Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 25 Μαρτίου 2012

φωτ. Οδοφρ. Ξύλο μέχρι και αυτή την ώρα στα Χανιά!



 φωτ. Οδοφρ.
 


Η τρομοκρατία δε θα περάσει του λαού η πάλη θα τη σπάσει!!Πριν λίγη ώρα αφέθηκαν ελεύθεροι οι 3 συλληφθέντες από την επεισοδιακή παρέλαση, που με όρους παρωδίας, έγινε στα Χανιά.

 
Η οργή του κόσμου ξεχείλιζε πριν καν φτάσει στην παρέλαση με βάση την πρωτόγνωρη αστυνομοκρατία και τις προκλητικές απαγορεύσεις στους γύρω δρόμους μη τυχόν και πλησιάσει λαός κοντά στην εξέδρα των επισήμων. 
Εκεί όμως που ήταν το αποκορύφωμα της πρόκλησης ήταν όταν ρίχτηκαν δακρυγόνα μέσα στον κόσμο για να διαλυθούν όσοι φώναζαν συνθήματα και μοίραζαν προκηρύξεις. Μέσα στο χαμό έγιναν οι συλλήψεις, ενώ η παρέλαση άλλαξε διαδρομή, έστριψε και περνούσε πλέον μόνο μπροστά από τους επισήμους και όχι από τον κόσμο, που έτσι κι αλλιώς κρατούνταν όπως είπαμε μακριά. 
Ο κόσμος όμως πραγματικά δεν τρόμαξε ούτε από τις συλλήψεις, ούτε από τα δακρυγόνα. Πολύ σύντομα συγκροτήθηκε πορεία εκατοντάδων από το χώρο της παρέλασης προς την πλατεία της Αγοράς με χαρακτήρα καταγγελίας της αστυνομοκρατίας και των δακρυγόνων. Όταν μαθεύτηκε ότι υπάρχουν συλληφθέντες ξεκίνησε νέα πορεία προς το αστυνομικό μέγαρο με απαίτηση την άμεση απελευθέρωσή τους, που έγινε ώρες μετά. 
Την ώρα που γράφονταν η ανταπόκριση μαθαίνουμε πως μπλοκ των αντιεξουσιαστών που συνέχισε να διαδηλώνει χωρίς μαζικότητα και με ασφυκτική αστυνομική συνοδεία συγκρούστηκε με χρυσαυγίτες, έγιναν νέες συγκρούσεις με τα ΜΑΤ και νέες συλλήψεις. 
Ο καθένας μπορεί να βγάλει μια σειρά συμπεράσματα και από τη σημερινή μέρα. Όμως εκείνο που τα μέλη του ΚΚΕ(μ-λ) διαπίστωσαν στην επαφή τους με τον κόσμο είναι πως η οργή, όπως είναι φυσικό άλλωστε, μόνο επιφανειακά και σίγουρα πολύ προσωρινά θα μανιπουλάρεται με τις εκλογικές αυταπάτες και πολύ περισσότερο ο κόσμος δεν τρώει το κουτόχορτο του κάλπικου ψευτο-πατριωτισμού του αστικού κόσμου της υποτέλειας. 
Όποιοι επίσης θέλουν να δουν, μπορούν να διακρίνουν πως αφενός ο λαός δε συμβιβάζεται με τη φτώχεια και την εξαθλίωση ότι και να κάνει το σύστημα, αφετέρου όμως κινήσεις έξω από τις διαθέσεις του κόσμου έχουν κοντά ποδάρια και δε βοηθάνε στην βασανιστική πορεία που απαιτείται για να συγκροτηθεί ο λαός και να μπορεί να συγκρούεται αποτελεσματικά με τους δυνάστες και εκμεταλλευτές του. Οι βιασύνες, η εκλογική αγωνία και οι καιροσκοπισμοί κάθε είδους όχι μόνο δε βοηθάνε, μα σπέρνουν απογοήτευση και αποπροσανατολίζουν συνάμα από την πραγματικότητα που είναι δύσκολη μα όποιος επιμένει να είναι μέσα στον κόσμο μπορεί να διακρίνει πως πράγματι υπάρχει δρόμος και πως έτσι κι αλλιώς την τελευταία λέξη θα την πει ο λαός

Read more: http://antigeitonies.blogspot.com/2012/03/blog-post_9840.html#ixzz1q9eGldwS 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου