Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

(Η δεύτερη φιλορωσική προπαγανδιστική κοπτοραπτική από τη Λαφαζανική Ίσκρα και τον ρωσόφιλο Λαφαζάνη, ο οποίος δεν αρκείται απλά και μόνο στην αποσπασματική διαστρέβλωση της δήλωσης της Ζαράχοβας για τα 12 ναυτικά μίλια, αλλά με βάση τη διαστρέβλωση βγάζει και... εθνική πολιτική γραμμή, πανάθεμά τον)!!! Βόμβα Ρωσίας αλλάζει τα δεδομένα: Τάσσεται υπέρ 12ν.μ ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης

Παναγιώτης Λαφαζάνης: Ευκαιρία να προχωρήσει άμεσα η Ελλάδα στην επέκταση των χωρικών της υδάτων παντού στα 12 ν.μ
Θέση για την επέκταση της ελληνικής αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 ναυτικά μίλια πήρε το Σάββατο η Ρωσία.
Η Ρωσία, δια της εκπρόσωπου του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα τόνισε, μεταξύ άλλων: «Η Ρωσία υπέγραψε τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας και η θέση της βασίζεται σε διεθνή νομικά πρότυπα που περιλαμβάνονται σε αυτό το έγγραφο. Συγκεκριμένα, το άρθρο 3 της Σύμβασης προβλέπει ότι κάθε κράτος έχει το δικαίωμα να καθορίζει το πλάτος της χωρικής του θάλασσας έως όριο που δεν υπερβαίνει τα 12 ναυτικά μίλια.

Η ηγεσία της Ελληνικής Δημοκρατίας γνωρίζει καλά τη γνώμη της Ρωσίας σχετικά με αυτό το θέμα. Όταν πρόκειται για καταστάσεις όπου επηρεάζονται άμεσα τα ρωσικά συμφέροντα, θα αντιμετωπίσουμε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση ανάλογα με την αξία της. Μέχρι στιγμής όμως, δεν βλέπουμε να υπάρχει λόγος για αυτό».
ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΑΦΑΖΑΝΗ
“Η επαναβεβαίωση, ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, της καθαρής θέσης της Ρωσίας υπέρ της επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης έως τα 12 ν.μ στη βάση της διεθνούς Σύμβασης για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS), αποτελεί κόλαφο για την Τουρκία και τις παράνομες περί casus belli απειλές της σε βάρος της Ελλάδας, ενώ αλλάζει θετικά τα δεδομένα ειδικά για το Αιγαίο και την περιοχή μας.
Η Ελλάδα οφείλει να αξιοποιήσει άμεσα τη θέση αυτή της Ρωσίας, η οποία δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι επαναλαμβάνεται αυτή την ώρα και να προχωρήσει πάραυτα στην επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης της παντού στα 12 ν.μ, υπό τις προβλέψεις του Διεθνούς Δικαίου, διασφαλίζοντας, ταυτόχρονα, όπου απαιτείται με τις κατάλληλες συμφωνίες και εγγυήσεις την ελεύθερη ναυσιπλοΐα.
Η Ελλάδα, αντί να ακολουθεί μια πολιτική δορυφόρου στα δυτικά ιμπεριαλιστικά κέντρα, οφείλει γενικότερα να επιχειρήσει ένα γενναίο άνοιγμα συνεργασίας προς τη Ρωσία, εγκαταλείποντας μια αδικαιολόγητη νεοψυχροπολεμική πολιτική απέναντί της, στο πλαίσιο μιας πραγματικά πολυδιάστατης οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής, απόλυτα απαραίτητης για να ενισχύσει την ασφάλεια και τη διαφύλαξη της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της στη στεριά και στη θάλασσα. 
Οι καιροί ου μενετοί.
Περαιτέρω καθυστερήσεις στην υλοποίηση αυτής της κατεύθυνσης αποτελούν, πλέον, πράξεις που υπονομεύουν ευθέως και συνειδητά τα εθνικά μας συμφέροντα, για να μην πω κάτι χειρότερο και μπορούν να επιφέρουν μεγάλες εθνικές περιπέτειες”.
https://iskra.gr/%ce%b2%cf%8c%ce%bc%ce%b2%ce%b1-%cf%81%cf%89%cf%83%ce%af%ce%b1%cf%82-%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b6%ce%b5%ce%b9-%cf%84%ce%b1-%ce%b4%ce%b5%ce%b4%ce%bf%ce%bc%ce%ad%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%ac%cf%83%cf%83/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου