Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

Υπουργός Παιδείας Ισραήλ: Χαρακτήρισε έγκλημα εμβολιασμούς στα σχολεία και lockdown


 
AΠΟΓΝΩΣΗ!

Αυτή είναι η λέξη που κυριαρχεί στο υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ καθώς τα μέλη της Ισραηλινής κυβέρνησης ανακαλύπτουν έντρομοι το αδιέξοδο της πολιτικής που ξεκίνησε η προηγούμενη κυβέρνηση Nετανιάχου με τα εμβόλια και τα lockdown.

Σύμφωνα με τους TIMES OF ISRAEL ρεπορτάζ των Καναλιών  12 και 13 και αλλού ανέφεραν ότι η υπουργός Παιδείας Yifat Shasha-Biton, η οποίος έχει αντιμετωπίσει αντιδράσεις καθώς, χαρακτήρισε «έγκλημα» τα σχέδια εμβολιασμού των μαθητών στα σχολεία, δήλωσε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ότι η επιλογή του lockdown «πρέπει να αφαιρεθεί» από την ημερήσια διάταξη.”

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ η υπ. Παιδείας ανέφερε ότι μια τέτοια συζήτηση θα οδηγούσε σε οικονομική αστάθεια και «οι άνθρωποι είναι ανήσυχοι για τα προς το ζην». «Είδαμε τα διαγράμματα – δεν έχει σημασία αν οι χώρες επέβαλαν lockdown ή όχι, τα διαγράμματα νοσηρότητας φαίνονται τα ίδια».

Ο υπουργός Πληροφοριών Elazar Stern συμφώνησε: «Πρέπει να εξαλείψουμε τη λέξη «lockdown» από το λεξικό μας. Προκαλούμε τους ανθρώπους να ζουν υπό απειλή».

Ο Hamad Amar, υπουργός στο υπουργείο Οικονομικών, σημείωσε ότι η Αυστραλία βρίσκεται αυτή τη στιγμή στον όγδοο αποκλεισμό της, ωστόσο τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται, υποστηρίζοντας ότι «το κλείδωμα δεν είναι λύση».

Άλλοι υπουργοί τόνισαν την ανάγκη για ένα κλείδωμα και τη σημασία της δημόσιας συζήτησης για ένα κλείδωμα πριν από την επιβολή του.

«Επίσης, δεν νομίζω ότι πρέπει να τρομοκρατήσουμε το κοινό, αλλά η αλήθεια είναι ότι η πραγματικότητα είναι τρομακτική», δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Ασφάλειας Omer Barlev «Η χειρότερη κατάσταση είναι να μην αναφέρουμε τη λέξη« lockdown »και μετά σε τέσσερις εβδομάδες να φτάσουμε σε lockdown.

“Πρέπει να πούμε την αλήθεια – είναι στα χέρια του κοινού”, πρόσθεσε ο Barlev, προφανώς εννοώντας ότι η αυξημένη ευαισθητοποίηση του κοινού και η φροντίδα για τους κανόνες υγείας θα μπορούσε να εμποδίσει το κλείσιμο.

Mε απλά λόγια χάος…

https://iskra.gr/%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c%cf%82-%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%b5%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b9%cf%83%cf%81%ce%b1%ce%ae%ce%bb-%cf%87%ce%b1%cf%81%ce%b1%ce%ba%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%cf%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου