Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2024

Μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στη Λοκρίδα για τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ

 ΛΑΡΚΟ εργοστάσιο

(ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΑΜΕ/EUROKINISSI)

Μεγάλη απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου στην Λάρυμνα και κινητοποίηση στον κόμβο του Μαρτίνου • «Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες»

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην δυναμική κινητοποίηση στο εργοστάσιο της Λάρυμνας ως ένδειξη συμπαράστασης στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, οι οποίοι είναι αντιμέτωποι με την απόλυση και την κυβερνητική αναλγησία.

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες και όχι στα παράσιτα τους κεφαλαιοκράτες», ήταν ένα από τα συνθήματα που ακούστηκαν, ενώ το σύνολο των ομιλητών κατέθεσαν την βούλησή τους να συνεχίσουν την αγωνιστική προσπάθεια «μέχρις ότου προσληφθούν εκ νέου» και μέχρις ότου «καπνίσει και πάλι η τσιμινιέρα της ΛΑΡΚΟ» όπως χαρακτηριστικά είπαν.

ADVERTISEMENT

Σωματεία, φορείς και συνδικαλιστικές οργανώσεις της Λοκρίδας απευθύνουν κάλεσμα σε γενικό ξεσηκωμό, ενώ αρκετά καταστήματα είναι κλειστά με μηνύματα συμπαράστασης στους εργαζομένους. Είναι χαρακτηριστικό ότι εκτός από τη Λάρυμνα, στο Μαρτίνο, τη Μαλεσίνα, τον Αϊ Γιάννη και το Κόκκινο έκλεισαν ακόμη και τα καφενεία και οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να συγκεντρώνονται μπροστά από το εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ.

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος των εργαζομένων Παναγιώτης Πολίτης, «η αλληλεγγύη μάς κρατάει όρθιους. Δεν θα συναινέσουμε στην ανεργία, δεν σκύβουμε το κεφάλι. Δεν εγκαταλείπουμε» ενώ συγχρόνως υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι θα είναι κάθε μέρα στο εργοστάσιο, γιατί «είναι οι μοναδικοί που ξέρουν που πονάει και μπορούν να προστατεύσουν τις ζωές τους και την περιοχή» όπως είπε. Όπως ανακοινώθηκε, αύριο έχει οριστεί συνάντηση μεταξύ των εργαζομένων με τον πιθανό νέο ιδιοκτήτη της επιχείρησης, στον οποίο οι εργαζόμενοι αναμένεται να θέσουν τα αιτήματά τους για τις θέσεις εργασίας, αλλά και για την φύλαξη των εγκαταστάσεων.

Εκπρόσωποι των εργαζομένων κατήγγειλαν την κυβερνητική απόφαση για τις απολύσεις των εργαζομένων και υπογράμμισαν την απόφασή τους «να ανατρέψουν τα κυβερνητικά σχέδια που τους μετατρέπουν από φτωχούς σε φτωχότερους» όπως χαρακτηριστικά είπαν.

Νωρίτερα, εργαζόμενοι και αλληλέγγυοι προχώρησαν σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, στον κόμβο του Μαρτίνου στο 117ο χιλιόμετρο.Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν σε δύο σημεία, το ένα είναι στο ρεύμα εισόδου και το άλλο στο ρεύμα καθόδου. 

 

Η κυκλοφορία διακόπηκε για λίγη ώρα στα δύο ρεύματα. 

Στη σημερινή απεργιακή συγκέντρωση βρέθηκε και και ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. «Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να μείνει ανοιχτή. Οι εργαζόμενοι πρέπει να γυρίσουν στις δουλειές τους. Τα αιτήματά τους, αυτά που καθόρισαν οι συνελεύσεις των σωματείων τους, τα στηρίζουμε χωρίς δεύτερη συζήτηση. Η κυβέρνηση και η πολιτική της είναι άκρως επικίνδυνη τη σημερινή κρίσιμη περίοδο», σημείωσε. 

 

Το «παρών» έδωσαν ακόμη η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές Γιώργος Μουλκιώτης του ΠΑΣΟΚ και Γιάννης Σαρακιώτης του ΣΥΡΙΖΑ.

https://www.efsyn.gr/ellada/koinonia/440346_megaleiodeis-kinitopoiiseis-sti-lokrida-gia-toys-ergazomenoys-tis-larko

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου