Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 14 Ιουλίου 2024

(Πράσινη, κόκκινη, κίτρινη, μαύρη, εμπριμέ, έχει σημασία το χρώμα στη κατάντια της μεταμνημονιακής ελληνικής κοινωνίας, του πολιτικού συστήματος και των θεσμών); Μεσοτοιχία με ΓΑΔΑ η «πράσινη» εγκληματική οργάνωση!

 


Αλήθεια δεν τα είχαμε λύσει αυτά; Γίνονται τέτοια πράγματα; Με κλειστά τα ποδοσφαιρικά γήπεδα για δύο μήνες, gov.gr και κεκλεισμένων το Ολυμπιακός-Τόπολα, θεωρήσαμε ότι η κυβέρνηση του 41 28 τα εκατό έλυσε για πάντα το πρόβλημα της βίας στον ελληνικό αθλητισμό.

Ή μάλλον όχι... Έντεκα μήνες μετά, δεν έχουμε μάθει ακόμα ποιος σκότωσε τον Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια. Κάποιοι είχαν δώσει όρκο τιμής για να μάθουν επίσης ποιος οργάνωσε τη διαμονή και μετακίνηση των Κροατών στην Αθήνα. Έμειναν με τον όρκο.

Και κάπως έτσι φτάσαμε στη χθεσινή ημέρα. Οπαδοί του Παναθηναϊκού συνεπλάκησαν και αντάλλαξαν πυροβολισμούς έξω από το γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας λίγο πριν από το φιλικό της ομάδας τους με την ΑΕΚ Λάρνακας.

Σκηνές άγριας δύσης στο κέντρο της ελληνικής πρωτεύουσας. Το πιο σοκαριστικό είναι ότι αυτό συνέβη σε απόσταση λίγων μέτρων από την Γ.Α.Δ.Α., την έδρα της Ελληνικής Αστυνομίας! Τελικά, ούτε το μαγικό χέρι του gov.gr, ούτε η ΓΑΔΑ απέτρεψαν το φαινόμενο.

Πριν από λίγους μήνες, έγιναν μαζικές προσαγωγές ενός ολόκληρου γηπέδου, του κλειστού του Ρέντη. Εκατοντάδες φίλαθλοι κρατήθηκαν ΟΜΗΡΟΙ για ώρες ολόκληρες μέσα σε ένα κλειστό γήπεδο, μέχρι τις 5 τα χαράματα και προσήχθησαν μαζικά για να υποστούν βασανιστήρια.

Μάλιστα κρατήθηκαν παράνομα για τρεις μέρες και στερήθηκαν την ελευθερία τους, κατά παράβαση του Συντάγματος, χωρίς να είναι καταδικασμένοι, χωρίς να είναι προφυλακισμένοι, χωρίς να περνάνε αυτόφωρο, χωρίς καν να είναι συλληφθέντες!

Χθες το απόγευμα, στο γήπεδο της Λεωφόρου υπήρχαν λιγότεροι φίλαθλοι από ό,τι στου Ρέντη. Γιατί δεν έγινε κάτι αντίστοιχο; Γιατί είδαμε ξανά δύο μέτρα και δύο σταθμά;

Στην περίπτωση του Ρέντη, έγινε καραμπινάτη κατάχρηση εξουσίας με την πρωτοφανή απόφαση να προσαχθεί ένα ολόκληρο γήπεδο. Μέσα στο γήπεδο αυτό, βρίσκονταν αθλητές, γονείς, χορηγοί του ερασιτέχνη Ολυμπιακού, κτλ. Οι άνθρωποι αυτοί υπέστησαν την πρωτοφανή δοκιμασία πολύωρης ομηρίας και τριήμερης παράνομης κράτησης. Ήταν προφανές ότι βρήκαν ευκαιρία για να χτυπήσουν τον κορυφαίο πολυαθλητικό σύλλογο της χώρας.

Εκείνο το ατόπημα και το «δεδικασμένο» θα τους κυνηγάει μία ζωή. Δεν το ευχόμαστε, αλλά δυστυχώς είμαστε σίγουροι ότι θα το ξαναβρούμε μπροστά μας.

ΤΑ «ΚΑΥΤΑ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Σχεδόν ένα χρόνο μετά το έγκλημα στη Ν. Φιλαδέλφεια, τίποτα δεν έχει αλλάξει και οκτώ μήνες μετά τα αστεία κυβερνητικά μέτρα, η κατάσταση παραμένει ίδια και απαράλλακτη.

Αλήθεια, για ποιο λόγο πυροβολούνται μεταξύ τους οπαδοί της ίδιας ομάδας; Τι είναι αυτό που τους χωρίζει;

Όταν ομάδες ατόμων ανταλλάσσουν πυροβολισμούς, δεν διαπράττονται κακουργήματα; Αυτό δεν αποτελεί τον ορισμό της εγκληματικής οργάνωσης, σύμφωνα με το άρθρο 187 του Ποινικού Κώδικα;

Εγκληματική οργάνωση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας λοιπόν. «Μεσοτοιχία» με τη γειτονική Γ.Α.Δ.Α. με λίγα λόγια..

Τα ερωτήματα είναι «καυτά»:

Ποιος οργάνωσε την επίθεση;

Ποιος εξόπλισε τους εμπλεκόμενους;

Υπάρχει εγκληματική οργάνωση στις τάξεις των οπαδών του Παναθηναϊκού;

Θα παρέμβει η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου;

Εδώ θα ανοίξουν τηλέφωνα; Θα ληφθούν στοιχεία από κάμερες; Μάρτυρες κουκουλοφόροι θα υπάρξουν;

Θα γίνει έφοδος για έρευνες και αναζήτηση στοιχείων στο γήπεδο της Λεωφόρου, όπως είχε γίνει στο γήπεδο Καραϊσκάκη για ένα περιστατικό που είχε συμβεί σε άλλη περιοχή;

Ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί; Ποιοι τους έστειλαν σε ραντεβού θανάτου;

Πόσοι από τους εμπλεκόμενους έχουν ανοιχτές δικογραφίες για αθλητική βία;

Υπάρχουν εμπλεκόμενοι που σχετίζονται με την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ή επιχειρήσεις σχετιζόμενες με την ΠΑΕ;

Θα προσκομίσει ογκώδεις φακέλους στον Άρειο Πάγο ο υπουργός αθλητισμού, νομίζοντας ότι «ψαρώνει» ο κόσμος;

Θα ερευνηθεί αν υπάρχει εγκληματική οργάνωση;

Όσο για τα ΜΜΕ, το θέμα ήδη έχει αρχίσει να «θάβεται» και περνάει στα ψιλά.

Αναρωτιόμαστε όμως αν θα μιλήσουν οι λαλίστατοι δημοσιογράφοι στον ΣΚΑΙ του Αλαφούζου για εγκληματική οργάνωση και αν θα αναρωτηθούν ποιος νοίκιασε/αγόρασε το τριώροφο που γειτονεύει με την Γ.Α.Δ.Α., από όπου γίνονται οι εξορμήσεις βίας.

Επίσης, πριν από λίγους μήνες, διαβάζαμε στο SDNA για «κόκκινο άντρο», για «καθοδηγητές», «ηθικούς αυτουργούς», «εγκληματική οργάνωση», κτλ. Χθες ήταν απλά Σάββατο: «Τρεις τραυματίες από πυροβολισμούς έξω από τη Λεωφόρο». Ποιοι ήταν αυτοί; Ούτε λόγος, ε; Άσχετοι περαστικοί; Ποιος οργάνωσε; Ποιος εξόπλισε;

ΥΓ: Αν δεν γνωρίζετε τίποτα από όλα αυτά, μήπως γνωρίζετε τουλάχιστον γιατί το γήπεδο ήταν πάλι άδειο; Απέχει ο κόσμος του Παναθηναϊκού από το ποδόσφαιρο; Γνωρίζετε κάτι; Γιατί απέχει άραγε αφού το ποδόσφαιρο είναι καθαρό από το 2016 και την «εξυγίανση»;

https://www.gavros.gr/article/athlhtikh-diaplokh/379818-mesotoixia-me-gada-h-laquo-prasinh-raquo-egklhmatikh-organwsh

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου