Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020

"Δεν ξέρω αν θα τα καταφέρω": Αρνητής κορονοϊού κόλλησε και συγκλονίζει

 z


 

ei.8986079.html

"Κόλλησα τον κορονοϊό στην Τενερίφη ενώ πίστευα ότι είμαι ανίκητος και δεν φορούσα μάσκα. Πλήρωσα το τίμημα. Δεν έχω υποκείμενα νοσήματα. Δεν θέλω κανείς να κάνει τα ίδια λάθη με μένα. Τώρα είμαι στην εντατική και περιμένω τη θεραπεία χωρίς να γνωρίζω αν θα τα καταφέρω. Οπότε θέλω να λάβετε σοβαρά υπόψη το μήνυμα αυτό γιατί θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε. Παρακαλώ να είστε προσεκτικοί".

Ο 29χρονος Βρετανός, Κρις Γκρέιλι είναι ένας από τους χιλιάδες αρνητές του ιού στη Βρετανία. Ο ίδιος νόσησε, χρειάστηκε να του χορηγηθεί οξυγόνο, και άλλαξε τη στάση του απέναντι στα πράγματα.

"Κι εγώ νόμιζα ότι ο κορονοϊός ήταν μια ανοησία αλλά είναι πραγματικός" λέει στη μαρτυρία του που κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

"Δεν μπορώ να περπατήσω, δεν μπορώ να ανασάνω. Είμαι σαν ζόμπι. Παίρνω τέσσερα διαφορετικά φάρμακα, είμαι συνεχώς στο οξυγόνο και έχω περισσότερες τρύπες από έναν τοξικοεξαρτημένο. Είναι όλα πραγματικά", λέει μεταξύ άλλων σε ένα μήνυμα με ιδιαίτερη σημασία.

Κοντά στα 10.000 τα πραγματικά ημερήσια κρούσματα στην Αγγλία

Στα 9.600 υπολογίζει τα πραγματικά ημερήσια νέα κρούσματα στην Αγγλία την περασμένη εβδομάδα το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής (ONS).

Σύμφωνα με τα νέα πορίσματα των εβδομαδιαίων δειγματοληπτικών ελέγχων που διενεργεί το ONS, την εβδομάδα 13-19 Σεπτεμβρίου υπήρχαν 103.600 φορείς του ιού στην Αγγλία.

Πρόκειται για σχεδόν διπλάσιο αριθμό φορέων σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Υπουργείο Υγείας ανέφερε επισήμως γύρω στα 4.000 νέα κρούσματα ημερησίως για ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο, το οποίο χθες κατέγραψε 6.634 κρούσματα, τον υψηλότερο ημερήσιο απολογισμό από την αρχή της πανδημίας.

https://www.news247.gr/kosmos/den-xero-an-tha-ta-katafero-arnitis-koronoioy-kollise-kai-sygklonizei.8986079.html
 

1 σχόλιο:


  1. Ένα λεπτό χρειάστηκε να πει την αλήθεια για τον κορωνοϊό Ιωάννης Ιωαννίδης


    Προβολή βίντεο YouTube 'Ένα λεπτό χρειάστηκε να πει την αλήθεια για τον κορωνοϊό Ιωάννης Ιωαννίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή