσίες του κράτους ή ακόμα αν πραγματοποιείται κάποια εκδήλωση «εθνικού» ενδιαφέροντος ! ! !

Η επεξήγηση αυτού του τελευταίου μέρους του νόμου υπόκειται στην «διακριτική» ευχέρεια του τμήματος εσωτερικής ασφάλειας που μπορεί να θεωρήσει εθνικού ενδιαφέροντος οποιαδήποτε εκδήλωση, θέτοντας σε καθεστώς παρανομίας τους μετέχοντες σε διαμαρτυρίες επιβάλλοντας τους από χρηματικές ποινές έως και φυλάκιση 10 χρόνων.

Ο νόμος επίσης ποινικοποιεί εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που «αποτρέπουν ή παρενοχλούν την καλή πρόοδο των κρατικών λειτουργιών» ή «δυσχεραίνει την πρόσβαση ή την αποχώρηση από κτήριο ή περιοχή ολόκληρη όπου πραγματοποιούνται παρόμοιες κρατικές εκδηλώσεις ή δραστηριότητες», στρώνοντας το χαλί στην ουσία για την απαγόρευση οποιασδήποτε διαδήλωσης, απεργιακής συγκέντρωσης ή ακόμα μιας απλής πικετοφορίας.


Ο προαναφερόμενος νόμος έρχεται να συμπληρώσει και να δώσει νομικό άλλοθι στις 6.000 έως τώρα συλλήψεις διαμαρτυρόμενων πολιτών, ενάντια στις κρατικές επιλογές, ενάντια στις δραστηριότητες των μεγάλων εταιρειών. Επισημοποιεί την καταστολή ακόμα και με πολεμικές μεθόδους του κινήματος των καταλήψεων των δημόσιων χώρων και της άμεσης δημοκρατίας , επιτρέπει την χρήση πολεμικών αεροπλάνων και του στρατού για την καταστολή εσωτερικών εξεγέρσεων, και τέλος ξανά επικυρώνει την πράξη εξουσιοδότησης της εθνικής ασφάλειας , που επιτρέπει την φυλάκιση για απροσδιόριστο χρόνο και χωρίς απαγγελία κατηγοριών οποιουδήποτε κατοίκου των ΗΠΑ .

Η ΕΙΔΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΓΙΑΤΙ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ....
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου