Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

Παραμένει στη θέση του ο «φακελάκιας» ιατρός. (Συντεχνιακή αλητεία);

Στη θέση του παραμένει ο 58χρονος παιδίατρος του ΙΚΑ Τούμπας, ο οποίος είχε συλληφθεί για φακελάκι ύψους 40 ευρώ, το οποίο είχε ζητήσει από πατέρα, προκειμένου να εμβολιάσει τα δύο παιδιά του.


Επτά μήνες μετά τη σύλληψή του ο παιδίατρος συνεχίζει να εργάζεται κανονικά, ενώ η εκδίκαση της υπόθεσής του αναμένεται να γίνει τον Μάιο. Η διοίκηση του ΙΚΑ έκρινε ότι, μέχρι να τελεσιδικίσει η απόφαση στα ποινικά δικαστήρια, δεν συντρέχουν λόγοι να τεθεί, έστω και προσωρινά, σε αργία, οπότε ο συγκεκριμένος γιατρός παραμένει στη θέση του.

Αντίθετα, σε ανάλογη περίπτωση που αφορούσε 66χρονη παιδίατρο του ΙΚΑ Ηρακλείου Κρήτης, η οποία συνελήφθη με φακελάκι 30 ευρώ που ζήτησε από μητέρα για να εμβολιάσει το παιδί της, η διοίκηση του ΙΚΑ είχε αποφασίσει να τη θέσει προσωρινά εκτός υπηρεσίας.

Το περιστατικό αποκαλύφθηκε τον περασμένο Αύγουστο, όταν ο 37χρονος πατέρας δύο ανήλικων παιδιών, ηλικίας τριών ετών και δύο μηνών, προσπάθησε να κλείσει ραντεβού, για να εμβολιάσει τα παιδιά του, μέσω του αριθμού 184 του ΙΚΑ. Ωστόσο, το πρώτο διαθέσιμο ραντεβού ήταν για τον Σεπτέμβριο του 2011, οπότε ο πατέρας απευθύνθηκε στον 58χρονο παιδίατρο, ο οποίος είχε και ιδιωτικό ιατρείο. Ο γιατρός τού ζήτησε 40 ευρώ για να κάνει τα εμβόλια είτε στο ιδιωτικό του ιατρείο είτε, παρακάμπτοντας τη διαδικασία των ραντεβού, στο ιατρείο του ΙΚΑ.

Ο 37χρονος πατέρας απευθύνθηκε στην υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, όπου προσημειώθηκε το χρηματικό ποσό, και κανόνισε το ραντεβού. Μόλις ο γιατρός έκανε τους εμβολιασμούς, ο πατέρας τού παρέδωσε τα χρήματα. Στη συνέχεια, αστυνομικοί μπήκαν στο ιατρείο του 58χρονου και σε έρευνα που έγινε βρέθηκε μέσα στο γραφείο του το προσημειωμένο χρηματικό ποσό.

zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου