Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2021

{Λαφαζάνης με θράσος χιλίων πιθήκων! Κύριε Λαφαζάνη, με ποιανού Συριζαίου υπουργού την υπογραφή δώθηκαν τα σκουπίδια με ΣΔΙΤ στην Κοζάνη στον τότε Όμιλο του φιλορώσου και φιλο-Τραμπ - επίσης φιλορώσου - (υπόθεση Καζίνο Κύπρου) Μπόμπολα}; Πως ο “υπουργός” Λαφαζάνης ακύρωσε άδεια ΤΕΡΝΑ για Ανεμογεννήτριες στο Κρίκελλο-Ευρυτανίας

 

Λίγοι δυστυχώς απ’ όσους ξέρουν θυμούνται και οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν, έχουν φροντίσει γι’ αυτό τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ, ότι ο Παν. Λαφαζάνης ως υπερυπουργός Παραγωγικής ΑνασυγκρότησηςΕνέργειαςΠεριβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης στην πρώτη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε διστάσει μπροστά στα μεγάλα συμφέροντα ή να μην δώσει για αυτονόητους λόγους άδειες Αιολικών Πάρκων σε μεγάλες εταιρείες τα οποία θα εγκαθίσταντο σε ιδιαίτερης φυσικής ομορφιάς δασώδη ορεινά τοπία και σε πανέμορφες ιστορικές βουνοκορφές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η απόφαση του Παναγ. Λαφαζάνη να ακυρώσει τον Μάιο του 2015 την άδεια που είχε λάβει “ΤΕΡΝΑ” για να κατασκευάσει Αιολικό πάρκο στο ιστορικό Κρίκελλο της Ευρυτανίας και σε ένα πανέμορφο Αλπικό τοπίο γεμάτο έλατα. Αν το Αιολικό πάρκο με τις πελώριες και πανύψηλες ανεμογεννήτριες είχε εγκατασταθεί στο Κρίκελλο, είναι βέβαιο ότι με την διάνοιξη τεράστιων δρόμων, την ρίψη μεγάλων ποσοτήτων μπετόν, την άντληση πολλών κυβικών νερού για τη λειτουργία της ανεμογεννήτριας και την ερήμωση σε μεγάλη ακτίνα των χωρών γύρω από τις ανεμογεννήτριες σε λίγο η πανέμορφη δασώδης περιοχή θα είχε καταστραφεί ενώ θα θεωρείτο μαγνήτης για εμπρησμούς σκόπιμους ή όχι, προκειμένου να επεκταθεί το Αιολικό πάρκο και όχι μόνο. Φυσικά, σε μια τέτοια περίπτωση το φυσικό τοπίο θα είχε αμαυρωθεί και η επισκεψιμότητα θα είχε μειωθεί.

Ενώ, όμως ο Παν. Λαφαζάνης τα έβαλε καθαρά με τα συμφέροντα της ΤΕΡΝΑ, της οποίας εκτελεστικός αντιπρόεδρος είναι σήμερα ο πεθερός του Γ. Γεραπετρίτη δεξί χέρι και υπουργός του Κ. Μητσοτάκη, με την σύζυγο του Γεραπετρίτη να είναι υπεύθυνη του Νομικού τμήματος της εταιρείας ήρθε στη συνέχεια, με την αποχώρηση τουΛαφαζάνη, λόγω τρίτου μνημονίου, η μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και επανέφερε αδειοδότηση της ΤΕΡΝΑ στο Κρίκελλο! Ευτυχώς μέχρι σήμερα δεν έχουν εγκατασταθεί ανεμογεννήτριες εκεί, χάρις στο τοπικό ισχυρό κίνημα που αντιτίθεται στην εγκατάστασή τους.

Να θυμίσω ότι η ΤΕΡΝΑ είναι μία από τις τρείς διαπλεκόμενες εταιρείες μεγαθήρια που έχουν αδειοδοτηθεί για να κτίσουν ανεμογεννήτριες στη Β> Εύβοια, η οποία κατακάηκε ολοσχερώς.

Δεν έχω αποδείξεις για να συνδέσω την αδειοδότηση των εταιρειών για Αιολικά πάρκα με τις πυρκαγιές στη Β. Εύβοια.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι οι εταιρείες  Αιολικών πάρκων υποθέτουν ότι μετά το κάψιμο της περιοχής θα μπορέσουν με πολύ μεγαλύτερη άνεση, να προχωρήσουν στην διάνοιξη μεγάλων δρόμων στα καμένα  και σε όλες τις σχετικές δραστηριότητες  και έργα για τη λειτουργία των λίαν επικερδών δραστηριοτήτων τους.

Η “ατυχία” όμως, γι’ αυτές είναι ότι δεν έχουν υπολογίσει το θυμό και την αγανάκτηση των πολιτών της Β. Εύβοιας, οι οποίοι μετά την πύρινη συμφορά, έχουν διαμορφώσει ένα τείχος αγώνα και πείσματος ενάντια στα ατσάλινα τέρατα των ανεμογεννητριών στην περιοχή τους.

https://iskra.gr/%cf%80%cf%89%cf%82-%ce%bf-%cf%85%cf%80%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b3%cf%8c%cf%82-%ce%bb%ce%b1%cf%86%ce%b1%ce%b6%ce%ac%ce%bd%ce%b7%cf%82-%ce%b1%ce%ba%cf%8d%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b5-%ce%ac/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου