Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Κατάληψη αύριο στο ΕΚΑΒ Θεσσαλίας




Σε κατάληψη του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται οι κεντρικές υπηρεσίες του ΕΚΑΒ Θεσσαλίας και βρίσκεται στο χώρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας προχωρούν αύριο Παρασκευή οι εργαζόμενοι.

Την απόφαση αυτή έλαβε το Σωματείο Εργαζομένων λόγω «των συσσωρευμένων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν». Συνδικαλιστές του χώρου αναφέρονται στην μη καταβολή των εκτός έδρας για χρονικό διάστημα που φτάνει τον ένα χρόνο.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι δεν έχουν καταβληθεί τα νυχτερινά για περίπου έξι μήνες. Στην παραπάνω κατάσταση έρχεται να προστεθεί το γεγονός των αναδρομικών περικοπών που θα γίνουν στους μισθούς σε εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου με τις κρατήσεις που θα έχει ο κάθε εργαζόμενος να φτάσουν τα 1.300 με 1.500 ευρώ.

Αυτό σημαίνει ότι πολλοί εργαζόμενοι θα πάρουν εκκαθαριστικά αποδοχών ενδεχομένως και κάτω των 100 ευρώ το επόμενο διάστημα, γεγονός που θα δημιουργήσει σοβαρότατο πρόβλημα στον οικογενειακό προγραμματισμό.

Από την αυριανή κινητοποίηση πάντως, σύμφωνα με τη διοίκηση του Σωματείου, δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια επίπτωση στις διακομιδές ασθενών, ενώ και το «166» θα λειτουργεί κανονικά.


Πηγή:thessalianews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου