Για την ενότητα της Αριστεράς...Για μια πολυκεντρική Αριστερά...Για την ενότητα στη βάση

Πέμπτη 14 Μαΐου 2020

Εργαζόμενοι ΛΑΡΚΟ: Συνεχίζουν τις καταλήψεις | 24ωρη απεργία την Παρασκευή 15 ΜάηΑποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους είναι οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ ενάντια στα σχέδια διάλυσης και ιδιωτικοποίησης μιας μεγάλης μεταλλευτικής εταιρείας της χώρας μας, ενάντια στην παράδοση του ορυκτού πλούτου στα χέρια των ιδιωτών. Στο στόχαστρό τους βάζουν τη νέα αντεργατική μεθόδευση κυβέρνησης – ειδικού εκκαθαριστή για συρρίκνωση του αριθμού των εργαζομένων, που οδηγεί άμεσα σε διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι συνεχίζουν και την Πέμπτη τις καταλήψεις στη διοίκηση του εργοστασίου της Λάρυμνας και στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στην Αθήνα.
Οι εργαζόμενοι δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη, καθώς για την Παρασκευή 15 Μάη είναι προκηρυγμένη 24ωρη απεργία, στο πλαίσιο των πέντε απεργιακών κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί για τον Μάη, ενώ μέσα από νέες γενικές συνελεύσεις σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας θα αποφασιστεί η παραπέρα κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Με πληροφορίες, φωτογραφία από 902.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΟΥ ΔΟΘΗΚΕ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ
• Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
• Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ
• Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
• Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ
• Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)
Σήμερα στα Γραφεία της Εταιρίας ΛΑΡΚΟ στην Αθήνα παρουσία όλων των Σωματείων της και εργαζομένων της πραγματοποίησαν ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ μαζί με την συμπαράσταση Συνδικαλιστικών Φορέων (ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Πρωτοβάθμια Σωματεία) καθώς και εκπροσώπων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
Η Διαμαρτυρία γίνεται γιατί:
1. Η εταιρεία στο καθεστώς Ειδικής Διαχείρισης απαξιώνεται μέρα με τη μέρα κατά συνειδητή επιλογή των αρμόδιων υπουργών της Κυβέρνησης ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ και ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ και των ψυχρών εκτελεστών της Ειδικής Διαχείρισης με το μαφιόζικο παρελθόν.
2. Κυβέρνηση και Ειδικοί Διαχειριστές είναι υπεύθυνοι για το κλείσιμο της Εταιρίας.
Η ΛΑΡΚΟ αυτή τη στιγμή δεν παράγει, παρότι υπάρχουν συμβόλαια με τους πελάτες της και η ζήτηση είναι συνεχώς αυξανόμενη με αποτέλεσμα να χάνεται καθημερινά συνάλλαγμα πολλών εκατομμυρίων, σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο όπου οι επιπτώσεις της Πανδημίας θα είναι τραγικές για την Εθνική οικονομία.
3. Ο Ειδικός Διαχειριστής έκρινε και υλοποίησε μισθολογικές μειώσεις στους εργαζόμενους με παντελώς άδικο, αυθαίρετο και εμπαθή τρόπο οι οποίες αγγίζουν το διπλάσιο ποσοστό από το προβλεπόμενο 25% της τροπολογίας Α21.Ν4664/20. Στόχος τους είναι να εξωθήσουν τους εργαζόμενους στα άκρα και εν συνεχεία να τους ρίξουν την ευθύνη της αποτυχίας τους.
4. Αντί να αξιοποιήσουν τα 35 εκατομμύρια που προβλέπονται από την Τροπολογία για τη μεγιστοποίηση του τιμήματος πώλησης, τα σπαταλούν άσκοπα προσλαμβάνοντας δικούς τους ανθρώπους με παχυλούς μισθούς αντί να αξιοποιήσουν το υπάρχον έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό της ΛΑΡΚΟ.
5. Λειτουργούν χωρίς διαφάνεια σε κρίσιμες υπηρεσίες για τη λειτουργία της εταιρείας (οικονομικές, μισθολογικές, προμηθειών κλπ), χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
6. Παράλληλα οι εργαζόμενοι είναι παντελώς εκτεθειμένοι από την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης για την Υγιεινή και την Ασφάλεια στους χώρους εργασίας καθώς και των επιπτώσεων από την Πανδημία.
Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θα συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι η Εταιρεία να παράγει με βάση τις δυνατότητες της και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και τα εργασιακά τους δικαιώματα.
ΑΚΟΥΕΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου