Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Σάββατο 6 Ιουλίου 2024

Ζ.Κωνσταντοπούλου: «Δεν πρέπει να ξαναβρεί τρύπα να τρυπώσει ο Τσίπρας και όσοι ακύρωσαν το “όχι” του δημοψηφίσματος»

 

Εννέα χρόνια από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, μιλώντας στον Politica 89.8 και τον Χρήστο Κώνστα, αφενός ζητά πως πρέπει να δουν το φως της δημοσιότητας τα πρακτικά του Συμβουλίου των Πολιτικών αρχηγών λίγες ώρες μετά το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος κι αφετέρου υποστηρίζει πως: «Δεν πρέπει να ξαναβρεί τρύπα να τρυπώσει o Τσίπρας και όσοι ακύρωσαν το “όχι” του δημοψηφίσματος».

Το ΚΚΕ καταγγέλλει την απόφαση των αλβανικών Αρχών για καθαίρεση Μπελέρη

 Ζητά να διασφαλιστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας


Το ΚΚΕ, με ανακοίνωσή του, «καταγγέλλει την απόφαση των αλβανικών Αρχών για καθαίρεση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρ. Μπελέρη, σε συνέχεια της καταδικαστικής απόφασης σε βάρος του και ζητά να διασφαλιστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στη γειτονική χώρα».

Πέμπτη 4 Ιουλίου 2024

«Ένα μεγάλο μέρος της γερμανικής διανόησης, συμπεριλαμβανομένου του Αντόρνο, έχει εγκατασταθεί στο Μεγάλο Ξενοδοχείο «η Άβυσσος»… ένα όμορφο ξενοδοχείο, εξοπλισμένο με κάθε άνεση, στην άκρη μιας αβύσσου, στην άκρη του τίποτα, του παραλόγου. Και η καθημερινή ενατένιση της αβύσσου ανάμεσα σε εκλεκτά γεύματα ή καλλιτεχνικές διασκεδάσεις, μπορεί μόνο να αυξήσει την απόλαυση των λεπτών ανέσεων που προσφέρονται.»

 


Βαγγέλης Πιλάλης

2 ημ. 
Από Dimitris Tsirkas
Γαλλία και εκλογές
Αριστερά ή δεξιά ;
Η Ipsos δημοσίευσε μια μεγάλη έρευνα (10.286 συμμετέχοντες) για την κοινωνιολογία της ψήφου στις βουλευτικές εκλογές της Γαλλίας. Η σύγκριση μεταξύ των δύο πρώτων συνασπισμών είναι αποκαλυπτική.
Η Εθνική Συσπείρωση (Λεπέν) έλαβε τα καλύτερα ποσοστά της στους χειρώνακτες εργάτες (57%), στους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα (40%), τους ανέργους (40%), αυτούς που δεν τελείωσαν το λύκειο (49%), αυτούς με απολυτήριο λυκείου (38%), αυτούς με μηνιαίο εισόδημα κάτω 1.250 ευρώ (38%), εκείνους που δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι από τη ζωή τους (61%) και στις ηλικίες 35-49 (36%) και 50-59 (40%).

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Μπροστά και πίσω από το μανιφέστο Σαμαρά...

  •  


  • Στις δεκαετίες που ακολούθησαν μετά την πτώση του “υπαρκτού” ή  υπαρκτού σοσιαλισμού...  - ίσως και μια δεκαετία πριν... λόγω... του νεοφιλελεύθερου υπερεθνικού  χυλού της ΕΕ...
  •                                                                                @
  • ... δημιουργήθηκαν δύο πολιτικοκοινωνικά κινήματα ενάντια στην.... παγκοσμιοποίηση!
  •                                                                                 @
  • Το ένα υπερδεξιό, χρησιμοποιώντας πολλές φορές πολιτικές ατζέντες, σύμβολα, συνθήματα και πρακτικές από την παλαιά ευρωπαϊκή κινηματική ακροδεξιά (φασιστική και εθνικοσοσιαλιστική).

Τρίτη 2 Ιουλίου 2024

Τα ανέκδοτα της Γεροβασίλη ενώ ο Τσίπρας ”προσκυνά” την Τουρκική ολιγαρχία

 

Από 
Κ. Μ 01/07/2024

Την ώρα που στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ γίνεται του ”Κουτρούλη ο γάμος ”  και ”χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα”  , ούτε ως κακόγουστο ανέκδοτο δεν μπορεί να εκληφθεί  η φράση της Ο.Γεροβασίλη ότι ο Κασσελάκης ”άνοιξε μόνος του θέμα ηγεσίας” , πράγμα, τάχα, που δεν έθεσε κανένας άλλος .

(Χωρίς σχόλια )! Ο Αλέξης Τσίπρας «πολεμάει» τα ιδιωτικά πανεπιστήμια αλλά έγινε επίτιμος διδάκτορας σε ένα από αυτά

 


Από ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο το Koc στην Κωνσταντινούπολη επέλεξε να στείλει τα μηνύματά του στον Στέφανο Κασσελάκη ο Αλέξης Τσίπρας.

Όμως, εκτός από τα μηνύματα, αυτό που σχολιάστηκε ήταν επίσης ότι ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, έγινε επίτιμος διδάκτορας σε ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο τα οποία πολέμησε τόσο ο ίδιος όσο και ο διάδοχός του, ο οποίος επίσης έχει αποφοιτήσει από ένα ιδιωτικό πανεπιστήμιο.